ظریف: با آمریکا درباره برنامه دفاع موشکی‌مان مذاکره نمی‌کنیم

  • سیاسی
  • شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ ۱۸:۱۰
    کد خبر :442619

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه ای تصریح کرد: با آمریکا درباره برنامه دفاع موشکی مذاکره نمی‌کنیم.

به گزارش بازتاب به نقل از الجزیره، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز شنبه به منظور شرکت و سخنرانی در نشست بین المللی دوحه ( Doha Forum ۲۰۱۸ ) عازم قطر شد و در ادامه این سفر به عنوان میهمان نخست در نشست پرسش و پاسخ شرکت کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اظهاراتی اعلام کرد: آمریکا در جایگاهی نیست که درباره قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (قطعنامه تأئید برجام در شورای امنیت سازمان ملل) سخن بگوید. اول اینکه، موشک‌ های ایران، برای دفاع هستند و ما به آنها برای بازدارندگی نیاز داریم. ما در منطقه‌ مان بسیار کمتر از هر کشوری منابع برای هزینه‌ های نظامی صرف می‌ کنیم و به همین دلیل است که ما از همان اول هم گفته‌ ایم که موشک‌ های ما قابل مذاکره نیستند.

«محمدجواد ظریف» تصریح کرد: موضوع دوم آن است که آمریکا با خروج از برجام، به صراحت قطعنامه ۲۲۳۱ مصوب شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است و در نتیجه آنها در موقعیتی نیستند که درباره آن قطعنامه حرف بزنند چرا که آنها تلاش کردند تا این قطعنامه را از بین ببرند؛ اما به رغم تلاش‌ های آنها این قطعنامه همچنان پابرجا است. سوم اینکه قطعنامه ۲۲۳۱ ایران را از آزمایش کردن موشک‌ ها منع نمی‌ کند بلکه از آزمایش موشک‌ هایی که برای حمله کلاهک هسته ای باشد منع کرده در حالی که به گواهی آژانس بین المللی انرژی اتمی فعالیت های هسته ای ایران برای اهداف صلح آمیز است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: دونالد ترامپ رئیس‌ جمهوری آمریکا به هر دلیلی تصمیم به خروج از توافق هسته‌ ای ایران (برجام) گرفته و اگر حالا می‌ خواهد با ایران مذاکره داشته باشد، این گفتگوها باید هدف مشخصی را دنبال کند.

وی در ادامه با کنایه به مذاکرات رئیس‌ جمهوری آمریکا با رهبر کره شمالی گفت: ما صرفا برای فرصت عکس گرفتن (با یکدیگر) و امضای یک سند ۲ برگی گفتگو نمی‌کنیم.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال مجری این نشست در موضوعی واهی با مضمون «مداخله ایران در اوضاع کشورهای منطقه» بود، تأکید کرد: مداخله چه کسی؟ این آمریکاست که در امور منطقه مداخله می‌ کند. کشور ما در منطقه واقع شده است.

این پاسخ ظریف با تمجید و دست زدن حضار در سالن مواجه شد. مجری برنامه تلاش کرد با تغییر نوع سوال خود، وزیر خارجه را با مطرح کردن «حضور نیروهای ایران در خارج از این کشور» تحت فشار بگذارد، که ظریف در پاسخ گفت: این منطقه ما است و هر کجا که ما نیرویی مستقر داریم و یا مستشار نظامی‌ اعزام کرده‌ ایم،‌ این اقدام کاملا با درخواست مستقیم دولت آن کشور صورت گرفته است. آیا آمریکا می‌ تواند ادعای مشابهی داشته باشد؟!

وزیر خارجه ایران در ادامه درباره هرگونه احتمال گفتگو با آمریکا در آینده تأکید کرد: ما هرگز با کشوری که برای ما ۱۲ شرط تعیین کرده، آن هم پس از نقض قطعنامه شورای امنیت که خودش هم آن را تأیید کرده بود، وارد مذاکره نخواهیم شد. اگر قرار بر عمل به یک سری شروط باشد، این ما نیستیم که باید شروطی را رعایت کنیم؛ خود آنها (آمریکایی‌ها) هستند که باید به یک سری شروط پایبند باشند.

ظریف ادامه داد: من از آنها نمی‌ خواهم که قانون مدار باشند؛ چرا که این تقریبا غیرممکن است اما من می‌ خواهم که کمتر بی‌ قانونی کنند.

مجری این نشست در ادامه به سخنرانی رؤسای جمهور ایران و آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر گذشته اشاره کرد و گفت که هیچ یک از آنها احتمال گفتگوهای آتی میان دو کشور را رد نکردند. ظریف در این باره گفت: ما قبلا نیز با یکدیگر گفتگو داشته‌ ایم. ما یک سند (توافق) ایجاد کردیم. به عنوان شخصی که در مذاکرات برای تنظیم این سند (برجام) حضور داشت، باید بگویم که هیچ سند بهتری از این توافق نمی‌ توانست تنظیم شود و نه ایران و نه آمریکا نمی‌ توانستند به توافق بهتری برسند. بنابراین، جای گفتگو وجود دارد، اما شما ابتدا باید به نتایج گفتگوهایی که در گذشته داشته‌ اید پایبند باشید.

وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: در اولین مرحله، ما باید ببینیم که آمریکا واقعا مایل است که نشان دهد هدر دادن وقت برای گفتگو با آنها ارزش دارد یا خیر.

مجری برنامه از وی پرسید که «آمریکا چطور باید این موضوع را نشان دهد» که ظریف پاسخ داد: با اجرای تعهدات خود ذیل قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد: هیچ دلیلی برای مذاکره بیشتر وجود ندارد آن هم در شرایطی که نتایج یک دوره نسبتا طولانی و مذاکرات سخت که در گذشته انجام گرفته، روی هواست و آمریکا به طور فعال در تلاش است تا این نتایج را تضعیف کند، اقدامی که تمام جامعه بین‌ المللی به جز اندک انگشت‌ شماری که به خاطر گرفتن منافع بیشتر از آمریکا، با آن مخالفت کرده‌ اند.

مجری این نشست در ادامه گفت: «شما پاسخ دقیقی به سوال من (درباره چشم‌انداز گفتگو با آمریکا) نداده‌اید.» که ظریف پاسخ داد: این تمام جوابی است که از من خواهید شنید.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره «میزان اختلافات و مباحثات در ایران در خصوص هرگونه مذاکره و توافق با آمریکا» گفت: خوشبختانه، امروز درباره هر مسئله‌ و موضوعی، در ایران مباحثه‌ ای وجود دارد. طیف و گستردگی دیدگاه‌ ها درباره مسائل مختلف در ایران، درست به میزان گستردگی عقاید و نظرها در هر کجای این دنیاست. در ایران هم این دیدگاه وجود دارد که گفتگو با آمریکا حلال تمام مشکلات است و هم این دیدگاه که گفتگو با آمریکا بسیار مخرب خواهد بود.

در ادامه مجری برنامه از ظریف درباره چشم انداز روابط ایران و عربستان سعودی به ویژه از زمانی که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در این کشور به قدرت رسیده است پرسید.

ظریف پاسخ داد: ما در فارسی مثالی داریم که وقتی شما به خواستگاری میروید ۵۰ درصد مساله حل است. ۵۰ درصد بقیه به پاسخ طرف دیگر آنها بستگی دارد. متاسفانه عربستان سعودی به دنبال کاهش تنش ها نیست. در واقع سعودی ها به این معتقد هستند که افزایش تنش ها به نفع منافع آنها است. ببینید با قطر چه کردند. نگاه کنید به زندانی کردن نخست وزیر یک کشور دیگر. نگاه کنید در یمن چه کردند.

وزیر خارجه ایران در ادامه با اشاره به سیاست های بی ثبات کننده عربستان در منطقه گفت: متاسفانه عربستان به دنبال افزایش تنش است و گمان می کند که این به نفع آن است.

ظریف افزود: آنچه در استانبول بر سر جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی آمد، فاجعه بار است.

او درباره حضور ایران در سوریه هم گفت: حضور ایران در سوریه با دعوت دولت سوریه است.

وی با اشاره به تحولات یمن نیز بیان کرد: سعودی ها و اماراتی ها با سلاح های آمریکایی و انگلیسی یمن را به جهنم تبدیل کرده اند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید