جدیدترین اخبار
19 آبان 1399 ساعت 14:36 اقتصادی کد خبر :760056

ماجرای وجود پنبه در کنسرو‌های ماهی چه بود؟

به تازگی ویدیویی در فضای مجازی منتشر گردیده که در آن شخصی با باز کردن یک قوطی کنسرو ماهی و شستشوی محتویات آن مدعی گردیده که آنچه باقی مانده الیاف پنبه و … است.

بر اساس پیگیری‌های به عمل آمده از سندیکاى صنایع کنسرو ایران، اطلاعات فنی در این باره ارائه شده است و در مورد ابهام ایجاد شده توضیحاتی ارائه می‌دهد.

1488189 717 کنسرو ماهی, کنسرو

به گزارش تسنیم ، کمیته فنى کنسرو آبزیان کشور وابسته به سندیکاى صنایع کنسرو ایران، بر خود لازم می‌داند که با بهره گیرى از نظرات کارشناسان و متخصصین خبره خود جهت تنویر افکار عموم مصرف کنندگان گرانقدر، به شفاف سازی و اطلاع رسانی در این مورد بپردازد.

پیش از هرچیز یادآور می‌شود که کارخانجات کنسرو ماهی زیر نظر سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد و با حضور نمایندگان این دستگاه‌ها فعالیت مى کنند.

در صنعت کنسرو ماهى غالبا از ماهی تون استفاده میشود، اما به جز ماهی تون، گونه‌های دیگرى از جمله ماهى مارلین (بادبان ماهی) نیز در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرد که ویدیوی منتشر شده مربوط به این نوع ماهی بوده که بر روى قوطى کنسرو مربوطه نیز نام این ماهى به وضوح قید شده است.

ویژگى طبیعی ماهی مارلین داشتن بافتی سخت‌تر و سفت‌تر از ماهى تون مى باشد.
در فرآیند عمومى شستشوى پروتئین با آب، معمولا پروتئین هاى رشته اى عضلانى و یا پروتئین هاى میوفیبریلار، شامل اکتین و میوزین، باقى مى مانند. این دسته از پروتئین‌ها که حدود ٨� درصد از گوشت ماهى را تشکیل میدهد داراى ارزش غذایی، قابلیت هضم و جذب بالایی بوده و از ارزش تغذیه اى بالایى نیز برخوردارند.

ضخامت پروتئین هاى میوفیبریلار بر اساس گونه و سایز ماهى متفاوت است و در برخى گونه‌ها مانند ماهى مارلین، بسیار ضخیم بوده که در اثر شستشو با آب به صورت رشته هایى با بافتى شبیه آنچه که در تصویر ملاحظه میشود، به چشم مى آید.

هرچه پروتئین هاى این نوع ماهى بیشتر در معرض شستشو قرار گیرد، رشته هاى عضلانى شفاف‌تر و سفید‌تر مى شوند.

شخصی که این ویدیو را تهیه و منتشر کرده یا هیچ گونه آگاهى و اطلاعی نسبت به صنعت کنسرو ماهی نداشته و یا مغرضانه اقدام به این امر نموده است.

اما نکته مسلّم و مهم اینکه صنعت کنسرو ماهی یکی از سالم‌ترین صنایع غذایی کشور محسوب مى شود، چرا که ماده اولیه اصلى آن ماهى است که در دنیا به غذاى سلامتى مشهور است و همچنین به دلیل وجود فرآیند حرارتی بالا (١٢١ درجه سانتیگراد) و اعمال عملیات سترون تجارتى (استریلیزاسیون)، از هیچگونه ماده نگهدارنده‌ای در تولیدات این صنعت استفاده نمى گردد؛ بنابراین مصرف کنندگان فهیم و وفادار، همچون همیشه مى توانند با خیالى آسوده از محصولات کنسرو ماهى کشور استفاده نمایند.

Ad

روی خط خبر

  • برگزاری نمایشگاه‌های عمومی ممنوع شد
  • عراقچی: هیچ علاقه‌ای برای تماس مستقیم با آمریکا نداریم
  • گرد و خاک در سیستان و بلوچستان ۱۳۰ نفر را به مراکز درمانی کشاند
  • کرونا، جان یک سینماگر فرانسوی را گرفت
  • منابع خبری از شنیده شدن صدای انفجار در ریاض خبر دادند
  • کرونا به جان ۲۰۰ نظامی حافظ امنیت مراسم تحلیف افتاد
  • ۱۵ محصول ۵ هزار تومانی میادین میوه و تره بار
  • ستاد کرونا: هیچ شهر قرمز کرونایی در کشور نداریم
  • آخرین وضعیت معلمانِ آسیب‌دیده در حادثه‌ آتش‌سوزی کانکس درخوزستان
  • ظریف: ناگفته‌های زيادی دارم/ با مردم حرف محرمانه نداریم اما صریح هم نمی‌توانیم حرف بزنیم
  • خرید آنلاین کالسکه و کریر دلیجان
  • عراق پرواز‌های خود با ایران را از سرگرفت
  • قیمت سکه، طلا و ارز ۹۹.۱۱.۰۴
  • روحانی: نگرانی جدید ابتلای جوانان به کرونا است
  • یارانه 20 میلیون نفر 2 برابر می‌شود
  • ۳ عادت غذایی نادرست که باعث مرگ زودرس می‌شود / اینفوگرافیک
  • مرگ ۳۸۸۶ آمریکایی در ۲۴ ساعت گذشته / جدول تغییرات
  • حکم علی ترکاشوند شهردار اسبق کرج اعلام شد، تبعید و انفصال از خدمت
  • روحانی «قوانین مشکل‌دار» را ابلاغ نمی‌کند/مجلس اهل بدعت‌گذاری است
  • خودرو چقدر ارزان می شود؟
  • افت قیمت رسمی ۲۴ ارز
  • بورس ۱۸ هزار واحد رشد کرد
  • قیمت نفت و طلا در بازارهای جهانی
  • دولت بایدن حامی اسرائیل است
  • آمریکا در یک بحران ملی قرار دارد
  • بازگشت ارزهای دیجیتالی به مدار صعودی
  • عربستان با آمریکا درباره توافق با ایران رایزنی می‌کند
  • حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکایی در بغداد
  • ربیعی: اظهارات این فرد در صداوسیما را نباید اتفاقی و تصادفی دید
  • همتی: شرایط کشور به هیچ وجه به وضعیت بی‌ثبات قبل باز نمی‌گردد، حتی با تداوم تحریم
  • Ad