ساخت صنایع دستی با نگاهی به فنگ‌شویی

    کد خبر :51917

یک هنرمند سفالگر با نگاهی به اصل «فنگ‌شویی» شرق دور و با استفاده از سفال سیاه خاص منطقه شاهرود، کاسه‌ای آونگی ساخته‌ است که مثل کاسه‌های تبتی صدای زنگ ایجاد می‌کند و اگر شنونده، این کاسه گِلی را نبیند، فکر می‌کند زنگوله‌ای به صدا درآمده است.

به گزارش بازتاب به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی، فرتاش فریبرز که ظرفی کاربردی برای خانه‌ها را با شکل‌های جدید و نقوشی معاصر تولید کرده‌ است، درباره این کار توضیح داد: شاهرود با هویت و فرهنگی چند هزار ساله از منطقه بسطام و تپه چخماق بیانگر تمدن عظیم ایران است. من سعی کرده‌ام با آوردن نقش بز یا کوه یا استفاده از خاک خود منطقه در ساخت ظروف، این هنر را در منطقه حفظ کنم.

او اظهار کرد: در طول این مسیر همواره با توجه به ریشه‌ها و اصالت سفال در طرح، نقش، فرم و شکل سعی در ایجاد ابداعات با توجه به نیاز روز و سلیقه مخاطب داشته‌ام.

این هنرمند که متولد تهران و ساکن شاهرود است و مدرک درجه دو هنری دارد و فعالیت خود را از سال ۱۳۷۸ در رشته سفالگری شروع کرده است، درباره سابقه فعالیت‌اش گفت: پس از پایان تحصیلات دبیرستان به بازار کار وارد شدم و از آنجا که دیپلم گرافیک داشتم، در زمینه کارهای هنری شروع به فعالیت کردم، اولین رشته هنری را از معرق شروع کردم و زیر نظر استاد احمد بهجت این هنر را یاد گرفتم. بعد از آشنایی با آقای قان‌بیگی همراه دو زوج جوان دیگر، در پروژه‌ای که سفال برای صادرات به ایتالیا در آن تولید می‌شد، شروع به فعالیت کردم.

او ادامه داد: در سال ۷۸ به‌طور مستقل در کارگاه میراث فرهنگی روستای ابرسج که ۲۵ کلیومتر از شاهرود فاصله دارد مشغول به کار شدم و تا امروز در این رشته فعالیت می‌کنم. خوشبختانه با به‌کارگیری زنان روستایی و افراد ناتوان و معلول سعی در ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم از طریق صنایع دستی کشورم و زنده نگه داشتن تاریخ، تمدن و فرهنگ منطقه شاهرود در حد بضاعت خود داشته‌ام.

این عضو کمیته آموزش انجمن سفال ایران درباره آثاری که در نمایشگاه‌اش در سازمان میراث فرهنگی برپاست، بیان کرد: در نمایشگاه حاضر بیش از یک‌هزار محصول از انواع وسایل کاربردی روزمره، حجم‌های سفالی، صراحی، قندیل، خمره‌های بزرگ ساسانی، گلدان‌های قشقایی، بشقاب و کاسه، توتک (نوعی گلدان دهانه تنگ)، قاب (بشقاب غذاخوری ترکی)، کاسه‌های پایه‌دار و… در طرح‌ها و اندازه‌های متفاوت و مختلف با لعاب‌های گوناگون از جمله لعاب احیا و لعاب زرین‌فام با تکنیک‌های مجزا به‌نمایش درآمده است.

فریبرز معتقد است: باید یک گروه ناظر کارشناس حقوقی، هنری، فنی، فرهنگی و دانشگاهی تشکیل شود تا علاوه بر نظارت بر کیفیت و کمیت تولیدات و بازرسی، فلسفه، فکر و فرهنگ در حوزه صنایع دستی نیز بررسی و آموزش داده شود.

نمایشگاه سفال و سرامیک فرتاش فریبرز به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی از ۱۷ تا ۲۱ تیرماه در ساختمان شماره ۱ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت ۹ تا ۱۵ برپاست.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید