۸۵ درصد واردات کشور کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای است

    کد خبر :332404

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۸۵ درصد واردات کشور کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای و ۱۵ درصد کالاهای مصرفی و نهایی است که با ۷ یا ۸ درصد فاصله میزان واردات امسال عین سال گذشته است.

به گزارش بازتاب به نقل از ایلنا، محمد شریعتمداری در مراسم آغاز عملیات اجرایی مجتمع فولاد تربت حیدریه با بیان این مطلب افزود: علی‌رغم اینکه پمپاژ عدم قطعیت توسط دشمنان در حال انجام است و کسانی نیز متاسفانه در داخل با آن همراهی می‌کنند اما مردم به آینده اقتصادی کشورشان امیدوارند و همانند پروژه فولاد تربت‌حیدریه در جای جای ایران پروژه های مختلفی آماده افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی هستند که در بسیاری از آنها هنوز امکان حضور نیافتیم.

وی با بیان افزایش بیش از ۲۰ درصدی صادرات کشور در ماه‌های ابتدایی سال، تصریح کرد: به‌عنوان نمونه در ۳ ماهه اول امسال ۵۵ درصد میزان صادرات زعفران کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته همچنین ۴۴ میلیارد دلار تقاضای ورود محصولات مختلف در سیستم ثبت سفارش وجود دارد.

۸۵ درصد واردات کشور کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای است

شریعتمداری با اشاره به برخی آمار مبادلات تجاری افزود: ۸۵ درصد واردات کشور کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای و ۱۵ درصد کالاهای مصرفی و نهایی است که با ۷ یا ۸ درصد فاصله میزان واردات عین سال گذشته است.

تقاضا برای فعالیت‌های اقتصادی در کشور وجود دارد

وزیر صنعت،معدن و تجارت با بیان اینکه تقاضا برای فعالیت‌های اقتصادی در کشور وجود دارد، گفت: هر چند برخی سودجویی‌هایی در کشور شکل گرفته اما بخش قابل ملاحظه‌ای از مردم حرکتشان طوفنده و رو به رشد است.

شریعتمداری با اشاره به برخی آمارهای مقایسه‌ای کشور یادآور شد: ظرفیت ۱۲۰ میلیون تنی فولاد کشور در سال ۱۳۹۲ و اول روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به ۲۰۵ میلیون تن در حال حاضر رسیده و در کمتر از ۵ سال نزدیک به ۸۰ میلیون تن ظرفیت فولاد کشور افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در هفته گذشته عملیات اجرایی ۳ طرح فولادی با سرمایه‌گذاری خارجی در استان کردستان آغاز شده، تصریح کرد: این فشارهای وارده امروز نیز مانند فشارهای گذشته و دوران جنگ می‌گذرند اما خودمان نباید پمپاژ عدم قطعیت کنیم و این عدم قطعیت را به جامعه القا نکنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره‌ای گذرا به برخی تمهیدات برای برون‌رفت از فشارها بیان کرد: برای کنترل فشارها واردات حدود ۱۴۰۰ قلم کالا را به کشور برای حمایت از تولید داخل ممنوع اعلام کردیم. علی‌رغم اینکه قانون مجلس بر این قرار بود که دولت نمی‌تواند جلوی ورود کالاها را بگیرد مگر اینکه تعرفه آنها را افزایش دهد.

شریعتمداری با اعلام اینکه رسیدن به ظرفیت ۱۵ میلیون تنی صادرات بخش فولاد تا ۲ سال آینده قابل تحقق است، گفت: در حال حاضر حدود ۱۱۰ میلیون تن طرح و پروژه جدید در زنجیر فولاد با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد در کشور در حال اجرا است و در حوزه آهن اسفنجی تقریبا خودکفا هستیم و روش های نوینی مانند ترید به نام ایران ثبت شده است.

۳۵ درصد از ذخایر سنگ آهن کشور در سنگان قرار دارد

وی با اعلام اینکه ۳۵ درصد از ذخایر سنگ آهن کشور در سنگان واقع شده، تصریح کرد: در پروژه مجتمع فولاد تربت‌جام دو موضوع آب و خوراک (مواد اولیه) دارای اهمیت است و زمانی که مطمئن شدم خوراک مجتمع تامین می شود برای آغاز عملیات اجرایی آن آمده ام.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره آب این مجتمع اضافه کرد: این واحد فولادی هیچ فشاری به آب منطقه وارد نمی‌کند و از چرخه آب پساب استفاده خواهد کرد. کل آب مورد نیاز حدود ۳۵۰ لیتر بر ثانیه است که ظاهرا ۱۰۰ لیتر بر ثانیه آن نیز تامین شده است.

شریعتمداری با تاکید بر ضرورت صرفه‌جویی در موضوع آب این واحد و دیگر واحدهای تولیدی، افزود: روش‌های به کارگرفته شده در این مجتمع باید با حداقل مصرف آب همراه باشد.

به توانمندی‌های تربت حیدریه باید افتخار کرد

وی در پایان تربت‌حیدریه را مرکزی دانست که باید به آن افتخار کرد و گفت: تربت‌حیدریه اولین شهری بود که دی‌ماه ۵۷ از سلطه رژیم شاهنشاهی آزاد شد. این خطه در ابریشم، زعفران و کشاورزی توانمندی‌های خوبی دارد و در حوزه صنعت نیز قدم‌های خوبی در حال برداشتن است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید