جدیدترین اخبار
۱ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۳۷ اجتماعی کد خبر :89333

ماهی‌های کدام منطقه ایران، سالم‌تر است؟

یک متخصص علوم غذایی درباره این که ماهی های کدام منطقه ایران از سایر مناطق، سالم تر است، توضیحاتی ارائه داد و تاکید کرد: تامین سلامت ماهی در مناطق مختلف کشور به عوامل متعددی ربط دارد.
محمدحسین عزیزی گفت: سلامت انواع ماهی‌های خوارکی بستگی به این دارد که این ماهی‌ها در آب آلوده به مواد نفتی، یا شیمیایی و آب‌های فاضلابی زندگی نکرده باشند. بنابراین هرچه آبی که قبل از صید در آن زندگی کرده‌اند، تمیزتر باشد، ماهی صید شده از لحاظ کیفیت سالم‌تر خواهد بود، به شرط این‌که شرایط نگهداری بعد از صید نیز مناسب باشد.

وی تاکید کرد: بنابراین بیشتر از اینکه مهم باشد که ماهی سالم در کدام منطقه کشور پرورش یافته باشد، مهم تر این است که در چه آبی پرورش یافته است.

عزیزی در پاسخ به این پرسش که برخی متعقدند ماهی جنوب از ماهی شمال سالم‌تر است، توضیح داد: در حال حاضر هیچ بررسی و آزمایش علمی در این زمینه صورت نگرفته‌ است که کدام منطقه کشور ماهی‌های سالمتری دارد و یا چه نوع ماهی سالم‌تر است ، بنابراین، این باور دلیل علمی ندارد.

به گفته این متخصص علوم‌غذایی سالم‌تر بودن ماهی‌های جنوب کشور نسبت به شمال آن، به اعتقاد برخی از افراد، شاید از آن جهت باشد که دریای جنوب وسعت بیشتری دارد و آلودگی در آن پخش می‌شود، اما دریا شمال از وسعت کمتری برخوردار است.

عزیزی افزود: علاوه بر آن ممکن است عده‌ای بر این باور باشند، که وجود نفت در دریای جنوب موجب ناسالم بودن ماهی‌های آن باشد، اما هیچ‌یک از این باورها نمی‌تواند بر ناسالم بودن ماهی در آب‌های منطقه‌ای مهر تایید بزند، مگر این‌که دراین زمینه آزمایش‌ها و بررسی‌های دقیقی صورت گرفته باشد.

این متخصص علوم‌غذایی با بیان این‌که در ایران تنها چند نوع ماهی پرورش داده می‌شود، اظهار داشت: سلامت ماهی‌های پرورشی نیز همانند ماهی‌های آزاد به آبی که در آن پرورش می‌یابند و همچنین غذایی که با آن تغذیه می‌شود بستگی دارد، از جمله ماهی های پرورشی رایج، می‎‌توان ماهی کپور و قزل‌آلا را نام برد.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین با بیان این‌که مسئله قابل اهمیتی که می‌تواند ارزش تغذیه‌ای ماهی را بالا ببرد، وجود امگا ۳ بیشتر در آن است، گفت: ماهی‌های آزاد از چربی بیشتری برخوردارند، بنابراین، امگا ۳ آن‌ها نیز بالاتر است، از نمونه‌های این ماهی‌ها می‌توان به قزل‌آلا و سالمونلا اشاره کرد. بنابراین توصیه می‌شود مردم این نوع ماهی‌ها را بیشتر مصرف کنند.

منبع : سلامت نیوز

مطالب مرتبط

روی خط خبر

  • کاهش قیمت میوه و تره بار در راه است
  • تنها مشابه برج ساعت ایرانی/عکس
  • داغدار شدن ۱۲۰ خانواده تحت پوشش کمیته امداد در زلزله
  • هشدار هواشناسان درباره فاجعه‌ای جهانی!
  • یکی از جنایات بزرگ هیتلر که به تازگی کشف شد!
  • ادعای «خاک‌ آلود بودن گندم» تکذیب شد
  • صادقی: احمدی نژاد، کهریزک را فراموش کرده؟
  • نشست مشترک ارتش و سپاه درباره زلزله‌زدگان
  • بازدید نماینده ولی فقیه در سپاه از مناطق زلزله‌زده
  • موگابه با کناره‌گیری از قدرت موافقت کرد
  • عادل الجبیر: سکوت در برابر ایران، به نفع امنیت اعراب نیست
  • کامیون، ۱۵ راس دام را تلف کرد
  • نجات جان ۴۳ مسافر در راه مانده کویر لوت
  • قاتل خاموش در خرم‌آباد قربانی گرفت
  • فیلم‌های ایرانی در قدیمی ترین جشنواره هند
  • افزایش تلفات فک خزری در سواحل گیلان
  • عکسی تکان دهنده در کرمانشاه
  • ترافیک سنگین در خروجی های مشهد
  • یک بام و دوهوای توزیع شیر مدارس
  • پست یک خواننده در ستایش علی دایی+عکس
  • نجات ۲ کودک خردسال از خانه وحشت
  • درخواست احیای پادگان شهید شفیع‌خانی
  • جایزه جشنواره «کمراایمج» به برنده خرس طلا رسید
  • وظیفه رادیو و تلویزیون در زلزله چیست؟
  • آخرین ساخته‌ی تهمینه میلانی در راه «تالین»
  • آمادگی رادیو برای برگزاری مناظره علی کریمی
  • بازیگری که نمی‌خواهد از صحنه تئاتر دور شود
  • شاید دلار گران‌تر نشود!
  • آمار عجیب یارانه‌بگیران/کسی حذف نشد
  • لاریجانی: بانک‌ها در پرداخت “وام” به زلزله‌زدگان سخت گیری نکنند