۶۰ روستا در کانون زمین لرزه آذربایجان شرقی بود؛ به علت تخریب۳۰ خانه روستایی امکان افزایش تلفات وجود دارد

    کد خبر :640111

زلزله ای به بزرگی ۵.۹ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (جمعه) حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند که این زلزله در استان های آذربایجان غربی، گیلان،‌زنجان و اردبیل احساس شده است.

 

این زلزله در عمق ۸ کیلومتری زمین به وقوع پیوست.مرکز اصلی زلزله در استان آذربايجان شرقی – حوالی ترك بوده است.

 

تَرْک یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی در شمال غرب ایران است. این شهر مرکز دهستان کندوان و بخش کندوان شهرستان میانه است.

 

همچنین زلزله ای به بزرگی ۴.۱ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲ و ۲۰ دقیقه و ۵۳ ثانیه بامداد امروز (جمعه) حوالی ترکمنچای در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. ترکمانچای یکی از شهرهای قدیمی و تاریخی ایران است در شهرستان میانه واقع شده‌.

 

۲۵۱ مصدوم و ۵ فوتی تا کنون

 

فرزاد رحمانی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: تا ساعت ۶:۴۵ صبح جمعه آمار مصدومان در شهرستان‌های میانه، سراب و هشترود ۲۵۱نفر می‌باشد و پنج نفر نیز فوتی ثبت شده است.

 

وی افزود: از این تعداد ۱۳مصدوم بستری و بقیه تحت مراقبت‌های درمانی سرپائی قرار گرفتند. وی خاطر نشان کرد: عمده این افراد دچار حملات عصبی و ترس شده‌اند.

 

فشار گسل‌ها تخلیه شده / مردم نگران زلزله‌های بعدی نباشند

 

استاندار آذربایجان شرقی گفت: خوشبختانه تعداد پس لرزه‌ها مرتبا روبه کاهش بوده و فشار گسل‌ها تخلیه شده است؛ بنابراین مردم نگران زلزله‌های بعدی نباشند و به خانه‌ها خود برگردند. محمدرضا پورمحمدی با ارائه آخرین آمار، عملکردها و اقدامات در مورد زلزله اخیر، اظهار کرد: متاسفانه بامداد امروز شاهد زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در منطقه ترک شهرستان میانه بودیم که سایر شهرستان‌های استان نیز تحت تاثیر این زمین لرزه قرار گرفتند.

 

وی با بیان این‌که علی‌رغم اینکه شدت این زمین لرزه بسیار بالا بود؛ اما خوشبختانه عمق زمین لرزه کم بوده است، گفت: تاکنون ۵ فوتی در اثر این زمین لرزه گزارش شده است و ۳۰ خانه در روستای ورنکش به طور کامل تخریب شده و دیوار برخی از خانه‌ها ترک برداشته است.

 

استاندار آذربایجان شرقی گفت: باتوجه به این‌که این زمین لرزه ساعات دیر وقت شب به وقوع پیوسته و به علت تخریب کامل ۳۰ خانه، امکان افزایش تلفات وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: ۶۰ روستا در کانون زمین لرزه بوده که از تمامی آن‌ها بازدید به عمل آمده و نگرانی چندانی وجود ندارد؛ خوشبختانه از لحظات اولیه مدیریت بحران شهرستان‌ها و استان تشکیل یافته است و از سویی نیز نیروهای امدادی به منطقه اعزام شده و امکانات اسکان موقت از سوی هلال احمر استان فراهم شده است.

 

وی متذکر شد: خوشبختانه در منطقه‌ای که زمین لرزه به وقوع پیوسته منطقه روستایی بوده و تراکم جمعیت کم است و در سایر شهرستان ها اعم از سراب، چاراویماق، هشترود و بستان آباد مشکلات خاصی وجود ندارد و مصدومان به صورت سرپایی مداوا شده‌اند.

 

به گزارش انتخاب،پورمحمدی تصریح کرد: باتوجه به این‌که استان ما یک منطقه زلزله خیز است، آمادگی‌های لازم را داشته و زیر ساخت‌ها و تمهیدات لازم از قبل فراهم شده است.

 

وی همچنین از به کارگیری بالگرد برای ادامه عملیات جست‌وجو و نجات خبر داد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید