بازار ایرانی در قبضه ترکیه و آمریکا

    کد خبر :87185

 

کشمش کاشمر به‌عنوان یکی از فرآورده‌های انگور دارای مشکل بازاررسانی و صادراتی است و ترکیه و امریکا جایگاه صادرات ایران را به خطر انداخته‌اند.

کشمش برای بدن بسیار مفید است و می‌تواند در درمان عارضه‌هایی مانند یبوست، ترشی معده و مشکلات جنسی موثر واقع شود. از دیگر فواید بسیار زیاد کشمش می‌توان به تاثیر مثبت بر بینایی و نیز حفظ سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها اشاره کرد. کشمش موارد استفاده زیادی در سراسر جهان دارد. برخی آن را به‌ عنوان میوه‌ خشک شده و تنقلات مصرف می‌کنند و برخی نیز در آشپزی از کشمش استفاده می‌کنند. کشمش، انگور خشک شده‌ای است که آن را یا به‌ صورت طبیعی زیر آفتاب خشک می‌کنند یا از دستگاه‌های خشک‌کننده استفاده می‌کنند.

به گزارش بازتاب به نقل از اعتماد ، انگور پس از خشک شدن، به رنگ‌های زرد، سبز و سیاه در می‌آید. کشمش سیاه معمولا مقوی‌تر و دارای ارزش غذایی بیشتری نسبت به دو کشمش دیگر است. در ادامه با چند مورد از برترین کشورهای تولیدکننده کشمش آشنا خواهیم شد. صنعت کشمش در ایران با معیشت و اشتغال بیش از صدها هزار نفر گره خورده است، اما هر لحظه بیم از دست رفتن جایگاه کشور به‌عنوان صادر‌کننده کشمش احساس می‌شود. در این میان کشورهای امریکا و ترکیه مهم‌ترین رقبای صادراتی ایران در جهان به شمار می‌آیند. اما آنچه این صنعت را با بحران مواجه کرده، حمایت نکردن دولت از باغداران انگور و تولیدکنندگان کشمش است. حضور دلالان و خرید ارزان‌قیمت کشمش‌ها در فصل‌هایی که این تولیدکنندگان فروشی ندارند به نارضایتی و بی‌انگیزه شدن تولیدکنندگان دامن زده است. شهرستان کاشمر واقع در جنوب غربی استان خراسان جنوبی با برخورداری از ١٧٠ هزار جمعیت، علاوه بر تولید فرش دستباف و زعفران، یکی از قطب‌های مهم تولید انگور و کشمش به حساب می‌آید. از نظر آب و هوایی شهرستان کاشمر هر سه نوع آب و هوا را داراست. مناطق شمالی شهرستان سرد و کوهستانی، مناطق مرکزی معتدل و مناطق جنوبی خشک ونیمه خشک است. این تنوع آب و هوایی از جمله زمینه‌های اصلی تولید انواع محصولات به ویژه انگور است. کاشمر پر از باغات انگور است و ده‌ها هزار تن کشمش سالانه از این نقطه به سراسر ایران و کشورهای خارجی صادر می‌شود. شهرستان کاشمر ٣ هزار و ٣٠٠ هکتار سطح زیر کشت انگور دارد و از هر هکتار ٢٥ تن انگور برداشت و ١٠ تن کشمش تولید می‌شود. در این میان روستای محمدیه کاشمر از نظر میزان اشتغال اهالی به تولید کشمش، یک نمونه کم‌نظیر محسوب می‌شود. روستای محمدیه از ٤٠٠ خانوار تشکیل شده و ٢٥٠ خانوار آن درتولید کشمش فعال هستند. قدمت تولید کشمش در این روستا به بیش از ٧٠ سال قبل باز می‌گردد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید