واعظ آشتیانی:همزمان با احمدی نژاد برخی اصلاح‌طلبان هم خواستار استعفای روحانی بوده‌اند

  • سیاسی
  • پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ ۹:۴۵
    کد خبر :347218

بیانیه برخی از چهره‏ های اصلاح‎طلب و سخنرانی سید محمد خاتمی و ارائه راهکارهایی برای برون رفت از وضعیت فعلی کشور، خیلی هم به مذاق اصولگرایان خوش نیامده است.
امیررضا واعظ آشتیانی از چهره‌های اصولگرا اگر چه نفس ارائه پیشنهاد از سوی هر گروه و حزب سیاسی را مثبت ارزیابی می‌کند، اما معتقد است که اصلاح‌طلبان باید پیش از این مواضع خود در قبال اتفاقات سال 88 را روشن و جبران می‌کردند. او درباره مواضع اخیر محمود احمدی‌نژاد هم می‌گوید که نباید او را جدی بگیرید.
تعدادی از چهره‏ های اصلاح‎طلب بعد از صحبت‎های آقای خاتمی که با محوریت وحدت و انسجام در کشور انجام شد، راهکارهایی برای عبور از بحران‏ های فعلی ارائه دادند. جدای از اینکه این افراد در نقطه مقابل جریان شما قرار دارند، نفس این کار چقدر می‎تواند عامل وحدت و انسجام در کشور باشد؟
سؤال خودم از این افراد به عنوان یک فعال سیاسی این است که چرا زمانی که فتنه سال 88 ایجاد شد، چنین کاری نکردند؟ الان چه اتفاقی افتاده که دست به این کار زده ‏اند؟ آیا بحران سال 88 کمتر از بحران فعلی بود؟ چرا آن زمان سکوت کردند؟ چرا آن زمان عده‎ای حتی کمک کردند تا کشور را آشوب دربر بگیرد؟ البته اینکه هر گروه سیاسی اعم از اصلاح‎طلب و اصولگرا، طرح و پیشنهادات خود را در جهت اینکه شرایط کشور بهتر از قبل شود، ارائه دهند نمی‎تواند نکته منفی باشد. همه می‎توانند بیایند و پیشنهاد خود را به دولت بدهند و کمک کنند تا از شرایط موجود عبور کنیم. از سوی دیگر دولت هم باید از این پیشنهادات استقبال کند تا بتواند وضعیت اقتصادی را سر و سامان دهد. شخصاً از طرح این قبیل پیشنهادات استقبال می‌کنم ولی درباره اصلاح‌طلبان به نظرم این سؤال همچنان وجود دارد که چرا حالا؟ و چرا قبلاً درباره بحث‌هایی که در مورد خودشان وجود داشت، شفاف‌سازی نکردند. مضاف بر اینکه به هر حال اصلاح‌طلبان حامی دولت هستند و طبیعی است که راهکار هم بدهند.
اصلاح‌طلبان نگاه‌شان معطوف به مسائل کلان‌تر و فراجناحی بود. با این حال شما معتقدید که چون حامی دولت هستند، اقدام به این کار کرده‌اند؟
چه بخواهیم و چه نخواهیم، عملکرد امروز دولت را به پای اصلاح‎طلبان نوشته‎اند و مردم هم بر این باور هستند که اقدامات دولت تئوری اصلاح‎طلبان بوده است. دولت هم اگر موفق باشد، به پای اصلاح‎طلبان نوشته می‎شود و اگر هم ناموفق باشد به اسم اصلاح‎طلبان نوشته می‎شود. آنها برای برون رفت از این بحران چنین راهکارهایی را ارائه داده‎اند.
حرف شما درست؛ اینکه اقدامات این دولت به پای اصلاح‎طلبان نوشته می‎شود را چهره‎های این جریان هم تأیید می‌کنند، اما عرض کردم که آنها هدف خود را ایجاد انسجام ملی دانسته‌اند؟
به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان به نام وحدت ملی اهداف دیگری را در سر دارند که اسم این را نمی‌شود تقلای وحدت نامید. وحدت اقدامات عملی می‌طلبد که چنین اقداماتی را از سوی اصلاح‌طلبان نمی‌بینیم.
بنابراین این سؤال پیش می‌آید که اگر اصولگرایان دغدغه وحدت و انسجام ملی دارند، چرا شبیه چنین اقداماتی را انجام نمی‌دهند و راهکارهایی را برای کمک به دولت یا برون رفت از این وضعیت بیان نمی‌کنند. اساساً آیا آنها راهکاری دارند؟
به نظرم هر گروه سیاسی چه اصولگرا چه اصلاح‌طلب وقتی نقد می‌کند، راهکار هم ارائه می‌دهد ولی مشکل جای دیگری است اینکه دولت نقد‌ها را نمی‌شنود. گذشته از این درباره نامه اصلاح‌طلبان به نظرم آنها معطوف به آن است که به نوعی از سایه تبعات اقدامات دولت رها شوند. به هر حال وضعیت موجود کشور ماحصل حمایت‌های اصلاح‌طلبان از دولت هم بوده است و حالا اصلاح‌طلبان برای توجیه افکار عمومی و تبرئه خود نزد افکار عمومی چنین اقداماتی را انجام می‌دهند. اما اصولگرایان اگر فکر می‌کنید حضور فعالی در این مباحث ندارند، شاید به خاطر این باشد که دولتی‌ها حرف‌ها و انتقادهای آنها را نمی‌شنوند و با آنها بد رفتار می‌کنند. البته یکسری گروه‌های سیاسی دیگر- نه مانند این طوماری که اصلاح‌طلبان نوشتند- راهکارهایی در زمینه‎های مختلف به سازمان‎ها و وزارتخانه‏ های مختلف دادند که رسانه‎ای نشده است. در کنار این بحث‌ها به هر حال نقدهای زیادی هم در رسانه‌ها مطرح شده که دولتمردان می ‏توانستند از آن استفاده کنند. در این شرایط اگر دولت علاقه‌مند است که از نظریات منتقدان استفاده کند، چه بهتر که به وزرای خود بگوید که در حوزه‎های تخصصی، نظرات کارشناسانی را که انتقاداتی دارند مدنظر قرار دهند. این امر می‎تواند فتح باب خوبی باشد که تمام وزارتخانه‏ ها نشست‏ هایی با منتقدان داشته باشند. من این پیشنهاد را به دولت می‌دهم. در این صورت فضای انتقاد تلطیف خواهد شد.
تقریباً همزمان با نامه اصلاح‌طلبان و سخنان رئیس دولت اصلاحات، آقای محمود احمدی‌نژاد هم در ویدئویی مسائلی را مطرح کرد که با چارچوب‌های نظام و آنچه اصلاح‌طلبان مطرح کرده بودند، کاملاً در تضاد بود.
به نظرم به آقای احمدی‌نژاد و آقای خاتمی باید به چشم یک فعال سیاسی نگاه کنیم هر چند هر دو رئیس جمهوری پیشین بوده‌اند. بر این اساس حق دارند نظرات خود را مطرح کنند. مگر فقط آقای احمدی‌نژاد بحث کناره‌گیری آقای روحانی را مطرح کرده است؟ برخی از اصلاح‌طلبان هم خواستار استعفای ایشان بوده‌اند. به نظرم فعالان سیاسی براساس مقتضیات زمان و وضعیت کشور و بر اساس تحلیلی که خود دارند، اظهار نظر می‌کنند و ایده می‌دهند. اینکه آقای خاتمی امروز راهکارهای وحدت طلبانه می‌دهد خوب است و حق ایشان، اما چرا این مواضع را قبل از این نداشت. من البته قصد دفاع از آقای احمدی‌نژاد را ندارم و فکر می‌کنم اساساً نباید او را جدی گرفت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید