ریزش چندهزار نفری در تعداد شرکت‌کنندگان آزمون دستیاری /کاهش علاقه پزشکان عمومی برای رزیدنت شدن در ایران

    کد خبر :213476

سال گذشته حدود ۱۴ هزار نفر در آزمون دستیاری شرکت کردند که از آن تعداد حدود ۳ هزار نفر در این آزمون پذیرش شده و حدود ۱۱ هزار نفر از ورود به دوره دستیاری باز ماندند.
با توجه به فارغ‌التحصیلی حدود ۵ هزار پزشک عمومی در سال ۹۶ و اجازه امتحان به بازماندگان آزمون سال گذشته، انتظار میرفت امسال ۱۶ هزار پزشک عمومی در آزمون دستیاری شرکت کنند اما علیرغم افزایش مجموع ظرفیتهای پذیرش، حدود ۵ هزار ترجیح دادند اصلا در این آزمون ثبت‌نام نکنند.

به گزارش بازتاب،تا ۲ سال گذشته بسیاری از پزشکان عمومی تنها برای فرار از عنوان «عمومی» به هر رشته‌ای قناعت کرده و حاضر به پذیرش سختی‌های رزیدنتی برای فرار از این عنوان بودند اما طی دو سال اخیر حتی حاضر به شرکت در آزمون دستیاری نیز نیستند. پزشکان قدیمی‌تر، طبابت به عنوان پزشک عمومی را پذیرفته و ادامه می‌دهند و پزشکان تازه فارغ‌التحصیل به جای آمادگی برای آزمون دستیاری، تا زمان آزاد نمودن دانشنامه، وقت و هزینه را صرف گذراندن دوره‌های آیلتس یا گوته می‌کنند.

شرایط بسیار دشوار دستیاران، پرداختی پایین به نسبت درآمد دوره عمومی، آینده تاریک پس از دستیاری و طرح اجباری تخصص، آن دسته از پزشکان عمومی که قصد ماندن در کشور دارند را قانع کرده است حداقل تا زمان فراهم آوردن شرایط حداقلی برای خود و خانواده‌شان، همچنان به کار به عنوان پزشک عمومی ادامه داده و زندگی و آینده خود را فدای ادامه تحصیل در زمان کنونی نکنند.

شرایط به قدری مایوس کننده است که در آزمون دستیاری سال ۹۶ علیرغم اعلام حدود ۶۵۰ نفر پذیرش تکمیل ظرفیت (که غالبا موارد انصرافی بوده‌اند) باز هم پزشکان حاضر به انتخاب نشده و تعدادی از این ظرفیتها خالی باقی ماند.

رقابت نابرابر پزشکان بدون سهمیه با انواع سهمیه‌ها که غالب ظرفیت پذیرش را در اختیار دارند، دیگر عامل مهم بی‌میلی پزشکان جهت شرکت در آزمون دستیاری است. حتی پیروز شدن «سواد علمی» بر «سهمیه ناعادلانه» در آزمون دستیاری، تضمینی برای شرایط مناسب طرح تخصص نیست و متاسفانه سهمیه‌ای‌ها از نظر تقسیم منطقه طرح تخصص نیز به شدت مورد حمایت بوده و بهترین شرایط موجود برای آنها در نظر گرفته می‌شود.

با رویکردهای ناموفق وزارت بهداشت طی سالهای اخیر و هجمه‌های اجتماعی و اقتصادی علیه این قشر، در چند سال آینده شاهد سیر صعودی مهاجرت پزشکان (چه پزشک جوان تازه فارغ‌التحصیل و چه پزشک باسابقه) خواهیم بود.

دکتر مهرشاد

2
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد
  1. علی الهی گفت:
    موافقم ۲

    این مطلب نمایشی بیش نیست
    کجا بروند از اینجا بهتر روی سر حلوا میشند؟
    این اختلاف و جدابافتگی رو کجا جز کشورهای عقب مانده اي مثل ما ميشه پیدا کرد؟
    اینا خیال کردن همشون برن خارج میشن پرفسور سمیعی؟
    ظرفیت دانشگاه‌های پزشکی رو آزاد بزارن… اجازه تأسیس دانشگاه خصوصی علوم پزشکی بدهند
    بعد اصن پزشک صادر کنند… چه اشکالی داره؟ این چه انحصاریه که درست کردن…

  2. طه گفت:
    موافقم ۱

    پزشکی در خارج حقوقی ندارد.
    آنجا مدینه فاضله اقتصاددانان و مدیران مالی است نه پزشکان

دیدگاهتان را بنویسید