قرمز شدن رنگ دریاچه ارومیه

    کد خبر :337532

هر سال با فرا رسیدن فصل تابستان و در پی گرمای شدید هوا که باعث افزایش سرعت تبخیر آب دریاچه ارومیه می‌شود، به علت اشباع نمک، کاهش اکسیژن و افزایش دما آب، باکتری‌هایی نمک دوست از جنس‌های هالوباکتریوم و هولوکوکوس و آرکوباکترها به شدت تکثیر پیدا می‌کنند که این امر باعث ایجاد رنگ قرمز مایل به صورتی تا زرشکی آب دریاچه ارومیه می‌شود.

یعنی رنگیزه‌های داخل سلول آن‌ها به صورت پراکنده در سیتوپلاسم و بدون غشاء محافظ قرار گرفته است، بنابراین به راحتی نور خورشید را جذب و آن را منعکس می‌کنند که این امر باعث ایجاد رنگ قرمز مایل به صورتی تا زرشکی آب دریاچه ارومیه می‌شود.

علاوه بر باکتری‌های شورپسند جلبک‌های دونالیلا سالینا نیز در سرخ شدن رنگ دریاچه ارومیه اثر گذار هستند، این یکی از هزاران زیبایی دریاچه ارومیه است که در فصل تابستان هر بیننده و گردشکری را مجذوب خود می‌کند تا مدتی در کنار زیبایی‌های دومین دریاچه بزرگ جهان به تماشا و آب تنی بپردازند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید