ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند؛اولویت سازمان محیط زیست

    کد خبر :540318

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست یکی از اولویت‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آموزش همگانی در سال جاری را ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند ذکر کرد.

اسکندر امیدی‌نیا در چهارمین جلسه ستاد هماهنگی آموزش مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست که با حضور نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری منطقه ۲ تهران با موضوع بررسی راهکارهای کاهش زباله و مخاطرات آن در معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: امروزه در اکثر شهرهای بزرگ دنیا برای مدیریت پسماندهای شهری از زباله‌سوزها استفاده می‌کنند و رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست نیز برای کلانشهر تهران و بخصوص شهرهای شمالی کشور استفاده از زباله‌سوزها به جای سیستم دفن زباله است.

وی یکی از اولویت‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آموزش همگانی در سال جاری را ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند دانست و اظهارکرد: دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک مأمور تهیه مباحث و دیدگاه‌های تخصصی مدیریت پسماند و ارایه گزارش آن به عیسی کلانتری – رئیس سازمان حفاظت محیط زیست – است و معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی در کنار بخش‌های تخصصی ذیربط می‌کوشد تا آموزش های عمومی را در زمینه پسماند به عموم مردم ارایه دهد.

سید ابوالقاسم موسوی – مشاور معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست – در ادامه جلسه با تأکید بر طرح‌های آموزشی سازمان برای کاهش و مدیریت زباله گفت: از اسفند ماه سال گذشته برنامه #دوباره_بی_زباله در استان‌های کشور به اجرا درآمده و مقرر شده است تا اداره کل حفاظت محیط زیست شهر تهران، منطقه ۲ شهرداری تهران را به عنوان پایگاه برگزاری این برنامه قرار دهد.

در ادامه این نشست آرش یوسفی – رئیس مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان – ضمن استقبال از پیشنهادهای شهرداری منطقه ۲ اظهارکرد: در نظر داریم منطقه ۲ تهران را به پایگاه شیوه‌های مدیریت صحیح پسماند شهری معرفی کنیم و آمادگی هرگونه همکاری در این زمینه را داریم.

وی با اشاره به طرح‌های سازمان حفاظت محیط زیست با عناوین #بی_زباله و #نه_به_پلاستیک گفت: پارک طبیعت پردیسان نیز به سبب شرایط مطلوب، پتانسیل‌های خوبی برای آموزش مدیریت صحیح پسماند دارا است و برنامه‌هایی برای آموزش شهروندان در این پارک در نظر گرفته‌ایم.

ژیلا مهدی آقایی – مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی – نیز ضمن پیشنهاد تبدیل شدن منطقه ۲ تهران به منطقه بی‌زباله از مشارکت و حضور فعالانه سمن‌ها و علاقه‌مندان محیط زیستی برای مدیریت پسماند خبر داد.

سید امیر ناصر هراتی – معاون خدمات شهری منطقه ۲ تهران – نیز در این نشست با اشاره به اقدامات شهرداری درخصوص جمع‌آوری و دفع پسماند گفت: اقدامات موثری در شهرداری منطقه ۲ تهران برای مدیریت پسماندها صورت پذیرفته که فراگیر کردن استفاده از نرم افزار زیست اپ، هوشمند سازی پسماند (سیستم RFID) همچنین استفاده از دستگاه‌های «آر وی ام» از مهمترین اقدامات است.

وی تصریح کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده در شهرهای شمالی کشور بحران زباله در حال بلعیدن شهرها است و روش‌های دفن زباله در آن شهرها جوابگو نیست و باید از زباله‌سوزها استفاده کرد.

هراتی با اعلام آمادگی شهرداری منطقه ۲ تهران برای همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شهرداری منطقه ۲ تهران می‌تواند با تشکیل باشگاه مشتریان زیست‌محیطی برای آموزش شهروندان در میدان تره بار صادقیه با محوریت «نه به پلاستیک» و «از خودمان شروع کنیم» اقدامات عملی را به انجام برساند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، وی در پایان اظهارکرد: ظرفیت سرای محله‌ها، بوستان نهج البلاغه و آمفی تئاتر مجاور مرکز تفکیک زباله برای آموزش شهروندان نیز در اختیار آموزش شهروندان برای توسعه فرهنگ مدیریت پسماندهای شهری خواهد بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید