ارتقاء سلامت ۱۵محصول کشاورزی در انتظار بودجه

    کد خبر :30817

یک مقام مسئول با بیان اینکه طرح ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی در انتظار تامین اعتبار است،گفت: درصورت تامین اعتبار، در سال اول۵میلیون تن محصول تولیدمی‌کنیم که آلاینده‌های آنهاکمتر ازحدمجازاست.

محسن عصار،  مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی سازمان حفظ نباتات کشور در گفتگو با مهر با بیان اینکه پیش از این وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده بود که میزان آلاینده ها اعم از کود، سم و فلزات سنگین در ۱۵ محصول کشاورزی بالاتر از حد مجاز است، اظهارداشت: در برنامه های پنجم و ششم توسعه دولت مکلف به کاهش آلاینده های محصولات کشاورزی شده است.

وی  با اشاره به تدوین طرح های مختلف برای ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی در سال های گذشته و عدم اجرای این طرح ها، افزود: ما ابتدا طرح ارتقاء سلامت محصولات  کشاورزی و کاهش آلاینده های آنها را تدوین کردیم؛ بعد از آن طرح سلامت گوجه فرنگی نوشته شد که در آن زمان فقط ۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت که متاسفانه تامین اعتبار انجام نشد.

مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه هم اکنون دوباره طرح ارتقاء سلامت ۸ محصول کشاورزی تدوین شده است، اضافه کرد: این طرح نسبت به طرح های قبلی مقداری پیشرفته تر است و تمامی مجموعه های مربوطه اعم از وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی  در این طرح حضور دارند ضمن اینکه اگر این طرح هم تامین اعتبار نشود ما نمی توانیم کاری انجام دهیم.

عصار تصریح کرد: ما تعهد کرده ایم در صورتی که بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان اعتبار در اختیار عوامل اجرایی این طرح   اعم از سازمان حفظ نباتات، وزارت بهداشت و غیره قرار بگیرد؛ در سال اول ۵ میلیون تن( ۵ میلیارد کیلوگرم)   از این ۸ محصول را تولید خواهیم کرد که  که آلاینده  های آنها پایین تر از حد مجاز است، گواهی شده اند، برچسب دارند و تمام اقدامات لازم در این زمینه روی آنها انجام شده است.

پیشگیری اولویت ما نیست

وی ادامه داد: با این حال ما نمی دانیم که چرا اولویت هیچ وقت پیشگیری نیست شاید برای این که پیشگیری نمود ندارد و  این مساله جای نگرانی دارد.

مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه چهارشنبه هفته گذشته جلسه ای با حضور مسئولان سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه های ذیربط  در این زمینه برگزار شده است، گفت: ما برای یکسال حدود ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که این سازمان قول اولیه را به ما داده؛ سازمان بازرسی کل کشور نیز به شدت پیگیر است تا این طرح اجرایی شود آن هم به دلیل اهمیت بالایی است که طرح مذکور دارد.

عصار ادامه داد: اگر این اعتبار تامین شود بعد از ۳ سال؛ ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزارتن‌ از این ۸ محصول را تولید می کنیم که کاملا سالم هستند، که هم برای مصرف داخل مناسب است و هم به لحاظ صادراتی اهمیت دارد.

به گفته وی اجرای این طرح با همکاری سازمان حفظ نباتات، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی، موسسه تحقیقات خاک و آب، دفتر محیط زیست و سلامت غذا، مرکز سلامت بهداشت و محیط کار و سازمان غذا و دارو انجام می شود که همه این مجموعه ها زیر نظر  شورای عالی سلامت فعالیت می کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که در صورت تامین اعتبار برای این ۸ محصول سرنوشت ۷ محصول دیگر چه خواهد شد؟ اظهارداشت: ما در صورت تامین اعتبار علاوه پایش و ارتقاء سلامت ۸ محصول مورد نظر، ۷ محصول دیگر را نیز تحت پوشش قرار خواهیم داد، بدین ترتیب که شماره تماس و مشخصات و آدرس کامل کشاورزان تولیدکننده این محصولات را در اختیار وزارت بهداشت قرار می دهیم تا این وزارت خانه نمونه گیری های لازم را از تولیدات آنها به عمل آورد و اقدامات لازم را در در برخورد با متخلفین  این زمینه انجام دهد.

عصار اظهار امیدواری کرد: پس از ۴۹ سال آیین نامه قانون حفظ نباتات مبنی بر نمونه برداری و ممانعت از عرضه  محصولات دارای آلاینده اجرایی شود؛ ضمن این که تمام  زیرساخت های لازم برای اجرای طرح فراهم شده و نیاز به همت و حمایت مسئولان دارد. اگر بخش کوچکی  از توجه دولت ها به جای درمان  و هزینه احداث بیمارستان و آزمایشگاه به سلامت محصول و تولید و پیشگیری معطوف گردد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی سازمان حفظ نباتات در پایان تصریح کرد: اگر تنها قسمت اندکی از صحبت هایی که درباره سموم، آلاینده ها و باقی مانده ها زده می شود تبدیل به عمل شود شرایط بسیار بهبود می یابد؛ ۳۵ میلیارد تومان برای دولت پول زیادی نیست اما همین مبلغ می تواند در سلامت محصولات کشاورزی نقش به سزایی ایفا کند و ما امیدواریم این بار این وعده پس از ۵ سال  محقق شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید