فرمانده مرزبانی ناجا: مرزبانان ربوده شده ما در دست تروریست‌ها، گروگان هستند

  • سیاسی
  • سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ ۱۲:۳۵
    کد خبر :457593

فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: پیگیر آزادی دیگر مرزبانان ربوده شده در مرز ایران و پاکستان از طریق دیپلماسی مرزی و سران طوایف و بزرگان منطقه هستیم.

تعدادی از مرزبانان و بسیجیان بومی در نقطه صفر مرزی میرجاوه در جنوب شرق کشور ۲۴ مهر ۹۷ توسط گروهک تروریستی جیش الظلم ربوده و به داخل خاک پاکستان منتقل شدند.

پنج نفر از این مرزبانان ۲۴ آبان با پیگیری‌های دولت پاکستان آزاد و به ایران تحویل داده شدند، اما به گفته سردار سرتیپ محمد مارانی فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه جنوب شرق کشور، اکنون ۶ نفر دیگر در اختیار این گروه تروریستی قرار دارند.

سردار سرتیپ قاسم رضایی فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی در مورد باقیمانده مرزبانان ربوده شده اظهارداشت: بیشترین دغدغه ما آزادی آن‌ها است که اکنون در دست تروریست‌ها و منافقین به نوعی گروگان هستند.

وی با یادآوری این که رایزنی‌ها برای آزادی این مرزبانان از طریق دیپلماسی مرزی با پاکستان در حال انجام است، اظهارداشت: از طریق سران طوایف و بزرگان نیر پیگیر موضوع آزادی مرزبانان هستیم.

فرمانده مرزبانی ناجا ابراز امیدواری کرد با مذاکراتی که در سطح سایر دستگاه‌ها همچون ستادکل نیرو‌های مسلح و وزارت امور خارجه نیز انجام می‌شود هرچه زودتر این عزیزان به خانواده هایشان بازگردند.

سردار رضایی اعلام کرد: بر اساس آخرین خبر‌ها و اطلاعات دریافتی باقیمانده مرزبانان ایرانی ربوده شده در سلامت هستند.

شهریار حیدری مدیر کل امور مرزی وزارت کشور پیش از این با بیان این که نیروی نفوذی عامل اصلی بروز این اتفاق بوده است، گفت: نیرو‌های نفوذی گروهک تروریستی جیش العدل شناسایی شده اند با این حال تاکنون دستگیری خاصی در این زمینه انجام نشده است.

در گذشته نیز بار‌ها تروریست‌ها پس از اقدامات تروریستی در نقاط مختلف استان سیستان و بلوچستان، به مکان‌های امن در خاک پاکستان متواری می‌شدند.

١٨ بهمن ۱۳۹۲ پنج سرباز دیده بان کشورمان در مرز جکیگور سیستان و بلوچستان مفقود شدند که مسئولیت آن را نیز گروهک تروریستی جیش الظلم بر عهده گرفت؛ پرونده‌ای که در نهایت با آزادی چهار سرباز و شهادت یک نفر دیگر بسته شد. اردیبهشت ماه امسال نیز این گروهک در جریان درگیری با مرزبانان کشورمان در میرجاوه، ۹ نفر را به شهادت رسانده، دو نفر را مجروح و یک تن دیگر را به گروگان گرفتند.

**گسترش دیپلماسی مرزی ایران
سردار رضایی فرمانده ارشد نظامی در بخش دیگری از گفت وگوی خود درمرد تبادلات مرزی ایران با کشور‌های همسایه گفت: یکی از اقدامات بسیار موفقی که در راستای بهبود وضعیت مرزبانی در مرز‌های گسترده کشور انجام داده ایم، توسعه دیپلماسی مرزی است.

وی، روابط مرزبانی ایران با کشور‌های همسایه را بسیارخوب توصیف و عنوان کرد: افزایش تعاملات دیپلماسی مرزی منجر به ارتقا آمادگی عملیاتی در برخی از مناطق خاص مرزی شده است.

فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی تصریح کرد: گسترش این روابط باعث شده که بخشی از هزینه‌های مرز، کاهش و کارایی مرزبانی افزایش پیدا کند.

سردار رضایی یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون ۱۰ نشست و اجلاس مرزی با کشور‌های همسایه برگزار کرده ایم که از جمله آن‌ها می‌توان به نشست با مرزبانی ترکیه، جمهوری آذربایجان، عراق، قطر و افغانستان اشاره کرد.

وی با تاکید بر این که اشراف نیرو‌های مسلح در مرز‌های در بالاترین سطح است، ادامه داد: باوجود تهدیدات پیرامونی در برخی از کشور‌های همسایه، ایرانی امن داریم و نیرو‌های ما با اتکا با قدرت خداوند به بهترین شکل در مرز‌ها مستقر هستند.

جمهوری اسلامی ایران بیش از ۶ هزار کیلومتر با کشور‌های افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، ترکیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و عراق مرز خشکی مشترک و ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان دارد.

طولانی‌ترین مرز ایران با عراق و کوتاه‌ترین مرز آن با ارمنستان است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید