اعطای گرین کارت به مقامات ایرانی در زمان مذاکرات صحت ندارد

  • سیاسی
  • سه شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ ۱۳:۰۷
    کد خبر :445213

وزیر اطلاعات گفت: اعطای گرین کارت به مقامات ایرانی و فرزندانشان در زمان مذاکرات هسته ای به هیچ وجه صحت ندارد.

به گزارش مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی کاظم جلالی نماینده مردم تهران در جریان طرح سؤال از وزیر اطلاعات درباره موضوع اعطای حق شهروندی به مقامات جمهوری اسلامی ایران و فرزندانشان در پیوست برجام، گفت: این مسئله نگرانی زیادی را در بین مردم ایجاد کرده است که چگونه می شود طی مذاکرات هسته ای که باید مسائل ملی مطرح شود، یک باره خبری منعکس شود که ۲۵۰۰ نفر از فرزندان و وابستگان مسئولان جمهوری اسلامی تابعیت دریافت کرده اند.

وی ادامه داد: اگر این مسئله در تاریخ بماند، آیندگان درباره ما چه قضاوتی خواهند کرد؟ در شرایطی که منافع ملی در برجام باید مورد نظر قرار میگرفت، چگونه می شود که مذاکره کنندگان و برخی از مسئولان کشور دنبال منافع خودشان باشند.

نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر اینکه وزارت اطلاعات باید سریعا این موضوع را پیگیری می کرد، گفت: بیان چنین مسائلی در افکار عمومی منجر به کاهش مشروعیت نظام در فکر مردم می شود.

جلالی متذکر شد: در ابتدا، این خبر از سوی یک کانال ضدانقلاب مطرح شد اما یکی از مسئولان کشور مدتی پیش بیان کرد که در زمان مذاکرات، اوباما به ۲۵۰۰ نفر از ایرانی ها تابعیت اعطا کرده و آقایان مسابقه گذاشته اند که فرزندانشان گرین کارت دریافت کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: قطعا از کنار کانال ضدانقلاب می توان گذشت اما اینکه چنین مسائلی از زبان مسئولان کشور مطرح شود، منجر به این می شود که بخش زیادی از مردم آن را باور کنند.

وی گفت: پس از مطرح شدن این سخنان، ترامپ هم در ۱۲ تیرماه توئیت کرد که تازه مشخص شده که دولت اوباما در طول مذاکرات هسته ای افتضاح خود به ۲۵۰۰ ایرانی از جمله مقامات جمهوری اسلامی حق شهروندی اعطا کرده است.

جلالی تاکید کرد: البته بسیاری از مقامات آمریکا این مسئله را رد کرده اند اما با وجود این، اصل مطلب بنده این است که ما نباید چنین خوراک هایی به رسانه های بیگانه دهیم.

وی اظهارداشت: این روزها رسانههای بیگانه دنبال سوژه در ایران نمیگردند، چرا که مسئولان ما آنقدر به رسانه های بیگانه سوژه می دهند که دیگر آنان گیج شدهاند که کدامیک از این سوژه ها را انتخاب کنند.

جلالی افزود: این استراتژی دشمنان است که نسبت های دروغی را به مسئولان جمهوری اسلامی نسبت دهند و شایعه پراکنی کنند و بر این اساس نباید ما به بیگانگان چنین خوراک هایی دهیم.

وی با انتقاد از اظهارات وزیر امور خارجه در مورد پولشویی گفت: بنده تعریضی به اظهارات ظریف درباره پولشویی زدم و معتقدم که شایسته نیست چنین مسائلی مطرح شود، چرا که بسیاری افراد پس از چنین اظهاراتی از سوی وزیر امو رخارجه حساس شده اند و سؤال بنده این است که آقای ظریف اسناد و مدارک شما برای بیان چنین ادعاهایی کجاست؟

جلالی با تأکید بر اینکه افراد باید اظهارات خود را به صورت مستند بیان کنند، خاطرنشان کرد: بنده از وزیر اطلاعات درخواست دارم که رفتار همه مسئولان را بیش از پیش رصد کنند و مستندات اظهارات آنان را دریافت کنند تا همواره مسئولان کشور مستند سخن بگویند.

در ادامه جلسه، سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات در پاسخ به این سؤال گفت: قطعا اگر اعطای حق شهروندی به مقامات ایرانی در زمان مذاکرات هسته ای واقعیت داشت، مسئله ای بسیار مشمئز کننده بود اما این مسئله کاملا خلاف است و پاک کردن صددرصدی این مسئله خلاف از ذهن مردم ممکن نیست اما با وجود این توضیحات خود را در این باره ارائه می کنم.

وی ادامه داد: وقتی گویندهای مطلبی را ادعا می کند، باید صحت مطالب، دلایل و مدارک خود را ارائه کند، نه کسی که منکر آن است.

وزیر اطلاعات تصریح کرد: در واقع در مقام ارائه دلیل، کافی نیست که صرفا کسی بگوید دلیل و مدرک دارم اما در زمان خودش ارائه می کنم و این فرد ۵ ماه پیش چنین حرفی را زده است اما مدرکی ارائه نکرده است و معنای این مسئله آن است که دلیل و مدرکی برای این اظهارات وجود ندارد.

وی تأکید کرد: وزارت اطلاعات بر روند مذاکرات هسته ای و حتی همه حواشی پیش آمده در این مذاکرات اشراف کامل داشته است و آن را به استحضار مقامات عالی کشور گذاشته است.

علوی تاکید کرد: بحث اعطای گرین کارت به مقامات ایرانی و فرزندانشان در زمان مذاکرات برجام صحت ندارد و نفی این مسئله دلیل نمی خواهد، بلکه اثبات آن دلیل می خواهد.

وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه ریشه این خبر کاملا بی اعتبار است و صحت ندارد، متذکر شد: در تاریخ ۲۶ بهمن ۹۵ یک کانال دروغ پرداز و ضد انقلاب این مطلب را منتشر کرد که در مذاکرات هسته ای ۲۸۰۰ گرین کارت توافق شده که به طرف ایرانی دهند که به حدی این خبر بی پایه و اساس بود که هیچ رسانهای آن را بازنشر نداد و صرفا یک نشریه رژیم صهیونیستی در تاریخ ۲۷ اسفند ۹۵ آن را منتشر کرد.

وی یادآور شد: اما یک سال و نیم بعد یعنی در تاریخ ۵ تیرماه ۹۷ فردی مطرح کرد که در مذاکرات هسته ای ۲۵۰۰ گرین کارت به مذاکره کنندگان دادهاند تا بین مقامات و مسئولان توزیع شود که یک هفته بعد فاکس نیوز آمریکا آن را منتشر کرد و ترامپ هم آن را توئیت کرد.

وزیر اطلاعات گفت: پس از این ماجرا در تاریخ ۱۳ تیر ۹۷ یکی از خبرگزاریهای داخلی هم آن را منتشر کرد که مقامات کشور هم آن را تکذیب کردند.

علوی با تأکید بر اینکه ما باید در انتقال چنین مسائلی تحقیق کنیم و نباید بدون تحقیق چنین مسائلی بازگو شود، اظهارداشت: انتظارمان این است که وقتی یک کانال ضد انقلاب و جاعل مطلبی را مطرح می کند، در نقل و استناد از آن بررسی های لازم و کافی صورت گیرد.

وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: عملیات روانی دشمن با جدیت تمام علیه جمهوری اسلامی در جریان است و آنان به دنبال مخدوش کردن جایگاه جمهوری اسلامی هستند و ما در این شرایط نباید در زمین دشمن بازی کنیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید