۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۴ اجتماعی کد خبر :21616

زولبیا و بامیه را از مراکز مجاز خریداری کنید

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص ضمن ارایه توصیه های بهداشت محیطی به مردم در ماه مبارک رمضان، بر همکاری متصدیان و شاغلین مراکز تهیه غذا با مامورین و بازرسین بهداشت محیط تاکید کرد.

به گزارش بازتاب، سیدرضا غلامی، مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص، با تأکید بر این که از خرید محصولات روباز که در فضای معمولی نگهداری می شوند، باید خودداری کرد،‌ ادامه داد: شیرینی سنتی از جمله زولبیا بامیه از مراکز مجاز خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محل های غیر مجاز و دستفروشان خودداری شود.

وی تاکید کرد: خرید شیرینی های سنتی از جمله زولبیا بامیه در جعبه های مشخص و دارای مهر استاندارد و سازمات غذا و داروی وزارت بهداشت باشد.

مهندس غلامی با بیان اینکه در هنگام خرید توجه شود که متصدیان یا شاغلین مراکز عرضه غذا بهداشت فردی را رعایت کنند، خاطرنشان کرد: آش و حلیم و مواد غذایی مشابه از محل های مجاز و شناخته شده، خرید و تهیه شود و توزیع این مواد غذایی در ظروف یکبار مصرف مناسب و ترجیحا گیاهی باشد.

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص گفت: نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی داغ نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و یا ظروف یکبار مصرف نازک و رنگ روشن باشد.

وی درخصوص نگهداری غذا نیز گفت: غذای پخته شده و آماده مصرف در فضای آشپزخانه بیشتر از دو ساعت نگهداری نشود و در سریع ترین زمان ممکن مصرف شود. ضمنا در تهیه مواد غذایی بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر، حلوا شکری و مواد غذایی مشابه به سالم بودن بسته، مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و انقصا توجه شود.

غلامی افزود: افرادی که غذای سحری را هنگام افطار یا شام تهیه می کنند، در صورت پخت روی شمعک گاز و یا سماور نگهداری کنند تا هنگام مصرف در سحر سرد نباشد.

وی گفت: در صورت استفاده از سبزی و میوه در وعده های غذایی نسبت به سالم سازی آن توجه شود. شستشوی اولیه، انگل زدایی، گندزدایی با مواد گندزدای مجاز و شستشوی نهایی ضروری است.

غلامی تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و تهیه مواد غذایی از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط ، نگهداری و فروش مواد غذایی غیر بهداشتی و تاریخ گذشته و موارد مشابه، از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت را مطلع کنند.

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت هاو ایام خاص در توصیه های بهداشتی در ماه مبارک رمضان به متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز تهیه و طبخ مواد غذایی، توصیه کرد همکاری با مامورین و بازرسین بهداشت محیط را در اولویت قرار دهند.

غلامی گفت: رعایت بهداشت فردی به ویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی، رعایت نظافت و بهداشت محل کار خود، به ویژه محل و کارگاه های تهیه و طبخ شیرینی های سنتی، زولبیا بامیه و آش و حلیم و سایر موادغذایی الزامی است.

وی ادامه داد: مواد غذایی پخته شده از جمله آش و حلیم روی شعله پایین گاز نگهداری شود و یا درصورت نگهداری در فر، حرارت غذا از بین نرفته باشد.

غلامی تاکید کرد: فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه توجه کنند که جهت توزیع و فروش این مواد از جعبه های مقوایی و یا بسته های بهداشتی دارای مجوز و مهر استاندارد و سازمان غذا و دارو استفاده کنند. همچنین فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا و بامیه از نگهداری این مواد به صورت روباز ودر خارج از ویترین خود داری کرده و هنگام بسته بندی از انبرک و یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.

وی درخصوص تهیه شیرینی جات نیز گفت: تهیه کنندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه از روغن های مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده نموده و از چند بار مصرف نمودن روغن خودداری کنند.

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص، به هیات های امنای مساجد و محل های برقرای افطاری و سحری توصیه کرد: برای این محافل مواد غذایی سالم و بهداشتی تهیه شده و در صورت طبخ در محل، بهداشت فردی خدمه ها در هنگام تهیه و طبخ رعایت شود.

وی گفت: مواد غذایی پخته شده در محیط آشپزخانه و یا صحن مساجد در مدت طولانی نگهداری نشود و ترجیجا در کمتر از دو ساعت توزیع و مصرف شود.

وی بر توزیع غذای پخته شده به صورت گرم در مساجد تاکید کرده و افزود: غذای گرم در ظروف مناسب و تمیز توزیع شده و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ترجیحا از ظروف یکبار مصرف گیاهی یا آلومینیومی استفاده و از ظروف و لیوان یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نشود.

غلامی گفت: در هنگام توزیع غذا خادمین از راه رفتن روی سفره خود داری کرده و نظافت و بهداشت صحن مساجد و محل های برگزاری مراسم رعایت شود.

وی بر رعایت نظافت و بهداشت سرویس های بهداشتی و وضوخانه و استفاده از سیستم لوله کشی و یا جعبه های مایع دستشویی در این محل ها تاکید کرد و گفت: باید دقت شود که دخانیات توسط مراجعین در مساجد و محل های برگزاری مراسم استعمال شود.

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص در پایان به خادمین و داوطلبان ارائه خدمت در توزیع افطاری و یا سحری توصیه کرد بهداشت فردی را رعایت کنند.

مطالب مرتبط

روی خط خبر

  • نامه طرفداران رقابت به رئیس شورای رقابت:به نفع رقابت رای دهید
  • فروش بلیت ۲ میلیونی در مسیر مشهد – نجف
  • وقتی تفریح «ما» باعث خودکشی می‌شود
  • سیلی ناظم، گوش دانش آموز را پاره کرد!
  • جزئیات قتل معتاد در بزرگراه چمران
  • افتتاح چهارمین شعبه تله‌پیتزا، امید به آینده‌ای روشن
  • ترجیح می‌دهم درباره شهرزاد دیگر حرف نزنم
  • چرا جواد رضویان دیگر با تلویزیون کار نمی‌کند؟
  • موسیقی «کار کثیف» به حسین علیزاده رسید
  • چرا هنرمندان پیشکسوت خانه نشین شده‌اند؟
  • آخرین خبرها از جدیدترین کار “ده نمکی”
  • آقای کارگردان: اجازه بدهید فیلم خودم را بسازم
  • پاسخ آقای تهیه کننده به هجمه ها درباره اکران فیلم آینه بغل
  • مطالبات معوق سیستم بانکی را فلج می‌کند؟
  • خون دماغ خوب است یا بد؟
  • قیمت و تاریخ عرضه میت ۱۰، میت ۱۰ پرو و میت ۱۰ پورشه دیزاین
  • سارق تلفن همراه را شناسایی کنید
  • دستور العبادی برای برافراشتن پرچم عراق در مناطق مورد مناقشه
  • اگر مزاحم پیامکی دارید بخوانید
  • هیئتی از وزارت امور خارجه کانادا به تهران سفر کرد
  • فیلم/ ببینید: ۹ نکته از پاسخ ظریف به نطق ترامپ
  • سخنان رئیس جمهورآمریکا نشانگر شخصیت نامتعادل اوست
  • کنسرت گروه موسیقی تَرنگ جمعه برگزار می شود
  • موکلم هیچ نقشی در عملیات کلاهبرداری و پولشویی متهم ردیف اول نداشت
  • فیلم/ مهمان ناخوانده در هنگام پخش زنده شبکه چهارمحال و بختیاری
  • آیت الله مومنی: اهل بیت به نوکری و غلامی ما نیازی ندارند/ مداحان باید بیشتر دقت کنند
  • انصراف مهدی صباغ زاده از ساخت فیلم “ترانه”
  • شهردار تهران: نمیدانم که ممنوع التصویر هستم یا نه!
  • ماسک های فوق واقعی از شخصیت های معروف
  • قاتل حرفه‌ای داعشی‌ها ۹۰ هزار بار تکثیر شد!