اعتیاد؛ زمینه ساز اختلال بدگمانی در زوجین

    کد خبر :333695

یک جامعه شناس اعتیاد را زمینه‌ساز بروز اختلال شک و بدگمانی در میان هر یک از زوجین دانست و گفت: شک در ذات افراد نیست.

امان قرایی مقدم اظهار کرد: از نظر روانشناسان شک را جامعه و تربیت فرد ایجاد می کند و شک در ذات افراد نیست.

این آسیب شناس اجتماعی افزود: زوجین در سن میانسالی از دوران عشق گذشته‌اند و وارد زندگی شده‌اند؛ بنابراین معضلی مانند اعتیاد منجر می شود زن به کلی از مرد دور شده و سازهای مخالف در زندگی مشترک آغاز می شود.

قرایی مقدم که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد گفت: اعتیاد زمینه‌ای است که فرد روز به روز بر شک خود بیافزاید که به دور شدن زوجین از یکدیگر و طلاق کامل منتج می شود.

در ادامه فردین ارژنگی، قاضی دادگستری طلاق را حلال مغضوب خداوند تعریف کرد و افزود: اگر یکی از زوجین برای درمان اختلالات روانشناختی از جمله شک و بدگمانی همکاری نکند و این روند اثرات غیر قابل جبران بر خانواده داشته باشد، می توان به طلاق به عنوان یک روش فکر کرد.

وی گفت: چنین زنانی تا جای امکان می توانند خلأ نبود پدر را پر کنند و این کار مطلوب است؛ اما زن به عنوان یک محدودیت باید بپذیرد که بخشی از این روند -ایفای نقش پدری- امکان پذیر نیست.

ارژنگی افزود: متخصصان و روان درمانها می توانند این مسئله را برای فرزندان تشریح کرده تا زهر این خلأ –نبود پدر- گرفته شود و فرزندان زندگی راحت و روانتری را تجربه کنند.

رئیس شعبه ۳۰ دادگاه تجدید نظر استان تهران خاطرنشان کرد: همواره در میان راه حل طلاق و ادامه زندگی، اولویت بر حفظ زندگی و صورت نگرفتن طلاق است اما اگر زندگی به مرحلهای برسد که تداوم آن امکان پذیر نباشد، باید طلاق را به عنوان یک راه حل نهایی در نظر بگیریم.

ارژنگی در ادامه این برنامه رادیویی، تهدید یکی از زوجین از سوی دیگری را نیازمند مداخلات نیروی انتظامی دانست و افزود: برخی مراجع ذی صلاح این تهدیدات را جدی گرفته و پیگیری کرده و زوج یا زوجه را وادار به مراجعه به متخصص در حوزه روان شناسی می کنند.

این قاضی دادگستری یادآور شد: طرف تهدید شده باید همواره هوشیار باشد که چه بسا زوج یا زوجه دست به اقدامی درپی تهدید خود بزند؛ اما نباید به عنوان یک موجود منفعل عمل کرده و بایستی با مراجعه به مراجع انتظامی و قضایی ترتیبی دهد تا فرد بازخواست شده و در صورت بروز اختلال روانی برخورد مناسب درمانی و قضایی با او صورت گیرد.

همچنین راحله نوبخت، روانشناس معضل روانشناختیِ پارانوئید را واژه‌ای به معنای شکاک بودن در زبان روانشناسی دانست و افزود: این اختلال در مردها بیشتر دیده می شود و منجر به گوشه گیری و منزوی شدن افراد میگردد.

وی در عین حال گفت: این اختلال از طرفی می تواند افراد را فعال و پر انرژی در صحنههای اجتماعی نشان دهد، اما این افراد در برقراری ارتباط خود در جامعه دچار مشکل هستند.

به گزارش ایسنا، نوبخت افزود: معمولا زوجین قبل از ازدواج در این راستا نگران هستند و تلاش دارند فرد مورد ازدواج دچار مشکل پارانوئید نباشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید