انتشار ۲ کتاب فلسفی و کتابی درباره روش تحقیق

    کد خبر :73643

کتاب‌های «مارتین هایدگر»، «فلسفه علم پدیدارشناسی هرمنوتیک» و «روش تحقیق معاصر در علوم انسانی» راهی بازار شده‌اند.

به گزارش ایسنا، کتاب «مارتین هایدگر: فلسفه برای نوآموزان» نوشته راینر روفینگ با ترجمه طالب جابری با تصویرگری آنسگار لورنتس در ۱۵۹ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۱ هزار تومان در نشر ققنوس منتشر شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: مارتین هایدگر یکی از برجسته‌ترین فیلسوفان قرن بیستم است. علاقه به تفکر و شخصیت او همچون گذشته ادامه دارد. دریدا، فوکو، آدورنو، بلومِنبرگ و دلوز که خود همگی از متفکران نامدارند مشتاقانه و نقادانه به بررسی آثار هایدگر پرداخته‌اند.

آثار هایدگر به واسطه ساختار زبانی جزو پیچیده‌ترین متن‌ها شمرده می‌شوند. کسانی که مایل به مطالعه خود «هستی‌ و زمان» نیستند، در کتاب حاضر پاسخ‌هایی برای مهم‌ترین پرسش‌ها خواهند یافت که به شیوه‌های جذاب، روشن و قابل فهم نوشته شده‌اند. تمایز هستی و دازاین در چیست؟ مرگ نزد هایدگر چه نقشی بازی می‌کند؟ تکنیک چه نقشی بازی می‌کند، تکنیکی که هایدگر آن را تحت عنوان «گِشتِل» به عنوان دیدگاه بنیادی ما نسبت به جهان می‌فهمد؟ چرا او با ناسیونال سوسیالیست‌ها (نازی‌ها) همکاری کرد؟ در کتاب حاضر افزون بر این توضیحات، مطالب کوتاه و سرگرم‌کننده زیادی در باب موضوعات مختلف خواهید یافت.

همچنین کتاب «فلسفه علم پدیدارشناسی هرمنوتیک» نوشته محمدحسین ملایری با مقدمه‌ای از پاتریک هیلان در ۴۰۸ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۲۹هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است.

در  مقدمه کتاب به قلم حسن روحانی می‌خوانیم: با پایان یافتن جنگ تحمیلی هشت‌ساله، دور جدیدی از اندیشه‌ورزی در کشور آغاز شد. یکی از مسائلی که در آن مقطع در کانون بحث محافل علمی کشورمان قرار داشت، چگونگی دست یافتن به مدل بومی توسعه بود. این بحث در ابعاد مختلف گسترش یافت و به امکان یا امتناعِ علمِ دینی هم کشیده شد. تقریبا از همان زمان‌ها ما شاهد تحولاتی هستیم که در غرب روی می‌دهد؛ تحولاتی که بعدها از آن با نام «جنگ علم» یاد شد.

در نوشته پشت جلد کتاب نیز  آمده است: پدیدارشناسی هرمنوتیکی یکی از جریانات مهم در فلسفه علم است که تاریخ آن به هوسرل و هایدگر می‌رسد. هایدگر خود با علوم طبیعی آشنایی نداشت؛ اما دانشمندانی  همچون پرفسور پاتریک هیلان و برنارد لونرگان  به نحوی درخور توجه بینش‌هایی عرضه داشتند بسیار فراتر از آنچه هایدگر بسط داده بود.

اثر پیش رو به این دستاوردها می‌پردازد.

دیگر کتاب تازه منتشرشده در نشر ققنوس، کتاب «روش تحقیق معاصر در علوم انسانی» (مباحثی در سیاست‌های روش) نوشته احمد محمدپور است که در ۵۲۸ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۳۹ هزار تومان راهی بازار شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است: برخلاف نگرش‌ حاکم بر روش‌شناسی تحقیق که معتقد است روش‌های کمی و کیفی پژوهش صرفا ابزاری در خدمت فرضیات برآمده از رویکردهای نظری هستند، کتاب حاضر نشان می‌دهد که روش‌های تحقیق برخاسته از جهان‌بینی‌ها و موقعیت‌های زیست جهان ما هستند که درک و تفسیر ما را از جهان شکل می‌دهند. از این رو، فنون پژوهش پیش از آن‌که ابزار تحلیل داده‌های اجتماعی به شمار روند، شیوه‌های مواجهه ما را با جهان به نمایش می‌گذارند. بدین سان، روش‌شناسی از مجرای پرسش و پاسخ یا مراوده مستمر ما با جهانی که در آن زندگی می‌کنیم  رابطه‌ای تنگاتنگ با «هستی‌شناسی» پیدا می‌کند.

کتاب حاضر روش‌های تحقیق را شیوه‌هایی برای نگریستن به جهان یا بودن در آن و مواجهه با مسائل پیشاروی انسان و معضلات فلسفی، اجتماعی، سیاسی و غیره می‌داند و بدین وسیله با تعریف‌های طبیعت‌گرایانه و ذات‌گرایانه مرسوم در روش‌شناسی علوم انسانی مخالفت می‌ورزد.

این کتاب با بررسی بستر شکل‌گیری برخی از مهم‌ترین جریان‌های نظری و عملی در علوم انسانی معاصر و برجسته کردن سویه‌های هستی‌شناختی و معرفت‌شناختی آن‌ها، فهم متفاوتی از روش تحقیق و کاربرد معاصر آن به خواننده ارائه می‌دهد و می‌کوشد مواجهه او را با پدیده‌های اجتماعی در افقی وسیع‌تر میسر سازد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید