جدیدترین اخبار
۱ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۳۷ اجتماعی کد خبر :89333

ماهی‌های کدام منطقه ایران، سالم‌تر است؟

یک متخصص علوم غذایی درباره این که ماهی های کدام منطقه ایران از سایر مناطق، سالم تر است، توضیحاتی ارائه داد و تاکید کرد: تامین سلامت ماهی در مناطق مختلف کشور به عوامل متعددی ربط دارد.
محمدحسین عزیزی گفت: سلامت انواع ماهی‌های خوارکی بستگی به این دارد که این ماهی‌ها در آب آلوده به مواد نفتی، یا شیمیایی و آب‌های فاضلابی زندگی نکرده باشند. بنابراین هرچه آبی که قبل از صید در آن زندگی کرده‌اند، تمیزتر باشد، ماهی صید شده از لحاظ کیفیت سالم‌تر خواهد بود، به شرط این‌که شرایط نگهداری بعد از صید نیز مناسب باشد.

وی تاکید کرد: بنابراین بیشتر از اینکه مهم باشد که ماهی سالم در کدام منطقه کشور پرورش یافته باشد، مهم تر این است که در چه آبی پرورش یافته است.

عزیزی در پاسخ به این پرسش که برخی متعقدند ماهی جنوب از ماهی شمال سالم‌تر است، توضیح داد: در حال حاضر هیچ بررسی و آزمایش علمی در این زمینه صورت نگرفته‌ است که کدام منطقه کشور ماهی‌های سالمتری دارد و یا چه نوع ماهی سالم‌تر است ، بنابراین، این باور دلیل علمی ندارد.

به گفته این متخصص علوم‌غذایی سالم‌تر بودن ماهی‌های جنوب کشور نسبت به شمال آن، به اعتقاد برخی از افراد، شاید از آن جهت باشد که دریای جنوب وسعت بیشتری دارد و آلودگی در آن پخش می‌شود، اما دریا شمال از وسعت کمتری برخوردار است.

عزیزی افزود: علاوه بر آن ممکن است عده‌ای بر این باور باشند، که وجود نفت در دریای جنوب موجب ناسالم بودن ماهی‌های آن باشد، اما هیچ‌یک از این باورها نمی‌تواند بر ناسالم بودن ماهی در آب‌های منطقه‌ای مهر تایید بزند، مگر این‌که دراین زمینه آزمایش‌ها و بررسی‌های دقیقی صورت گرفته باشد.

این متخصص علوم‌غذایی با بیان این‌که در ایران تنها چند نوع ماهی پرورش داده می‌شود، اظهار داشت: سلامت ماهی‌های پرورشی نیز همانند ماهی‌های آزاد به آبی که در آن پرورش می‌یابند و همچنین غذایی که با آن تغذیه می‌شود بستگی دارد، از جمله ماهی های پرورشی رایج، می‎‌توان ماهی کپور و قزل‌آلا را نام برد.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین با بیان این‌که مسئله قابل اهمیتی که می‌تواند ارزش تغذیه‌ای ماهی را بالا ببرد، وجود امگا ۳ بیشتر در آن است، گفت: ماهی‌های آزاد از چربی بیشتری برخوردارند، بنابراین، امگا ۳ آن‌ها نیز بالاتر است، از نمونه‌های این ماهی‌ها می‌توان به قزل‌آلا و سالمونلا اشاره کرد. بنابراین توصیه می‌شود مردم این نوع ماهی‌ها را بیشتر مصرف کنند.

منبع : سلامت نیوز

وبگردی

روی خط خبر

  • تنها نهادی که استارتاپ‌ها را به رسمیت شناخته، بانک مرکزی است
  • حکمت: قائم‌مقام بنیاد فارابی ما را آزار داد
  • بیکاری ۱۲ هزار نفر بامحدودیت تردد کامیون های بتن در تهران
  • دلایل گرایش افراد به عمل‌های زیبایی
  • قصور شهرداری در مرگ یک بی خانمان در یافت آباد
  • تعیین جهت وام نوسازی صنعت
  • وضعیت فایل ژنتیکی خانواده جان باختگان سانچی
  • اولین نتیجه خیانت همسران در ایران
  • رفع استرس از بازار نفت
  • قیمت گوجه فرنگی در محله احمدی‎نژاد چقدر است؟
  • زنـان علیـه تـرامپ
  • هزینه ۵ میلیون دلاری ژاپن برای منشایابی ذرات معلق در تهران
  • معاون قالیباف: نجفی اسناد بدهی را منتشر کند
  • اگر اصلاح طلبان سندی علیه قالیباف داشتند رو می کردند
  • گرد و خاک، بیمارستان‌های خوزستان را شلوغ کرد
  • جزئیات سود چندهزارمیلیاردی واردکنندگان خودرو
  • چه کسانی به اوین می‌روند
  • بازگشت بازیگر زن به سینما پس از سال ها
  • ١٣ ساعت نفس‌گير در قلب افغانستان
  • نقشه پنتاگون برای ایران چیست
  • یا به همراه من برجام را بکُشید یا من به تنهایی آن را خواهم کُشت!
  • همسر حبیب: شوهرم ایرانی بود، نه لس آنجلسی
  • اسپانیا: رهبر سابق کاتالونیا در صورت سفر به دانمارک بازداشت می‌شود
  • استقرار هیات بازرسی سازمان بازرسی کل کشور در شهرداری
  • ادعای العرب: ماهی گیری روس ها از آب گل آلود / سرمایه گذاری در سوریه برای جایگزینی تهران
  • معترضان تصویر رهبر و پرچم کره شمالی را در سئول آتش زدند
  • علت رویدادهای اخیر در ایران از نگاه نیویورک تایمز: همه چیز به «کاسپین» و امثالهم باز می گردد
  • اختصاص بخشی از شهریه مدارس به برنامه‌های مهارتی
  • دخل و خرج سال‌آینده چگونه سربه سر می‌شود؟
  • مشارکت جوانان در سازمانهای مردم نهاد چگونه افزایش می‌یابد؟