برخورد بعدی بین چین و آمریکا در راه است؛ این بار بر سر نفت ایران!

    کد خبر :385899

یکجانبه گرایی آمریکا در مقابل ایران و اعمال تحریم های گسترده علیه آن، با مخالفت های جهانی زیادی مواجه شده است.

به گزارش تابناک ؛ در همین راستا، چینی ها که در چند ماه اخیر تنش های اقتصادی عمده ای را با آمریکا به خاطر وضع تعرفه های سنگین بر کالاهای چینی از سوی دولت ترامپ داشته اند، بارها مخالفت خود با تحریم های آمریکا علیه ایران را اعلام کرده اند.

در این میان، یکی از عوامل و دلایل اصلی مخالفت چین با تحریم های اعمال شده آمریکا، مسأله تحریم های نفتی است؛ تحریم هایی که با توجه به نیاز اقتصاد چین و بخش تولید این کشور به نفت ایران، از حساسیت بالایی برای پکن برخوردار است.

در همین رابطه، پایگاه آمریکایی «بارونز» در مطلبی به تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران و احتمال بروز تنش و برخورد جدیدی میان پکن و واشنگتن با شروع تحریم های نفتی آمریکا در چهارم نوامبر پرداخته است.

در این مطلب آمده است: روابط چین و آمریکا با یک نقطه عطف جدیدی در چهارم نوامبر مواجه خواهد شد؛ زمانی که واشنگتن تحریم های جدیدی برای اثرگذاری کامل جهت به صفر رساندن صادرات نفت ایران ـ که هم اکنون ۱.۷ میلیون بشکه است ـ اعمال کند.

چین که هم اکنون یک چهارم از نفت ایرات را خریداری می کند، در حال تبدیل شدن و شکل دهی به مرکز مقاومت جهانی برای مقابله با اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ایران است.

استفن برناک، تحلیلگر برجسته نفتی در شرکت PVM Oil Associates در لندن، در همین رابطه، گفته است: من انتظار ندارم چین با خواسته های آمریکا در مورد ایران حتی به بهای بدتر شدن روابط میان دو کشور موافقت کند.

به نظر می رسد، این مسأله می تواند منجر به بروز اختلافات جدی میان دو کشور شود. چینی ها بارها تأکید کرده اند که واشنگتن باید از اقداماتی که منجر به شوک در قیمت نفت شود، خودداری کند.

عمده خریداران نفت ایران مخالفت خود با تحریم های نفتی آمریکا را اعلام کرده اند؛ با این حال، اروپایی ها ممکن است ناچار شوند به تحریم های آمریکا علیه ایران بپیوندند؛ به این دلیل که تجارت نفتی اروپا با ایران توسط شرکت های خصوصی بزرگی انجام می شود که نیازمند حفظ منافعشان در اقتصاد آمریکا و نقل و انتقالات مالی بر پایه دلار هستند.

با این حال چین در یک وضعیت بهتری در مقایسه با اروپایی ها برای رهایی از پذیرش تحریم های آمریکا علیه ایران قرار دارد. این را «پتر هارل» که روی تحریم های ایران در دولت باراک اوباما کار کرده و هم اکنون نیز در یک مرکز امنیتی در آمریکا فعالیت می کند، گفته است.

او می گوید: چینی ها دارای ده ها پالایشگاه متوسط ​​و کوچکتر هستند که مستقیم در معرض تهدید و تحریم ایالات متحده نیستند. پکن همچنین تجربه خرید نفت خام با پول خود را دارد و قراردادهای «پترو یوآن» را در اوایل سال جاری ایجاد کرده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید