مدیر کل بحران کشور:

لایحه حوادث غیرمترقبه حدود 2 است در میان کمیسیون‌های مجلس می‌چرخد

    کد خبر :70004

مدیرکل بحران کشور گفت:‌ حدود 2 سال است لایحه حوادث غیرمترقبه به مجلس شورای اسلامی رفته ولی در این مدت میان کمیسیون‌های مجلس در چرخش است که امیدوارم این موضوع سریعتر حل شده و ابلاغ شود.

به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار مدیر کل بحران کشور در آیین بازگشایی اولین نمایشگاه و جشنواره بین‌المللی فناوریهای نوین شهری در اصفهان اظهار کرد: ایران، کشوری حادثه خیز و پرچالشی است و همواره شاهد حوادث تلخ و ناگوار در این کشور بوده ایم. تمرکز جمعیتی در کلان شهرها با وجود همه پیشرفتهای علم و تکنولوژی بحث مدیریت و بحران را پیچیده کرده است.

وی با بیان اینکه در مدیریت بحران باید همواره سطح آمادگی خود را ارتقا ء دهیم ادامه داد: باید در این مدیریت برنامه ریزی صحیح داشت چرا که برای مراکز جمعیتی شهری کشور اگر برنامه نداشته باشیم و تجهیزاتمان را به روز نکنیم مخاطرات را نشناسیم و پیامدهای مخاطرات را بررسی نکنیم دچار چالش و پیچیدگی می شویم.

مدیر کل بحران کشور ادامه داد: برای مدیریت یک بحران نیازمند هم افزایی هستیم و اگر هم افزایی خود را در کشور افزایش ندهیم نمی توانیم فعالیت مدیریتی خود را به خصوص در بحران‌ها به درستی انجام دهیم.

نجار با بیان اینکه کار اساسی در مدیریت بحران پیشگیری و پیش بینی است، ادامه داد: به کار گیری علم و خرد و اندیشه می‌تواند ما را در مقابل حوادث سهم‌ناک ، بیمه و از خسارات ناشی از حوادث کم کند مثل آنچه در ژاپن امروز رخ داده و می بینیم در زلزله های بیش از هفت ریشتر هم آن‌ها گاهی یک مجروح هم گزارش نمی‌کنند.

وی به بحث تمرکز جمعیتی در شهر اشاره کردو گفت:‌ ما باید تصورکنیم که اگر زلزله ای ۶/۵ تا ۷ ریشتری در تهران اتفاق بیفتد آیا واقعا آماده چنین بحرانی هستیم ؟ به حادثه پلاسکو که نگاه کنیم با اینکه یک حادثه محلی است اما باید به این فکر فرو رویم که چه شد که یک حادثه محلی چنین جهانی شد؟ این سازه های بتنی و آهنی که ما امروز در تهران بنا کردیم کدام یک آماده بحران هستند؟.

مدیر کل بحران کشور اضافه کرد: پس از زلزله بم با بیل و کلنگ مجروحان را از زیر آوار بیرون کشیدیم آیا در تهران با این همه آهن و بتن می‌شود با بیل و کلنگ کار کرد؟ نیازمند ابزارهای بروز هستیم ما نباید بنشیینم که تعدادی از جهت سوء مدیریت جان خود را از دست بدهند. باید ابعاد ، نیازها و ضرورت های یک بحران را بررسی و در مورد مدیریت آن تفکر کنیم. نباید بگذاریم که صدها هزار آیا ایجاد شود.

نجار با بیان اینکه قبل از حادثه پلاسکو در خیابان جمهوری حادثه ای رخ داد که دو کشته داد، افزود:‌جالب اینجا بود که در حادثه خیابان جمهوری قبل از حادثه پلاسکو نردبان بلند مرتبه رسید اما پای ساختمان باز نشد. تشک نجات پای ساختمان رسید ولی باز نشد. اگر همان موقع نتوانیم از ابزارها استفاده کنیم فقط انبارداری آن‌ها را انجام داده ایم.

وی خاطر نشان کرد: روابط ابزار و تکنولوژی و استفاده درست آن‌ها در مواقع بحران نیازمند استفاده از تجارب است که چنین جشنواره هایی می‌تواند باعث تبادل تجارب و پیشرفت در مدیریت بحران شود.

مدیر کل بحران کشور تاکید کرد:‌ نزدیک به دو سال است که لایحه حوادث غیرمترقبه به مجلس شورای اسلامی رفته ولی در این مدت میان کمیسیون های مجلس در چرخش است که امیدوارم این موضوع سریعتر حل شده و ابلاغ شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید