رئیس بانک مرکزی: هیچ اراده‌ای برای کاهش نقدینگی نمی‌بینم

    کد خبر :358845

همتی با اشاره به دستورات مهم مقام معظم رهبری در حوزه نظام بانکی گفت: در گذشته فکر می کردیم که کسری بودجه بر سیاست ارزی کشور اثرگذار بوده است ولی اکنون وجود شبه پول با سرعت بالایی در حال رشد است و بانکها نیز نرخ سود را رعایت نمی کنند و باید حتما به کمک خود بانکها کار را پیش ببریم و اصلاحات لازم را انجام دهیم.

عبدالناصر همتی در افتتاحیه بیست و نهمین همایش دو روزه بانکداری اسلامی که در مرکز همایش های صدا وسیما در حال برگزاری است، به ایراد سخنانی درباره وضعیت بازار ارز پرداخت و در ابتدا گفت: به شرطی در این همایش شرکت کردم که این نوع همایش ها کاهش یابد، بهتر است کمتر حرف بزنیم و بیشتر عمل کنیم.

به گزارش تسنیم، وی اظهار داشت: ایران از جمله کشور هایی است که به حذف ربا متعهد شده است و برگزاری این همایش به صورت مستمر نشان دهنده این حداقل هایی در این زمینه است البته امیدواریم با ارتقا قانون عملیات بانکداری اسلامی به صورت بهتری این بانکداری را اجرایی کنیم.

دخالت سهامداران در امور بانک ها باید به حداقل برسد

همتی با بیان اینکه موضوع همایش حاکمیت شرکتی است، گفت: عدم توجه به الزامات بانکداری شرکتی به خصوص توسط سهامداران و بردن بانک ها به سمتی که به صورت حرفه ای اداره نشوند، بسیار بحث مهمی است و باید به آن توجه شود.

رییس کل بانک مرکزی افزود: دخالت سهامدار در اداره بانک چه در بانک دولتی و خصوصی باید به حداقل برسد و باید بانک توسط مدیریت حرفه ای اداره شود.

رییس شورای پول و اعتبار اظهار داشت: همه افراد چه در داخل نظام بانکی و چه خارج از آن به وضعیت فعلی اعمال حاکمیت شرکتی در بانک ها معترض هستند.

نباید خود را در تله سیاست های امریکا قرار دهیم

همتی به دیدار اخیر هیات دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت هفته دولت اشاره کرد و گفت: باور عمیق من این است که اتفاقی که در بازار ارز افتاد، محصول ناترازی سیستم بانکی و رشد وحشتناک نقدینگی و اصرار ما به تداوم نقدینگی است.

رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: هیچ اراده ای نمی بینم که بخواهد رشد نقدینگی را کُند کنند یا فکری برای جمع آوری آن داشته باشد؛ تا زمانی که این وضعیت ادامه دارد، شرایط در بازار ارز و سایر دارایی های قابل وصول برای حفظ ارزش پول توسط افراد ادامه دارد.

وی اظهار داشت: دولت آمریکا برای محروم کردن ایران از درآمدهای نفتی خود تلاش های فراوانی می کند و همزمان می خواهد انتقال دارایی های ایران را سخت و محدود کند؛ به همین دلیل دفاع از نرخ واحد برای ارز امکان پذیر نبود و نباید خود را در تله سیاست های آمریکا قرار می دادیم.

همتی افزود: با هماهنگی سران سه قوه بسته جدید سیاست ارزی را اجرا کردیم و حداقل شاهد تثبیت در بازار ارز بودیم و امیدوارم به تدریج نتایج این سیاست را در بازار ارز ببینیم.

وی تاکید کرد: حفظ قدرت ارزی کشور برابر با حفظ منابع ارزی، کنترل تورم و اصلاح ناترازی ترازنامه بانک ها و کنترل نقدینگی وحشتناک در کشور است؛ در شرایط تحریم مهم ترین متغیر اقتصادی برای ما نرخ ارز است و مهم ترین هدف جلوگیری از اتلاف منابع ارزی است.

در بازار آزاد دخالت می کنیم

رییس کل بانک مرکزی گفت: بازار ثانویه به سرعت در حال تعمیق و شفافیت است و در نرخ دخالت نمی کنیم؛ اما در بازار دخالت خواهیم کرد و اجازه نمی دهیم بازار از جهتی که به نفع نظام است منحرف شود البته اکنون ٩٧درصد مبادلات از طریق حواله است و فقط سه درصد اسکناس معامله می شود و در بازار صرافی عدد قابل توجهی نیست و اکنون نرخ حواله کاملا نزدیک به سنا است.

همتی در ادامه درباره حفظ ذخایر ارزی بانک مرکزی، گفت: ذخایر ارزی بانک مرکزی، ناموس این بانک است و همانطور که در یک ماه گذشته در جهت تقویت این ذخایر اقدام شد، باید از هر وسیله ای استفاده کنیم تا این روند ادامه داشته و این ذخایر حفظ شود.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ ذخایر بانک مرکزی، افزود: سیاست ما حفظ ذخایر بانک مرکزی و استفاده از سایر منابع در کشور از جمله منابع حاصل از صادرات غیر نفتی هستیم.

وی ادامه داد: با ورود ارز حاصل از صادرات غیر نفتی قدرت تنظیم بازار ایجاد می شود و از ارز بانک مرکزی می توان در سرمایه گذاری های صنعت نفت و یا شرایط خاص در بازار استفاده کرد که در حال حاضر ضرورتی برای این اقدام وجود ندارد.

اجازه نمی دهم بانک هایی که راه کج می روند ادامه مسیر دهند

همتی با اشاره به دستورات مهم مقام معظم رهبری در حوزه نظام بانکی گفت: در گذشته فکر می کردیم که کسری بودجه بر سیاست ارزی کشور اثرگذار بوده است ولی اکنون وجود شبه پول با سرعت بالایی در حال رشد است و بانکها نیز نرخ سود را رعایت نمی کنند و باید حتما به کمک خود بانکها کار را پیش ببریم و اصلاحات لازم را انجام دهیم.

وی اظهار کرد: رشد سریع شبه پول به خاطر مسابقه بی انتها و سریع و بی ضابطه بانکها در نرخ سود شکل گرفته در حالیکه بانکها نباید بی کفایتی خود را با بانک مرکزی جبران کنند؛ شخصا اجازه نخواهم داد بانکهایی که در نظام بانکی کشور راه را کج می روند ادامه مسیر دهند. بانکها باید با ضابطه رفتار کنند و باید جسارت جراحی داشته باشیم چراکه این روند کل نظام اقتصادی را نابود می کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید