بسته کمکی سرمایه گذاری روی میز

  • اقتصادی
  • چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۱۸:۴۹

با گذشت ۲۰ روز از انتشار گزارش درباره بسته جدید هیئت مدیره شرکت ملی نفت برای سرمایه گذاری در شرکت نفت فلات قاره ٬ این خبر امروز از سوی معاون تولید شرکت ملی نفت ایران تایید شد.

در تاریخ ۲۲ فروردین امسال گزارشی تحت عنوان «کاهش تولید ۲۰۰ هزار بشکه نفت/فلات قاره از قافله جا ماند؟» روی خروجی خبرگزاری قرار گرفت که طی آن از جزئیات برگزاری مناقصات جدید برای افزایش تولید نفت خبر داده بود.

محسن پاک نژاد معاون تولید شرکت ملی نفت هم امروز با تایید گزارش مهر گفت: امکان استفاده از ظرفیت‌های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر برای پروژه‌های شرکت نفت فلات قاره ایران فراهم شده است و سرمایه گذاران علاقه‌مند به حوزه فراساحلی صنعت نفت ایران می‌توانند به فعالیت در این بخش امیدوارتر باشند.

بر اساس گزارش یاده شده٬ وضعیت شرکت و کاهش تولید این شرکت به نسبت سال‌های گذشته٬ موجب شد تا هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مجوز قراردادهای EPDF و  EPCF را برای شرکت نفت فلات قاره صادر کند تا این شرکت بتواند طرح‌های تثبیت تولید و توسعه‌ای خود را در قالب ۹ پروژه به جلو ببرد.

هیات مدیره شرکت ملی نفت با قبول پشنهاد شرکت نفت فلات قاره برای برگزاری مناقصه‌های مختلف در راستای افزایش تولید، این اختیار را به این شرکت داده است تا سقف ۱.۸ میلیارد دلار مناقصه برگزار کند. جزییات بیشتر از این مصوبه حاکی از آن است که شرکت نفت فلات قاره ۹ پروژه را برآورد کرده است که بین ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار متغیر هستند و بزرگترین آن مربوط به پروژه رشادت است.

پیش بینی شده است برای تکمیل این پروژه به حدود ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز است که شرکت صدرا قرار بود سکوی آن را بسازد ولی موفق به انجام این کار نشد. البته قرارگاه سازنندگی خاتم الانبیا (ص) بتازگی آمادگی خود را برای این پروژه اعلام کرده است که برای بدست اوردن آن٬ باید مجوز ترک مناقصه را از وزیر نفت دریافت کند. در بخش EPCF ساخت سکوهای جدید٬ تکمیل سکوهای نیمه ساخته٬ خطوط لوله و … مورد تاکید شرکت نفت فلات قاره قرار گرفته است.

در قراردادهای EPDF هم حدود ۷۰ حلقه چاه توسعه‌ای و تعمیری در دستور کار قرار دارند که انتظار می‌رود تا پایان اردیبهشت ماه شاهد برگزاری مناقصه باشند.   گفتنی است تعداد چاه‌های شرکت نفت فلات قاره حدود ۶۰۰ حلقه چاه است که با کاهش تولید مواجه شده و نیازمند تعمیر هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید