علت افزایش دوباره قیمت گوشت

۱۰ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۲  /   /  کد خبر: 46704
علت افزایش دوباره قیمت گوشت

 

رئیس تامین شورای دام کشور یکی از علل گرانی گوشت قرمز را نبود نظارت مستمر و عدم برخورد سختگیرانه با شبکه توزیع بازار گوشت قرمز دانست و گفت: شبکه توزیع روی هرکیلوگرم گوشت قرمز بین ۱۶۰ تا ۲۵۰ هزارریال سود می کنند که رقم قابل توجهی است.

‘منصور پوریان’، درباره گرانی بیش از حد قیمت گوشت قرمز در بازار طی روزهای آتی افزود: با وجود عرضه بالای گوشت قرمز داخلی و وارداتی طی روزهای اخیر نرخ این محصول دوباره افزایش یافته است که علت اصلی ان حضور سودجویان دربازار است که تنها به سود خود فکر می کنند.

به گزارش  بازتاب به نقل از ایرنا، وی اظهارداشت: طبق مصوبه باید هرکیلوگرم گوشت وارداتی ۳۱۵ هزارریال و گوشت تولید داخل ۳۳۵ هزارریال در بازار عرضه شود.

وی تصریح کرد: در واقع هرکیلوگرم گوشت وارداتی به نرخ ۲۹۰ هزارریال به دست شرکت های بسته بندی و فروشگاه های زنجیره ای می رسد بنابراین باید با نرخ ۳۱۵ هزارریال در فروشگاه های زنجیره ای عرضه شود، این درحالیست که شرکت ها این محصول را با قیمت های بالای ۵۰۰ هزارریال به فروش می رسانند که منصفانه نیست.

وی یکی دیگر از مشکلات را توزیع گوشت وارداتی تنها به شرکت های بسته بندی و فروشگاه های زنجیره ای عنوان کرد و افزود: این موضوع باعث شده سود کلانی به جیب شبکه های توزیع شرکتی برود که همین امر باعث گرانی گوشت قرمز در بازار شده است.

پوریان براین باور است که گوشت قرمز باید با نرخ مصوب به دست مصرف کنندگان برسد زیرا به نظر نمی رسد هزینه بسته بندی تا این حد بالا باشد که گوشت در فروشگاه دو برابر قیمت تمام شده عرضه شود.

** برخورد جریمه نقدی تعزیرات مشکل بازار گوشت را حل نمی کند

رئیس مجمع ملی صادر کنندگان دام زنده اضافه کرد : در ابتدای ماه مبارک رمضان به دلیل ورود خوب سازمان تعزیرات روند افزایش قیمت گوشت در بازار اندکی کند شد، اما این موضوع استمرار نیافت.

پوریان نظارت مستمر و برخورد قانونی سختگیرانه را راهکاری برای کاهش قیمت گوشت قرمز عنوان کرد و افزود: برخورد جریمه نقدی مشکل این بازار را حل نمی کند و باید علاوه بر نظارت مستمر برخورد های سختگیرانه و جدی با عاملان گرانی صورت گیرد.

** روزانه ۱۲۰ تن گوشت به تهران وارد می شود

این مقام مسئول یکی دیگر از عوامل گرانی را عدم حضور مستمر شرکت پشتیبانی امور دام در بازار برشمرد و گفت: این شرکت تنها در ایام خاص و پیک مصرف وارد بازار می شود درحالی که حضور مستمر ان می تواند در کاهش قیمت این محصول و جلوگیری از سودجویی دلالان موثر باشد.

وی با اشاره به این که اکنون با تقاضای پایین و عرضه بالای گوشت قرمز مواجه هستیم اظهارداشت: درحال حاضر علاوه بر تامین بازار گوشت توسط تولیدات داخلی، روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن گوشت وارداتی کیفی به تهران وارد می شود و کمبودی در این زمینه نداریم .

وی ادامه داد: بنابراین گرانی فعلی گوشت قرمز در بازار به دلیل کمبود و کاهش عرضه نیست بلکه دلالان و قصابی ها به گرانی گوشت قرمز دامن می زنند.

برای تنظیم بازار گوشت قرمز همزمان با شروع ماه مبارک رمضان علاوه بر ورود شرکت پشتیبانی امور دام کشور، واردات گوشت گوسفندی گرم از کشورهای استرالیا، ارمنستان، گرجستان انجام شد اما قیمت گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در خرده فروش های سطح شهر با قیمت هایی بیش از نرخ مصوب بین ۳۸۰ تا ۴۵۰ هزارریال عرضه می شد که اکنون این رقم به بیش از ۵۰۰ هزار ریال افزایش یافته است.

سالانه ۸۴۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و ۱۰۰ هزارتن گوشت قرمز نیز وارد می شود.

بدون دیدگاه

آخرین اخبار

پربیننده ترین ها