قرمز و داغ شدن گوش ها ودلایل آن

    کد خبر :512123
قرمز و داغ شدن گوش ها

دلایل متعددی برای قرمز شدن گوش‌ها وجود دارد که در اغلب موارد نشان دهنده مشکل جدی نیستند هرچند این عارضه می‌تواند آزاردهنده باشد. بیماری‌ها و مشکلات مختلفی می‌توانند موجب قرمز شدن گوش‌ها شوند که برخی از آنها شامل موارد زیر است.

سندرم گوش قرمز: این عارضه بیماری نادری است که باعث قرمزی و سوزش بیرون گوش می‌شود. این مشکل ممکن است برای چند ثانیه یا حتی چندین ساعت ادامه داشته باشد. علت سندرم گوش قرمز مشخص نیست اما در افراد جوان با میگرن مرتبط است.

– سوزش پوستی: قرمزی و سوزش عوامل شایع قرمزی گوش هستند. افزایش جریان خون در این قسمت به قرمز شدن ناگهانی گوش منجر می‌شود. همچنین سوزش می‌تواند در نتیجه واکنش‌های احساسی از قبیل عصبانیت یا خجالت بوجود آید. این سوزش همچنین می‌تواند بر اثر تغییر سریع دما، مصرف مواد الکلی و تغییرات هورمونی بروز کند.

آفتاب سوختگی: آفتاب سوختگی هم ممکن است به قرمز شدن گوش‌ها منجر شود.

عفونت پوستی: یکی دیگر از دلایل قرمزی گوش عفونت پوست است. عفونت‌های پوستی معمولا از باکتری بوجود می‌آیند که از طریق بریدگی، گزیدگی و خشکی پوست به بدن نفوذ پیدا می‌کند. عفونت‌های پوستی باکتریایی که موجب قرمزی پوست می‌شوند ممکن است ورم گوش‌ها را به همراه داشته باشند. از دیگر علائم عفونت شامل خستگی، تب و لرز است.

درماتیت سبورئیک: این عارضه از جمله بیماری‌های پوستی شایع است که موجب قرمزی گوش می‌شود. علت این بیماری مشخص نیست هر چند تصور می‌شود درماتیت سبورئیک با ژنتیک و تعامل سیستم ایمنی با ارگانیسم‌های موجود روی پوست مرتبط است.

پلی کندریت: این بیماری نادر موجب قرمزی و التهاب غضروف‌ها در تمام نقاط بدن می‌شود. گوش‌ها بیشتر دچار پلی کندریت می‌شوند هرچند دیگر قسمت‌های بدن از قبیل بینی، چشم، مجرای تنفسی و مفاصل هم درگیر می‌شوند. علت دقیق پلی کندریت مشخص نیست اما محققان معتقدند این بیماری به دلیل عارضه‌ای خود ایمنی است. علاوه بر قرمزی گوش دیگر علائم این بیماری شامل ورم، درد، مشکلات تعادلی و نارسایی شنوایی می‌شود.

– تغییرات هورمونی: گاهی اوقات تغییرات هورمونی در بدن باعث گرگرفتگی فرد و قرمزی گوش ها می شود، مانند شروع دوران یائسگی در خانم ها، و یا شیمی‌درمانی در بیماران سرطانی.

– عفونت گوش : خراشیدن گوش با هر چیزی، مثل کلید یا سنجاق سر می‌تواند ایجاد عفونت شود. سوراخ کردن گوش نیز ممکن است آن را عفونی کند. جوش‌های عفونی نزدیک مجرای گوش هم از علل قرمزی گوش هستند.

– حساسیت به بدلیجات: گاهی نیز حساسیت به فلز گوشواره بدلی، گوش را قرمز می‌کند.

– گرما و سرما : گرما و سرمای شدید هم گوش را قرمز می‌کنند. در هنگام سرمازدگی، گوش پس از سفیدی قرمز می‌شود و ممکن است دردناک باشد.

– وارد آمدن ضربه شدید به گوش هم آن را قرمز می‌کند که اگر ورم کند، آن را گوش گل‌کلمی می‌نامند.

درمان قرمزی گوش

درمان قرمزی گوش به علت بروز آن بستگی دارد.

– در برخی موارد رفع قرمزی گوش نیازی به درمان ندارد، هر چند در موارد جدی‌تر از قبیل عفونت‌ پوستی مصرف آنتی بیوتیک و درمان‌های دیگر تجویز می‌شود.

– درمان‌های متعددی برای مقابله با سندرم گوش قرمز توصیه می‌شود، اما در حال حاضر درمان استانداردی وجود ندارد. در برخی از افراد داروهای غیر التهابی ضد استروئیدی مفید هستند.

– درمان پلی کندریت هم اغلب شامل محدود کردن علائم برای جلوگیری از آسیب دیدن غضروف‌هاست. همچنین داروهای سیستم ایمنی و کورتیکواستروئید برای کاهش عود کردن علائم بیماری تجویز می‌شود.

– عفونت را درمان کنید. اگر گوشتان را خراشانده و آن را عفونی کرده‌اید، ناحیهٔ زخم را با پنبه‌ الکل تمیز کنید و از پمادهای آنتی‌بیوتیک بدون نسخه روی آن بمالید. اما اگر زخم بیش از ۶ میلی‌متر قطر دارد یا به درمان جواب نمی‌دهد، به پزشک مراجعه کنید.

– کلاه بر سر بگذارید. اگر بیش از نیم ساعت در معرض آفتاب قرار می‌گیرید، کلاهی بر سرتان بگذارید تا از تابیدن آفتاب بر گوش‌ها جلوگیری کند. برخی افراد از اکسید روی استفاده می‌کنند که از نفوذ پرتو خورشید به پوست ممانعت می‌کند. در زمستان هم برای جلوگیری از سرمازدگی گوش‌ها را بپوشانید.

– گوش را گرم کنید. اگر گوش دچار سرمازدگی شده است، حولهٔ گرمی روی آن بگذارید و فوراً نزد پزشک بروید. گرما باعث زنده ماندن بافت سرما زده و افزایش جریان خون آن می‌شود.

– گوشواره طلا به گوش کنید. اگر دچار آلرژی به گوشواره شدید – دور سوراخ گوش قرمز و ملتهب شده است – گوشواره‌های ساخته شده از طلا یا نقره استفاده کنید. بیشتر این واکنش‌های حساسیتی به گوشواره‌های ساخته شده از نیکل یا کرم است.

– ضربه را دست کم نگیرید. اگر ضربه‌ای به گوشتان خورده است و آن را قرمز و ملتهب کرده است، برای درمان آن حتماً نزد پزشک بروید. گوش گل کلمی درمان نشده ممکن است دائمی شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید