برنامه‌ریزی کره‌جنوبی و کره‌شمالی برای نشست رهبران دو کشور

    کد خبر :251836

کره جنوبی از اظهارات اخیر رهبر کره شمالی درباره غیراتمی شدن آن کشور استقبال کرده و گفته است که مقامات بلند پایه دو کره برای فراهم کردن مقدمات دیدار رهبران دو کشور با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

روز پنجشنبه، ٩ فروردین (٢٩ مارس)، منابع خبری کره جنوبی گزارش کردند که روز پنجشنبه، هیئتی از مقامات دو کره در روستای پانمونونجوم، در شمال خط آتش بس دو کره، با یکدیگر ملاقات و در مورد برنامه دیدار رئیس جمهوری کره جنوبی و رهبر کره شمالی و دستور کار آن گفتگو می کنند. قرار است این ملاقات در ماه آینده میلادی صورت گیرد و احتمال دارد در پایان نشست روز پنجشنبه، تاریخ قطعی آن تعیین شود.

ریاست هیئت اعزامی کره جنوبی را چو میونگ-گیون، وزیر وحدت دو کره در کابینه این کشور، و ریاست هیئت اعزامی کره شمالی را ری سون-گون برعهده دارند.

رئیس هیئت کره جنوبی با اشاره به وخامت اوضاع در شبه جزیره کره در چند ماه پیش و تحولاتی که پس از سخنرانی سال نو رهبر کره شمالی و تصمیم به اعزام تیم ملی به المپیک زمستانی در کره جنوبی و سپس پیشنهاد ملاقات با رئیسان جمهوری کره جنوبی و آمریکا، گفته است که “ظرف هشتاد روز گذشته، وقایعی چشمگیر روی داده که پیش از آن هرگز دیده نشده بود.”


مون رئیس جمهوری کره جنوبی خود را برای دیدار با رهبر کره شمالی آماده می‌کند

همزمان، سخنگوی دفتر رئیس جمهوری کره جنوبی در اشاره به اظهارات اخیر کیم جونگ‌-اون، رهبر کره شمالی در جریان سفر به چین، گفت: “ما از دیدار صدر کمیسیون امور دولتی کره شمالی با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین استقبال می‌کنیم و معتقدیم که اظهارات صریح صدر کیم جونگ اون در مورد آمادگی برای غیراتمی کردن شبه جزیره کره و شرکت در نشست رهبران کره جنوبی و شمالی و رهبران کره شمالی و ایالات متحده بسیار پرمعناست.”

وی گفت که ملاقات رهبران کره شمالی و چین حاکی از آن است که چین علاقمند به مشارکت در تلاش برای “کمک به کره شمالی برای کنار گذاشتن برنامه‌های هسته‌ای آن کشور است.” سخنگوی رئیس جمهوری کره جنوبی افزود: “به اعتقاد ما، مشارکت چین در گفتگو برای صلح در شبه جزیره کره، که ملاقات رهبران آن کشور و کره شمالی نشانه آن است، می‌تواند به برقراری ثبات در شبه جزیره کره کمک کند.”


گزارش سفر کیم به چین در تلویزیون کره جنوبی – کارشناسان کره جنوبی ابراز تمایل کیم به کنار گذاشتن برنامه اتمی را ناشی از فشار تحریم‌ها دانسته‌اند

کیم جونگ اون روز یکشنبه، ٢٥ مارس، برای آنچه که منابع خبری کره شمالی “دیداری غیر رسمی” توصیف کرده‌اند به پکن، پایتخت چین، رفت و با شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین ملاقات کرد. خبر سفر رهبر کره شمالی و همسرش به چین تا نزدیک شدن زمان بازگشت آنان در روز چهارشنبه رسما اعلام نشد.

براساس گزارش منابع خبری رسمی، رهبر کره شمالی در سخنانی در پکن، گفت که کشور او آماده “غیر اتمی کردن شبه جزیره کره” است. از آنجا که در شبه جزیره کره، تنها کره شمالی دارای برنامه‌های اتمی است، اظهارات او به آمادگی برای کنار گذاشتن این برنامه‌ها تعبیر شده است.


ترامپ برای دیدار با کیم ابراز علاقه کرده اما تاکید ورزیده که “متاسفانه” تحریم‌ها فعلا برجای خواهد بود

در پی انتشار خبر سفر رهبر کره شمالی به چین و سخنان او در آن کشور، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، نسبت به حل بحران اتمی کره شمالی ابراز خوش بینی کرد و ضمن ابراز اشتیاق برای ملاقات با کیم جونگ‌اون، گفت که “متاسفانه” تحریم‌های کوبنده علیه کره شمالی فعلا برجا می‌ماند.

کره شمالی به دلیل دنبال کردن برنامه‌های هسته‌ای و موشکی که سازمان ملل خواستار لغو آنها بوده هدف تحریم‌های اقتصادی گسترده بین‌المللی و همچنین تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده قرار داشته است. در ماه‌های اخیر، اظهارات تند رهبری کره شمالی و تسریع برنامه‌های موشکی و هسته‌ای آن کشور باعث وضع تحریم‌های شدیدتری شده بود.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی در گزارشی به نقل از یک کارشناس امور کره شمالی گفته است که “کره شمالی در حالی به پای میز مذاکره آمده که تحریم‌ها در تمامی اقتصاد آن رسوخ کرده است.” این کارشناس یادآور شده است که مقامات و رسانه‌های کره شمالی همواره اعلام می‌کردند که به عنوان “تنها حکومت مستقل در جهان” هدف تهاجم دایمی آمریکا و امپریالیسم قرار دارند و داشتن تسلیحات پیشرفته اتمی و موشکی را برای دفاع آنان ضروری است.

مقامات و رسانه‌های کره شمالی همچنین تاکید داشتند که تحریم‌های اقتصادی و حتی حمله نظامی نه تنها باعث ضعف و تسلیم رهبر و مردم آن کشور نمی‌شود بلکه عزم آنان برای فداکاری در حفظ حکومتشان را بیشتر می‌کند.

به نوشته یونهاپ، تحریم‌های جدید به رهبری آمریکا نه تنها شرایط اقتصادی مردم عادی را دشوارتر کرده بلکه موقعیت اقتصادی نهادهای حکومتی از جمله نظامیان و دنبال کردن برنامه‌های تسلیحاتی را نیز با موانع جدی مواجه کرده است.

روز پنجشنبه، خبرگزاری رسمی کره شمالی در تفسیری در مورد تحولات اخیر، با تمجید از موضع “صلح‌طلبانه” رهبری این کشور، ضمن اشاره به برنامه ارتش کره جنوبی برای خرید برخی اقلام نظامی پیشرفته، کسانی را که “تجار جنگ” در کره جنوبی خوانده مورد حمله لفظی شدید قرار داده و گفته است که “رویارویی همراه با گفتگو به ویرانی بازگشت ناپذیر منجر می‌شود.”

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید