جزئیات خسارت ۴۶ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی

  • اقتصادی
  • پنجشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ ۱۴:۵۴
    کد خبر :514969
سیل

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: سیل اخیر تا تاریخ سیزدهم فروردین ماه بیش از ۴۶ هزار و ۶۲۱ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی ۱۶ استان کشور وارد کرده است.

به گزارش بازتاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید محمد موسوی مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی مهمترین اقدامات انجام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با سیل تا ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ را اعلام کرد.

موسوی با اشاره به فعال سازی کلیه بخش های سازمانی وزارت جهاد کشاورزی در سطح کشور جهت مشارکت فعال با نظام مدیریت بحران سیل و همچنین اطلاع رسانی و هشدار به جامعه هدف، اظهار کرد: ظرفیت های سخت افزاری وزارت جهاد کشاورزی شامل ۷۶۲ دستگاه ماشین آلات عمرانی سنگین،سبک،تجهیزات لجستیکی برای مقابله با سیل اخیر به کار گرفته شد.

وی به بسیج و اعزام ۱۴۰۰ نفر نیروی کارشناسی، ترویجی و خدماتی سازمان های جهاد کشاورزی جهت کمک به اجرای برنامه های ستاد مدیریت بحران شهرستان ها و استان ها اشاره کرد و افزود: ۲۰۰ کیلومتر از رودخانه ها و انهار لایروبی و لجنکشی شد و انسداد خروجی ۴۰ دهنه زهکش و ۳۰۰ مورد مزارع آبزی پروری و کانال های آبرسانی کشاورزی رفع گردید.

موسوی اضافه کرد: در این مدت، ۱۶۰ کیلومتر سیل بند،۵۰۰ کیلومتر جاده بین مزارع و ۱۰ کیلومتر شبکه برق چاه های کشاورزی مرمت شد.

وی بازکردن دو دهانه پل، ترمیم ۶ دهانه انهار و لوله گذاری جهت خروج آب از اراضی کشاورزی و مناطق مسکونی را از دیگر اقدامات مقابله با سیل برشمرد و اظهار داشت: در سیل اخیر، ۳۰ هزار تن نهاده های دامی، ۱۰ تن بذر، ۱۰ هزار کیلوگرم گوشت،۳۲۰ هزار کیلوگرم آرد، ۳ هزار کیلوگرم تخم مرغ، ۶ هزار پرس غذای گرم، ۱۵۰ تخته چادر استقرار دام و ۷ دستگاه نانوایی سیّاّر تأمین و توزیع شده است.

موسوی با اشاره به جابجایی خانوارهای عشایری در معرض خطر سیل و تجهیز انبارها و مهمانسراها به منظور اسکان مسافران سیل زده، یادآور شد: ۴۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در سطح ۱۰۵ روستا و مناطق عشایری جابجا شده و اسکان موقت یافتند.

وی گفت: ۲۸۰۰ رأس دام و ۵۰۰ هزار قطعه طیور تلف شده بر اثر سیل اخیر دفن بهداشتی شده است.

موسوی بازدید، ارزیابی و ایمن سازی چاه ها، قنوات، سیل بندها، تأسیسات آبی، دریچه های تنظیم آب، کانال های آبیاری و سدهای خاکی را از دیگر اقدامات صورت گرفته برای با مقابله سیل اخیر عنوان کرد.

*خسارت ۴۶ هزار و ۶۲۱ میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: سیل اخیر تا تاریخ سیزدهم فروردین ماه بیش از ۴۶ هزار و ۶۲۱ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی ۱۶ استان کشور وارد کرده است.

موسوی افزود: این خسارت ۷۳۱ هزار هکتار اراضی زراعی و ۹۰ هزار هکتار اراضی باغی را مورد تهدیدجدی قرارداده است.

وی ادامه داد: این خسارت ۳۴ درصد به استان گلستان،۱۳ درصد خوزستان،۱۲ درصد مازندران،۱۱ درصد لرستان،۶ درصد فارس و ۲۴ درصد باقیمانده به ۱۱ استان کرمانشاه،کهگیلویه و بویراحمد،چهارمهال و بختیاری،اصفهان،همدان،خراسان شمالی،سمنان، سیستان و بلوچستان،ایلام،کردستان و تهران واردشده است.

موسوی گفت: خسارت سیل اخیر ۴۹ درصد به زیربخش زراعت،۲۲ درصد به زیربخش آب،خاک و امورزیربنایی، ۱۶ درصد به زیربخش باغبانی و ۱۳ درصد به زیربخش دام و طیور و آبزیان وارد شده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید