درخواست های مردمی از وزیر نیروی جدید

    کد خبر :76845

خواسته های مردمی از وزیر نیروی دولت جدید زیاد است، این خواسته ها را می توان از لزوم رسیدگی به بحران آب و رفع سایه خطر خاموشی از شهرها تا گران نشدن قبوض و ساماندهی اشتغال در صنعت آب و برق در صحبت های مردمی دید.

به گزارش تسنیم، «حمید چیت چیان» وزیر نیروی دولت یازدهم با تمامی تلاش ها و موفقیت ها از یک سو و کمبود ها و کاستی ها از سوی دیگر تا چند روز آینده وزارت نیرو را تحویل وزیر بعدی می دهد.

اینکه وزیر دولت دوازدهم باید به چه مسائلی توجه بیشتری داشته باشد را در گفت‌وگو با برخی از شهروندان تهرانی جویا شدیم.

***‌ میدان صنعت – ابتدای بلوار شهید پاک‌نژاد ***

عابران پیاده در پیاده روی کنار بلوار پاسخگوی این سوال بودند که “به نظر شما وزیر نیروی دولت جدید باید به چه مسائلی بیشتر توجه داشته باشد؟”

* مدیریت بحران آب اولویت اول وزیر نیرو

خانمی میانسال که خود را خانه دار و 53 ساله معرفی کرد در پاسخ گفت: “وزیر نیرو قاعدتا باید به گونه ای مدیریت کند که بحران آب کشور حل شود. مگر می شود بگوییم ایران آب ندارد؟ بله آب کم است اما اینکه از مردم خواهش کنیم آب را درست مصرف کنند به نظر من جواب نمی دهد. وقتی میبینیم با این همه اعلام ها و اطلاعیه ها و اخباری که منتشر می شود و می گویند بحران آبی داریم، برخی در همسایگی خود ما صبح به صبح کوچه را با آب قابل خوردن آبیاری می کنند و یا اتومبیل خود را با حدود یک ساعت شیلنگ آب باز می شویند؛ نشان می دهد که سیاست خواهش و تمنا جواب نمی دهد. به نظر من وزیر باید در این خصوص برنامه های مدیریتی را پیاده سازی کند که مشترکان پرمصرفی که آب خوردن را هدر می دهند پاسخگو شوند؛ نه اینکه چند وقت یکبار قبض همه مشترکان حتی کسانی که درست مصرف می کنند را هم گران کنند، بلکه پول بیشتر را از مشترکان پرمصرف و اسراف کار بگیرند.”

* لزوم برقراری عدالت در برخورداری همگانی از آب و برق

مرد جوانی که خود را دانشجو و 22 ساله معرفی کرد ، در پاسخ گفت: ” وزیر نیرو یکی از مهمترین افراد دولت است چرا که باید هم برق کشور را به درستی تأمین کند و هم آب را ؛ و این دو نیاز روزانه و ضروری مردم هستند. به نظرم باید وزیری انتخاب شود که بتواند شرایط بهره مندی از آب و برق را برای همه مردم جامعه به خوبی فراهم کند. باید ببینند که اشکال کار کجاست که در تابستان امسال مرتب صدا و سیما و روزنامه ها می گفتند که قطعی برق در راه است اگر کمتر مصرف نکنیم. باید وزیری انتخاب شود که بتواند ایران را در زمینه تأمین آب و برق مورد نیاز مردم، به هر روش ممکن، بی نیاز کند.”

*** سعادت آباد – میدان بهنود – ابتدای بلوار پیام ***

باز هم عابران پیاده کنار بلوار در پاسخ به اینکه “به نظر شما وزیر نیروی دولت جدید باید به چه مسائلی بیشتر توجه داشته باشد؟” با ما همصحبت شدند.

*عقب ماندگی کشور در تولید برق از خورشید و خودروی برقی

مردی 37 ساله که خود را فروشنده قطعات رایانه ای معرفی کرد، در پاسخ به این سوال گفت: “امروزه در همه جای جهان تولید برق از خورشید در دستور کار است، ایران در این زمینه عقب است و مسلما وزیر نیروی جدید باید کشورمان را در این زمینه تقویت کند. خودروهای برقی را در این دولت وعده دادند و حتی یادم هست که افتتاح کردند اما در حد حرف باقی ماند. چه خوب است وزیر نیروی دولت جدید بیاید و تکنولوژی های روز جهان مثل خودروی برقی را در کشور ساماندهی کند. حالا شاید برای چنین کاری بایستی با وزارتخانه های دیگر همراه شود، که این هم باید در توان مدیریتی اش باشد تا این هماهنگی ها را انجام دهد.”

* رفع سایه خاموشی ها اولویت کاری وزیر باشد

مردی که خود را 62 ساله و بازنشسته دولت معرفی کرد در این زمینه گفت: “حدود 32 سال است که در تهران زندگی می کنم، پیش از این هیچ وقت نشنیده بودم که تهران ممکن است دچار قطعی برق شود اما امسال شنیدم. این یعنی یک جای کار می لنگد. وزیر نیرو باید ببیند کجای کار ایراد دارد و کاری کند که دیگر خطر خاموشی در تابستان نداشته باشیم.”

* فردی با تجربه و با علم وزیر نیرو شود

خانم جوانی که خود را 28 ساله و به دنبال کار معرفی کرد، در پاسخ گفت: “آب و برق ضروریات زندگی امروز است و به همان اندازه که این دو برای زندگی ما مهم است، اینکه شخصی با علم و تجربه مناسب تأمین آب و برق کشور را مدیریت کند هم مهم است. به نظر من وزیر نیرو باید فردی باشد که کمبودها در زمینه آب و برق را بداند و از قبل این آمادگی را داشته باشد که در این زمینه بتواند شرایط را مدیریت کند، نه اینکه تازه بخواهد در دوران وزارت خود با مسائل آشنا شود.”

*** میدان امام حسین (ع) ابتدای خیابان مازندران ***

عابران پیاده در این خیابان که بیشتر به دنبال خرید از مغازه ها بودند، به این سوال پاسخ دادند که “به نظر شما وزیر نیروی دولت جدید باید به چه مسائلی بیشتر توجه داشته باشد؟”

* افت فشار و افت کیفی آب در تهران

خانمی که خود را 50 ساله و خانه دار معرفی کرد، در پاسخ به این سوال گفت: “نمی دانم اینکه می گویم تا چه اندازه به وزیر نیرو مربوط است اما مسلما این فرد باید در ساماندهی به این مسئله سهم مهمی داشته باشد. ما در طبقه چهارم یک واحد آپارتمان زندگی می کنیم، زندگی ها نسبت به گذشته فرق کرده و اکنون دیگر شاهد خانه های یک طبقه و حیاط دار نیستیم بلکه در آپارتمان های کوچک زندگی می کنیم. وقتی زندگی ها فرق کرده حتما باید نحوه مدیریت ها هم فرق کند. آن زمان که در یک خانه یک طبقه زندگی می کردیم هیچ وقت با کمبود فشار آب مواجه نبودیم اما از وقتی مجبور شدیم در طبقه چهارم یک آپارتمان زندگی کنیم، گاهی در وسط روز و گاهی در ساعاتی از شب فشار آب کم است؛ هر چه به سازمان آب منطقه مان می گوییم جواب مشخصی نمی دهند. خب وزیر نیرو بیاید ببیند چرا در وسط پایتخت مشکل فشار آب هست. گاهی هم آب مزه دار می شود و اغلب اوقات هم املاح آب زیاد است. خب انتظار داریم اگر داریم پول گران زندگی در شهر گران تهران را می دهیم، حداقل خدمات اولیه ای مثل آب و برقمان به راه باشد.”

* وزیری که آب و برق را گران نکند

مردی 37 ساله که خود را فروشنده مواد غذایی معرفی کرد، گفت: “هر وزیری می آید چند نوبت قبض آب و برق را گران می کند و می رود. این آخری هم دو سه مرتبه قبض ها را گران کرد. وزیر بعدی لطفا به این توجه کند که مردم درآمدشان با مخارجشان نمی خواند، به جای گران کردن آب و برق دنبال چاره دیگری برای کسب درآمد باشد. جالب است بعضی وقتها میبینم در فضای مجازی جدول و نمودار و خبر زده اند که قیمت اب و برق ایران را با بقیه کشورها مقایسه کرده اند، خب بی انصاف ها! درآمد مردم ایران را هم با کشورهای دیگر مقایسه کنید! بعد میبینید که پایین ترین سطح درآمد را داریم.”

*** میدان انقلاب – ابتدای خیابان آزادی ***

در ابتدای خیابان آزادی در کنار میدان انقلاب همیشه تردد عابران زیاد است. برخی فقط به سرعت می گذرند تا زودتر به مقصد برسد و برخی در کنار خیابان منتظر تاکسی ایستاده اند. ما به سراغ منتظران تاکسی رفتیم.

* به داد آب روستاها برسد

خانمی که خود را 32 ساله و کارمند شرکتی خصوصی معرفی کرد در پاسخ گفت: “خوب است وزیری بیاید که به شهرهای کوچک و روستاها بیشتر توجه کند. خبرهایی را در مورد آب روستاها می خواندم که اشک از چشمان آدم سرازیر می کرد. البته می گویند کارهایی شده و چند هزار روستا آبرسانی شده که خیلی خوشحال کننده است؛ ولی وقتی میبینی در روستایی به مردم با دبه و تانکر آب خوردن می رسانند، از اینکه بی مهابا شیر آب را باز کنی و آب خوردن را هدر بدهی باید شرم کنی. ”

* طعم توسعه آب و برق با چاشنی اشتغال زایی

مرد جوانی که خود را 25 ساله، فارغ التحصیل دانشگاهی و جویای کار معرفی کرد، در پاسخ گفت: “وزیر نیرو استخدام ها را در صنعت آب و برق ساماندهی کند؛ اگر در کنار سیاست گذاری های درستی که برای افزایش ظرفیت ها و توسعه صنعت آب و برق کشور انجام می گیرد چنین اقدامی کند، می تواند بخش زیادی از فارغ التحصیلان جویای کار را در صنعت آب و برق کشور مشغول به کار کند.”

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید