جدیدترین اخبار
۱ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۳۷ اجتماعی کد خبر :89333

ماهی‌های کدام منطقه ایران، سالم‌تر است؟

یک متخصص علوم غذایی درباره این که ماهی های کدام منطقه ایران از سایر مناطق، سالم تر است، توضیحاتی ارائه داد و تاکید کرد: تامین سلامت ماهی در مناطق مختلف کشور به عوامل متعددی ربط دارد.
محمدحسین عزیزی گفت: سلامت انواع ماهی‌های خوارکی بستگی به این دارد که این ماهی‌ها در آب آلوده به مواد نفتی، یا شیمیایی و آب‌های فاضلابی زندگی نکرده باشند. بنابراین هرچه آبی که قبل از صید در آن زندگی کرده‌اند، تمیزتر باشد، ماهی صید شده از لحاظ کیفیت سالم‌تر خواهد بود، به شرط این‌که شرایط نگهداری بعد از صید نیز مناسب باشد.

وی تاکید کرد: بنابراین بیشتر از اینکه مهم باشد که ماهی سالم در کدام منطقه کشور پرورش یافته باشد، مهم تر این است که در چه آبی پرورش یافته است.

عزیزی در پاسخ به این پرسش که برخی متعقدند ماهی جنوب از ماهی شمال سالم‌تر است، توضیح داد: در حال حاضر هیچ بررسی و آزمایش علمی در این زمینه صورت نگرفته‌ است که کدام منطقه کشور ماهی‌های سالمتری دارد و یا چه نوع ماهی سالم‌تر است ، بنابراین، این باور دلیل علمی ندارد.

به گفته این متخصص علوم‌غذایی سالم‌تر بودن ماهی‌های جنوب کشور نسبت به شمال آن، به اعتقاد برخی از افراد، شاید از آن جهت باشد که دریای جنوب وسعت بیشتری دارد و آلودگی در آن پخش می‌شود، اما دریا شمال از وسعت کمتری برخوردار است.

عزیزی افزود: علاوه بر آن ممکن است عده‌ای بر این باور باشند، که وجود نفت در دریای جنوب موجب ناسالم بودن ماهی‌های آن باشد، اما هیچ‌یک از این باورها نمی‌تواند بر ناسالم بودن ماهی در آب‌های منطقه‌ای مهر تایید بزند، مگر این‌که دراین زمینه آزمایش‌ها و بررسی‌های دقیقی صورت گرفته باشد.

این متخصص علوم‌غذایی با بیان این‌که در ایران تنها چند نوع ماهی پرورش داده می‌شود، اظهار داشت: سلامت ماهی‌های پرورشی نیز همانند ماهی‌های آزاد به آبی که در آن پرورش می‌یابند و همچنین غذایی که با آن تغذیه می‌شود بستگی دارد، از جمله ماهی های پرورشی رایج، می‎‌توان ماهی کپور و قزل‌آلا را نام برد.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین با بیان این‌که مسئله قابل اهمیتی که می‌تواند ارزش تغذیه‌ای ماهی را بالا ببرد، وجود امگا ۳ بیشتر در آن است، گفت: ماهی‌های آزاد از چربی بیشتری برخوردارند، بنابراین، امگا ۳ آن‌ها نیز بالاتر است، از نمونه‌های این ماهی‌ها می‌توان به قزل‌آلا و سالمونلا اشاره کرد. بنابراین توصیه می‌شود مردم این نوع ماهی‌ها را بیشتر مصرف کنند.

منبع : سلامت نیوز

Ad

Ad

روی خط خبر

  • اعلام افزایش قیمت خودروهای تولید داخل در هفته آینده
  • دعوای تهیه‌کنندگان با پرداخت‌کنندگان دستمزدهای کلان بازیگران: بازار را خراب می‌کنید
  • برای حفظ آبرو و تحقق شعارهای رنگارنگ انتخاباتی‌تان،«قالیباف» را شهردار کنید!
  • سخنان کلانتری در مورد هامون قابل تقدیر؛ اما اشتباه است/ برای احیای هامون تنها دو راهکار عملیاتی وجود دارد
  • فروش۷۰دلاری هربشکه نفت
  • قیمت نفت خام با رشد تولید نفت شیل آمریکا افت کرد
  • دولت پاسخگوی گران فروشی و کاهش قدرت خرید کارگران باشد
  • سکه طرح جدید امروز ۲۴مهرماه، ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد
  • شاخص سهام سعودی ۴ درصد دیگر سقوط کرد
  • ۱۴۳ کیلو محصول باغی به ازای هر ایرانی تولید شد
  • کسری بودجه آمریکا به بالاترین سطح ۶ سال اخیر رسید
  • آغاز محاسبه بلیت پروازهای خارجی با ارز ۸هزار تومان/بازنشسته نیستم
  • امکان نشست و برخاست همزمان دو هواپیما در مهرآباد فراهم شد
  • حمایت ژاپن از کشاورزان در مقابل پیمان تجارت آزاد با اروپا
  • تنزل یک پله‌ای ایران در شاخص رقابت‌پذیری جهانی
  • مجمع امید به دنبال راهکار حقوقی برای نگه داشتن «افشانی» است
  • رئیس جمهور از پیشرفت‌های قابل توجه صنعت دفاعی کشور تقدیر کرد
  • شرکت‌های ژاپنی در ایران خواهند ماند
  • نباید توقع همکاری بانک‌های اروپایی با ایران را داشته باشیم
  • جابری انصاری با وزیر مشاور در امور خارجی عمان دیدار کرد
  • دخالت سایر کشورها در امور داخلی کشورهای همسایه، قابل قبول نیست
  • امیدوارم حکم دادگاه لاهه بر رفتار غیرقانونی آمریکا اثرگذار باشد
  • تهران آماده گسترش روابط با سارایوو است
  • چشم انداز جدیدی برای روسیه در آفریقا ایجاد شده است
  • کمیسیون اروپا خواستار شفاف سازی عربستان در خصوص خاشقجی شد
  • دیدار ابراهیم الجعفری با میشل عون
  • فرقة العباس:پرواز پهپادها در مراسم اربعین بر فراز کربلا ممنوع است
  • اطلاعیه سازمان هواشناسی درباره رگبار باران در برخی مناطق کشور
  • اختصاص ردیف بودجه خاص برای مدیریت بحران شهر تهران
  • افزایش بهای بنزین، شاید در بهار سال ۹۸؛ احیای کارت سوخت در پاییز ۹۷
  • Ad