رئیس دفتر کالین پاول دلیل تمرکز کاخ سفید بر ایران را افشا کرد

    کد خبر :325267

لاورنس ویلکرسون، رئیس کارکنان وزارت خارجه آمریکا در دوره وزارت کالین پاول، مدعی شد دولت آمریکا پس از ناکامی در تحقق اهدافش در سوریه، بر ایران متمرکز شده است.

به گزارش فرارو، پس از خروج یکجانبه کاخ سفید از توافق هسته‌ای، سطح تنش‌ها بین تهران و واشنگتن به شکل کم‌سابقه‌ای بالا رفته است. آمریکایی‌ها علنا در خصوص افزایش فشار همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی بر ایران اظهار نظر می‌کنند به نحوي که ایران را مانند یک “لولوخورخوره” جلوه می‌دهند. اما دلیل این سیاست چیست؟

لاورنس ویلکرسون، رئیس دفتر سابق کالین پاول، وزیر خارجه اسبق آمریکا، در گفتگویی با شبکه المیادین، ضمن تشریح سیاست آمریکا در قبال ایران، به این پرسش پاسخ داد.

ویلکرسون یکی از حامیان اصلی حمله نظامی به عراق بوده و از جمله افرادی است که با طرز تفکر محافل سیاسی و نظامی کنونی آمریکا آشنا است. در سال‌های اخیر، پس از افشا شدن دروغ تسلیحات کشتار جمعی عراق، او موضعش را تغییر داد و به یکی از مخالفان جنگ تبدیل شد. ویلکرسون هم اکنون در گفتگو با رسانه‌ها، انتقادات تندی از سیاست دولت دونالد ترامپ در قبال ایران بیان می‌کند.

وی اخیرا در یادداشتی که در روزنامه نیویورک‌تایمز منتشر شده، بشدت از سیاست‌های کاخ سفید علیه ایران انتقاد کرد و درباره امکان تکرار شدن سناریوی عراق در مسئله ایران هشدار داد.

در روز‌های اخیر، همزمان با نزدیک شدن موعد نشست سران آمریکا و روسیه، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته در حال حاضر سرنوشت بشار اسد اهمیت استراتژیک ندارد و این ایران است که برای آمریکا اهمیت استراتژیک دارد.

ویلکرسون در پاسخ به این پرسش که دولت ترامپ در خصوص حضور ایران و حزب الله در سوریه چه اقدامی اتخاذ خواهد کرد، گفت: ” امثال جان بولتون، که او را به خوبی می‌شناسم، هیچ گزینه دیگری ندارند. آن‌ها به دنبال سقوط سوریه و خلاص شدن از اسد بودند. این بعد از عراق، هدف دوم آن‌ها بود. به هر حال، این طرح آن‌ها بود. اما در این زمینه شکست خوردند و خودشان هم این را می‌دانند. در نتیجه، آن‌ها از این هدف (سوریه) دست خواهند کشید و بر ایران تمرکز خواهند کرد. سقوط سوریه را می‌خواستند، زیرا این امر به آن‌ها اجازه می‌داد بهتر به ایران بپردازند. اما نتوانستند سوریه را بدست بیاورند. در نتیجه، آن‌ها بر ایران تمرکز خواهند کرد. نمی‌دانم این به چه معناست، اما به هر حال معتقدم که در نهایت تنها راه پرداختن به ۷۵ میلیون ایرانی و عمق استراتژیک این کشور، حمله به آن است. من مشتاق اتفاق افتادن این امر نیستم. زیرا این امر فاجعه خواهد بود. ۱۰ برابر فاجعه‌ای که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ در عراق اتفاق افتاد”.

به گفته ویلکرسون، منظور آمریکا از مهار ایران در سوریه این است که آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها از طریق کانال‌های دیپلماتیک به بشار اسد خواهند گفت که ایران و حزب الله باید از سوریه خارج شوند.

در رابطه با گمانه‌زنی‌ها در خصوص به کار گیری سیاست تغییر رژیم در ایران ویلکرسون معتقد آمریکا در این مسیر حرکت می‌کند. او در پاسخ به این پرسش که آیا دولت ترامپ دنبال تغییر رژیم در ایران است، افزود: ” من از آنچه هم اکنون در کنگره در جریان است، آگاه هستم. آنچه من را نگران می‌کند این است که آن‌ها، همانند کاری که در سال ۱۹۸۸ انجام داده‌اند، به سوی تصویب یک قانون پیش می‌روند که به موجب آن اعلام خواهد شد که تغییر رژیم در ایران، سیاست رسمی آمریکا است. آن‌ها این کار را با عراق انجام دادند و بیل کلینتون، را به نوعی به امضای آن (قانون) مجبور کردند. کلینتون کسی بود که به لحاظ سیاسی یا اخلاقی اصلا آدم شجاعی نبود. بدین ترتیب این در سال ۱۹۹۸، سیاست رسمی آمریکا شد. باور کنید زمانی که در دولت بوش پسر مشغول بررسی اقدام نظامی علیه عراق در سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ بودیم این نکته مکررا، بخصوص از جانب وکلا، مطرح شد که سیاست تغییر رژیم در عراق، یک سیاست رسمی آمریکاست و کنگره آن را به رسمیت شناخته است. می‌خواهند همین کار را با ایران انجام دهند”.

به گفته ویلکرسون، جمهوریخواهان کنگره در ۱۸ ماه آینده این قانون را تصویب خواهند کرد. اما این قانون قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر تصویب نخواهد شد. زیرا جمهوریخواهان از هر اقدامی که شانس پیروزی آن‌ها در کنگره و سنا را به خطر بیندازد، نگران هستند. ولی در نهایت، قانون تغییر رژیم در ایران تصویب خواهد شد.

ویلکرسون، معتقد است که دلیل جانبداری دولت ترامپ از اسرائیل و عربستان، لابی‌گری آن‌ها است. به گفته این مقام سابق آمریکایی، لابی اسرائیل و افرادی همچون محمد بن سلمان، کارزار ایران هراسی را در آمریکا تامین مالی می‌کنند. هدف این کارزار، ارائه یک تصویر “لولوخورخوره و بی‌ثبات‌کننده خاورمیانه” از ایران است. هدف سفر محمد بن سلمان به آمریکا این بود که مردم را متقاعد کند که ایران “دشمن شماره یک منطقه” است.

ویلکرسون در پاسخ به پرسش المیادین مبنی بر اینکه آیا آمریکا واقعا برای تغییر نظام ایران، دست به حمله نظامی خواهد زد، تصریح کرد: ” اگر این سوال را در سال ۲۰۰۰ یا ۲۰۰۱ از من درباره عراق می‌پرسیدی، شاید آن موقع من با خنده می‌گفتم که قطعا به هیچ وجه به عراق حمله نخواهیم کرد. اما به عراق حمله کردیم. در نتیجه، ساده خواهد بود اگر اکنون به شما بگویم ما به ایران حمله نخواهیم کرد. زیرا می‌دانم که برخی در لحظه‌ای مشخص این کار را انجام خواهند داد. منظورم از برخی، جان بولتون و تعدادی از نئوکان‌های همراه او است.”

ویلکرسون در پایان تصریح کرد هدف واقعی آمریکا از حمله به عراق، نفت بود. هدف استراتژیک آمریکا این بود که استمرار صادرات نفت به صورت مداوم و به قیمت خوب، تضمین شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید