بارش نرمال در پاییز ۹۸

    کد خبر :563781

رئیس سازمان هواشناسی کشور از بارش‌های نرمال در پاییز سال ۹۸ خبر داد و گفت: به منظور راه‌اندازی سامانه جامع و ملی پیش‌بینی نقطه‌ای سیلاب، طرحی جامع به هیأت دولت ارسال کرده‌ایم که مورد تأیید قرار گرفته است.

سحر تاج‌بخش در نشست خبری امروز(۵ تیرماه) در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت بارشی کشور در ماه‌های آینده گفت: پیش‌بینی می‌شود که بارش فصل پاییز در حد نرمال و کمی بیش از نرمال (حداکثر ۱۰ درصد) باشد. همچنین از ابتدای سال آبی (مهرماه سال ۹۷) تا پایان تیرماه ۹۸ دمای کشور حدود ۰.۴ درجه سلسیوس نسبت به بلند مدت ۳۰ ساله افزایش یافته است بنابراین با توجه به تغییرات اقلیمی، دمای کشور همچنان رو به افزایش است.

وی تأکید کرد: نکته حائز اهمیت در مورد پیش‌بینی‌های فصلی آن است که صحت این پیش‌بینی‌ها – که برای دوره‌های بلندمدت است- حداکثر ۷۰ درصد است بنابراین نمی‌توان صرفاً با تکیه بر پیش‌بینی هواشناسی و بارش برای همه منابع آبی کشور برنامه‌ریزی کنیم. لازم است سناریوهای مختلف در کنار پیش‌بینی‌های هواشناسی و پیش‌بینی بارش در نظر گرفته شود تا بتوانیم برای مدیریت آب، کشاورزی و… برنامه‌ریزی داشته باشیم.

رئیس سازمان هواشناسی مبنی بر اینکه آیا بعد از سیلاب‌های مخرب اخیر تغییری در اعتبارات و امکانات سازمان هواشناسی صورت گرفته است، گفت: سازمان هواشناسی باید برنامه‌های توسعه و به‌روزرسانی داشته باشد البته تأکید می‌کنم که اگر پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در سیل اخیر نبود قطعاً تعداد تلفات به هزار نفر هم می‌رسید.

وی با اشاره به گستردگی سیلاب‌های اخیر تصریح کرد: سیستم بارشی وارد شده به کشور بسیار فعال بود به‌ویژه در حاشیه زاگرس که با طغیان عظیم رودخانه‌ها مواجه بودیم. با قاطعیت اعلام می‌کنم که اگر پیش‌بینی‌های مناسب سازمان هواشناسی نبود تعداد تلفات بسیار بیشتر می‌شد.

تاج‌بخش افزود: با توجه به اینکه نمی‌توانیم از مخاطرات پیشگیری کنیم باید علاوه بر پیشگیری مخاطرات، بعد از وقوع بحران نیز تصمیماتی اتخاذ کنیم و اقداماتی انجام دهیم. اتفاقات اخیر نیز ثابت می‌کند که اگر سازمان هواشناسی به تجهیزات به‌روزتر و مدرن‌تر و نیروی انسانی توانمندتری دسترسی داشته باشد، می‌تواند پیش‌بینی‌های دقیق‌تری ارائه دهد.

رئیس سازمان هواشناسی در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه سامانه جامع و ملی پیش‌بینی نقطه‌ای سیلاب گفت: در سیلاب‌های اخیر در حوزه کرخه و کارون پیش‌بینی نقطه‌ای داشتیم که اطلاعات آن را نیز ارائه دادیم اما برای تأمین این پیش‌بینی‌های نقطه‌ای باید سامانه جامع و ملی راه‌اندازی شود تا بتوانیم پیش‌بینی نقطه‌ای سیلاب را در همه حوضه‌های آبی پوشش دهیم.

وی با بیان اینکه برای راه‌اندازی سامانه جامع و ملی پیش‌بینی نقطه‌ای سیلاب برنامه‌ای را به هیأت دولت ارائه داده‌ایم،اظهارکرد: خوشبختانه این طرح مورد پذیرش هیأت دولت قرار گرفته است و امیدواریم بتوانیم بودجه و اعتبارات مورد نیاز سازمان هواشناسی را در راستای تقویت تجهیزات و نیروی انسانی دریافت کنیم.

تاج‌بخش در پاسخ به پرسش دیگری در مورد تأثیر تحریم‌ها بر خرید تجهیزات مورد نیاز هواشناسی با بیان اینکه تجهیزات هواشناسی مستثنی از سایر تجهیزات وارداتی نیست، بااشاره به برخی مشکلات گفت:‌ سعی داریم سیستم‌های مورد نیاز را با اتکا به تولیدات داخلی فراهم کنیم. این موضوع قطعاً زمان‌بر است. در این باره جلساتی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار کرده و نیازهای سازمان هواشناسی را در حوزه تجهیزات اعلام کرده‌ایم. تا زمانی که بتوانیم به استانداردهای بین‌المللی برای تجهیزات داخلی دست یابیم، باید تجهیزات را از خارج وارد کنیم.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا واردات تجهیزات هواشناسی بر اثر تحریم‌ها دچار مشکل شده است،اظهارکرد: نامه مکتوب و رسمی از طرف هیچ یک از شرکت‌هایی که با آن‌ها کار می‌کنیم در این مورد دریافت نکرده‌ایم اما فرایندها نسبت به قبل طولانی‌تر شده است بنابراین این احتمال را می‌دهیم که این طولانی شدن فرایند به خاطر تحریم‌ها باشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید