وضعیت نامناسب بهره وری در ایران

    کد خبر :282157

رئیس سازمان ملی بهره وری با تاکید بر اینکه ثبات اقتصادی بر بهره وری موثر است،گفت: شوک قیمت ارز مخل بهره وری است چرا که قدرت برنامه ریزی را از فعالان اقتصادی می گیرد.

علی اکبر اولیا در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با اشاره به ضرورت دارا بودن قدرت برنامه ریزی در یک اقتصاد پویا گفت: متاسفانه شوک های ارزی قدرت برنامه ریزی را از فعالان اقتصادی سلب می کند و به همین دلیل بر بهره وری تاثیر منفی خواهد گذاشت این در شرایطی است که ثبات اقتصادی بر بهره وری تاثیرگذار است و شوک قیمت ارز مخل بهره وری به شمار می آید.

رئیس سازمان ملی بهره وری افزود: در شرایطی می توان انتظار افزایش بهره وری داشت که یک تولیدکننده بداند کالایش را با چه قیمتی تولید کرده و بفروشد.

وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام تصریح کرد: با اجرای سیاست های جدید ارزی این امیدواری وجود دارد که بدون هیچ مشکلی تقاضای تصنعی و التهابات کاذب در اقتصاد ایران کاهش یابد. این در شرایطی است که برنامه ریزی های دقیقی را برای حفظ شاخص های مهم اقتصادی صورت داد.

رئیس سازمان بهره وری با اشاره به ارزبری واردات کالاهای لوکس به ورود خودرو به کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در سال گذشته مطابق آمارها دو میلیارد دلار صرف خودروهای لوکس شده که با برنامه ریزی دقیق تر می توانسیم این رقم را کاهش داده و مابه التفاوت آن را صرف ارتقای فناوری و کیفیت خودروهای داخلی کنیم.

اولیا تصمیم اخیر ارزی دولت را در قالب بسته سیاست هایس ارزی راهکاری برای ثبات بخشیدن به بازار توصیف و تصریح کرد: این سیاست ها بر روند اقتصادی و فعالیت های تولیدی اثرگذار بوده و منجر به این می شود که تولیدکنندگان با آرامش بیشتری فعالیت های خود را دنبال کنند.

وی در ادامه با اشاره به پیش بینی های صورت گرفته مبنی بر رشد اقتصادی ۸ درصدی برای ایران خاطرنشان کرد: بر اساس پیش بینی ها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی باید بهره وری ۲.۳ درصد باشد که بر این اساس ۳۵ درصد این رشد باید از افزایش بهره وری حاصل شود این در شرایطی است که بر اساس برنامه ششم توسعه رشد بخش کشاورزی ۸ درصد و رشد آن از محل بهره وری ۱.۸ درصد تعیین شده است.

رئیس سازمان بهره وری رشد بخش های نفتی ۷ درصد و از محل بهره وری ۱.۸ درصد، معدن ۸.۸ درصد و از محل بهره وری ۲.۴ درصد و صنعت ۹.۳ درصد، از محل بهره وری ۲ درصد و آب برق گاز ۹ دهم درصد و از محل بهره وری ۲ درصد ساختمان ۷.۵ درصد و از محل بهره وری ۲ درصد و سایر خدمات ۵ درصد و از محل بهره وری ۸ دهم درصد تعیین شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بهره وری انرژی و تولید خودروها خاطرنشان کرد: از منظر بهره وری در کل مصرف انرژی باید توجه داشت چرا که شدت مصرف انرژی در کشور بالاتر از نرم جهانی است بنابراین باید به سمت گسترش حمل و نقل عمومی و کاهش سفرهای درونی شهری پیش رویم چرا که روند کنونی به هیچ وجه مناسب و سالم نبوده و به نظر می رسد باید سفرهای غیرضروری را حذف کرد.

اولیا در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص عملکرد سازمان ملی بهره وری توضیح داد: در ایران با وجود آموزه های دینی اما نتوانسته ایم وضعیت مناسبی به لحاظ بهره وری را تجربه کنیم و با وجودی که از برنامه چهارم تا ششم توسه همواره بر این تاکید بوده که ۳۰ درصد از رشد اقتصادی از محل بهره وری حاصل شود اما آمارها نشان می دهد که بهره وری طی سال های گذشته در حد صفر یا منفی بوده و این در شرایطی است که با توجه به خروج آمریکا از برجام و حساس تر شدن اقتصاد ایران به نظر می رسد محدودیت ها بیشتر شده و بخش خصوصی و دولتی باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

اولیا خاطرنشان کرد: منابع کشور بسیار محدود است در حالی که بسیاری از دستگاه ها به دنبال گرفتن بودجه بیشتر هستند چرا که متاسفانه به شکلی حرکت شده که توقع مردم هر سال بیشتر شود پس باید با خردورزی بهره وری را برنامه های کشور بگنجانیم.

وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۷ از سوی مقام معظم رهبری به نام حمایت از کالای ایرانی خاطرنشان کرد: برای افزایش کیفیت تولید و هدفگیری بازارهای صادراتی نباید بهره وری را فراموش کرد بلکه با افزایش بهره وری می توان رقابت پذیری کالاهای داخلی را افزایش داده و بازارهای هدف صادراتی را تسخیر کرد.

این مقام مسئول از میزبانی ایران از شش رویداد بهره وری با مشارکت سازمان بهره وری آسیایی خبر داد و خاطرنشان کرد: بهره وری امروز یکی از نیازهای جدی کشور است پس یک امر تشریفاتی به حساب نمی آید و همه باید تلاش کنند که به اهداف تعیین شده در برنامه ششم توسعه در این حوزه دست یابیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید