جنگ بعید است اما آتش درگیری احتمالی میان ایران و آمریکا می‌تواند به بحران قره باغ و سپس قفقاز منتقل شود / روسیه از این آتش در امان نخواهد بود

    کد خبر :575930

سوفیا ساچیفکو در روزنامه روسی«سفوبودنايا بريسا»، به خطرات انتقال جنگ بین ایران و آمریکا، به روسیه پرداخت.

در این مقاله آمده است: هر اندازه فشار ایالات متحده بیشتر می شود، مقاومت ایران هم افزایش می یابد. دونالد ترامپ از ماهها پیش در حال تهدید ایران به اعزام نیروهای نظامی بیشتر به منطقه است و از امادگی اش برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی می گوید.

به نظر می رسد در کنگره آمریکا هستند افرادی که متوجه وخامت اوضاع هستند؛ از این رو، اخیرا مجلس نمایندگان به طرحی تکیه کرده تا قدرت رئیس جمهور برای به راه انداختن جنگی علیه ایران را محدود کند. چندی پیش، مجلس سنای آمریکا نیز تصمیم مشابهی گرفته بود.

به گزارش انتخاب؛ به عقیده الکساندر سافیلیف، عضو شورای کمیسیون دولتی دومای روسیه، فشارهای آمریکا بر ایران ادامه خواهد یافت. وی تصریح می کند: «احتمال شعله ور شدن درگیری نظامی گسترده، زیاد نیست، اما ممکن است در نتیجه بحرانی شدن درگیریها قبل از انتخابات در ایالات متحده، یک درگیری نظامی بوقوع پیوندد؛ چرا که آمریکایی ها به حل مشکلات سیاسی داخلی از طریق برانگیختن نزاع های بین المللی عادت دارند».

اما با توجه به اینکه ایران در منطقه دریای خزر واقع است، عواقب احتمالی از بین رفتن آرامش در منطقه، برای روسیه چیست؟ به این اعتبار که دریای خزر یکی از مناطق بسیار مهم در اوراسیا و جهان است، ناامنی در این منطقه ادامه خواهد یافت؛ چرا که هر نزدیکی یا برنامه مشترکی برای دولتهای اوراسیا، یک چالش موجودیتی برای ایالات متحده محسوب می شود.

تنش زایی علیه ایران، بویژه در سطح نظامی، باعث تزلزل در اوضاع منطقه، بویژه در خاورمیانه، اسیای میانه و قفقاز می شود. این امر تاثیر مستقیمی بر روسیه می گذارد و به همین دلیل، نمی توانیم نسبت به انچه در مرزهای ما در جریان است، بی تفاوت باشیم.

درگیری نظامی با ایران موجب متشنج شدن شرایط در آذربایجان می شود و همین امر، به بحرانی تر شدن درگیری در قره باغ می انجامد. در ادامه، آتش تمام قفقاز و روابط نژادی پیچیده آن را در بر می گیرد.

این خطرات، موضع روسیه و حمایت مسکو از منافع مشروع ایران را مشخص می کند؛ حمایتی که مبتنی بر منافع ملی روسیه، در زمینه امنیت و بر اساس قانون بین المللی است که امروز، بیش از پیش، پایمال می شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید