میانگین سن نخستین تجربه مادری در تهران

    کد خبر :147948

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت :نرخ عمومی ولادت (به معنی ولادت های و فوت های ثبت شده به ازای یک هزار نفر جمعیت در یک سال شمسی) در سال 1395گفت میانگین اولین تجربه مادر شدن در تهران 30 سال شده است.

سیف الله ابوترابی افزود:در سال گذشته یک میلیون و 528 هزار و 53 نفر در ایران متولد شدندو نرخ عمومی ولادت (به معنی ولادت های ثبت شده به ازای یک هزار نفر جمعیت در یک سال شمسی) در سال 1395، 5/19 نفر در هزار نفر بوده است.

وی ادامه داد: میزان متولدین سال 95 در مقایسه با سال قبل از آن (1394) 2.7 نفر در هزار نفر کاهش داشته است.

ابوترابی گفت: 57 درصد زنانی که در سال گذشته مادر شدند، کمتر از 30 سال سن داشتند و میانگین سن مادران که در این سال فرزنددار شده اند، 29 سال و میانگین سن مادران در سال گذشته در استان تهران نیز 30 سال بوده است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال تصریح کرد: در سال گذشته نیز 32 درصد از پدرانی که فرزند دار شدند، کمتر از 30 سال سن داشتند.

ابوترابی در خصوص سهم فصل ها در رخداد ولادت در سال 95 نیز اظهار کرد: 25 درصد ولادت ها در زمستان، 26 درصد پاییز، 25 درصد در تابستان و 24 درصد نیز در فصل بهار اتفاق افتاده است.

** امیرعلی و فاطمه محبوب ترین نام ها برای فرزندان

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: امیرعلی و فاطمه محبوب ترین نام هایی به شمار می آیند که والدین برای فرزندن خود در سال 95 انتخاب کرده اند.

وی ادامه داد: مجبوب ترین نام های دختر که والدین در این سال برای نوزادان دختر خود انتخاب کردند نیز به ترتیب شامل فاطمه، زهرا، زینب، نازنین زهرا و یسنا بوده است.

ابوترابی اضافه کرد: محبوترین نام های انتخابی پسران نیز در سال گذشته به ترتیب شامل امیرعلی، محمد، امیرحسین، ابوالفضل و علی است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال تاکید کرد: درحال حاضر بیش از 98 درصد رویدادهای ولادت در فاصله کمتر از یک سال از رخداد، در مهلت قانونی ثبت می شود؛ ضمن اینکه مهلت ثبت قانونی برای ولادت 15 روز است.

**نرخ عمومی مرگ نیز در سال گذشته 7/4 در هزار تن جمعیت است

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت : در سال گذشته (1395) فوت 369 هزارو 751 تن در کشور به ثبت رسید و براین اساس نرخ عمومی مرگ نیز در این سال، 7/4 در هزار تن جمعیت است.

وی افزود : شمار فوت های ثبت شده در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن (1394) یک درصد کاهش داشته است .

وی خاطر نشان کرد: میانگین سن فوت شدگان در سال گذشته 65 سال بود که برای مردان این میانگین 63سال و برای زنان 68 سال گزارش شده است.

ابوتربی ادامه داد: در سال گذشته، بالاترین علت فوت در گروه های سنی 40سال و بیشتر شامل بیماری های قلبی و عروقی و قبل از سن 40سالگی نیز حوادث غیرعمدی بوده است .

**بیماری های قلبی و عروقی بیشترین عامل فوتی ها

وی تاکید کرد: بیشترین سهم چهار علت عمده مرگ و میر در سال گذشته در کشور را بیماری های قلبی و عروقی با 39 درصد به خود اختصاص داده است و همچنین سرطان ها نیز 10درصد ،بیماری های دستگاه تنفسی 8درصد و سهم حوادث غیر عمدی نیز 7درصد بوده است .

ابوترابی گفت : 24 درصد فوتی در سال گذشته در فصل زمستان و 26 درصد در پاییز ،26درصد در تابستان و 24درصد نیز در بهار به ثبت رسیده است .

وی در ادامه گفت: کاهش کم ثبتی مرگ در کشور نیازمند تلاش و مشارکت عمومی و تمامی نهادهایی است که بر اساس ماده 5 قانون ثبت احوال کشور، مکلف به مشارکت در فرآیند اعلام و ثبت وقایع حیاتی کشور شده اند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت : در اجرای این ظرفیت قانونی، شبکه اعلام وقایع حیاتی در کشور از سال 1385 و با مشارکت بیش از 35هزارثبت یار شکل گرفته است .

وی اضافه کرد: ثبت یاران شامل :دهیاران، بهورزان، متصدیان آرامستان ها، اعضای شوراهای اسلامی، شورایاران، مسئولان پایگاه های بسیج و مدیران مدارس هستند.

ابوترابی تاکید کرد: این مجموعه در ذیل شورای هماهنگی ثبت احوال استان ها و شهرستان ها به ریاست استانداران و فرمانداران فعال بوده و با برنامه ریزی و تلاش مستمر به انجام رسیده، در حال حاضر بیش از 98 درصد فوت های ثبت شده در فاصله کمتر از یک سال از رخداد، در مهلت قانونی 10 روزه به ثبت می رسند.

منبع:ایرنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید