انتقال سفارت آمریکا به قدس؛پروژه ناکام مشروعیت‌زایی برای صهیونیسم

    کد خبر :281571

آمریکا در حالی در سایه سکوت سنگین جهان عرب قصد دارد سفارتش را به بیت المقدس منتقل کند که پیامدهای وخیم این اقدام نسنجیده به بزرگترین تهدید برای واشنگتن تبدیل شده است.

به گزارش مهر،طبق اعلام قبلی، قرار است ایالات متحده آمریکا امروز ۱۴ مِی مصادف با ۲۴ اردیبهشت ماه، سفارت خود در تل آویو را به بیت المقدس منتقل کند. این همان تصمیمی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا چند ماه پیش اتخاذ و بر لزوم عملیاتی شدن آن تأکید کرد.

قرار است «ایوانکا ترامپ» دختر رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا هم در مراسم افتتاح سفارت واشنگتن در بیت المقدس حضور داشته باشد. درهمین ارتباط وی با انتشار عکسی از خود در اینستاگرام که در مقابل دیوار ندبه ایستاده، نوشت: «با خوشحالی بسیار دوباره به اورشلیم (قدس) سفر می‌کنم، مفتخرم در جمع اعضای هیئتی به نمایندگی از رئیس جمهوری آمریکا و دولت او و همچنین مردم کشورم در این مراسم بزرگ حضور می‌یابم». وی ادامه داد: «برای تحقق آینده‌ای بدون مرز برای ائتلاف آمریکا و اسرائیل و روابط مستحکم میان دو طرف دعا می‌کنیم، برای برقراری صلح دعا می‌کنیم».

تصمیم ایالات متحده آمریکا برای عملیاتی ساختن طرح خود علیه قدس اشغالی، با واکنش احزاب، جریان ها و گروه های مختلف فلسطینی مواجه شده است. «صائب عریقات» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین، عنوان کرده است که تصمیم واشنگتن به انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت المقدس در سالروز فاجعه اشغال فلسطین احساسات مسلمانان و عرب ها را تحریک می کند و راه حل دو دولتی را از بین می برد. دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در بیانیه ای افزود: «دولت دونالد ترامپ با اتخاذ چنین تصمیماتی تبدیل به بخشی از مشکل شده است و نمی تواند بخشی از راه حل باشد».

جنبش جهاد اسلامی نیز در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تصمیم آمریکا برای انتقال سفارت خود به قدس اشغالی، تاکید کرد که انتقال سفارت آمریکا به قدس در هفتادمین سالروز اشغال فلسطین، یعنی بی توجهی آمریکا به تجاوزات و جنایات علیه ملت فلسطین و سراسر امت اسلامی و عربی. این جنبش بیان کرد که این تصمیم غیرقانونی و باطل است و ثابت می‌کند که آمریکا در تهدید ثبات و امنیت منطقه و حمایت از تروریسم و جنایات اسرائیل علیه ملت فلسطین دست دارد. درهمین حال، جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز اعلام کرده که برای هر سناریویی جهت مقابله با تصمیم آمریکا علیه قدس آماده است.

بدون شک لابی صهیونیستی قوی‌ترین و ثروتمندترین لابی موجود و تأثیرگذار در فرآیندهای سیاسی از احزاب تا نهادها و تشکیلات سیاسی و رسانه‌ای عمده در آمریکا محسوب می‌شود و به همین جهت جلب حمایت این اقلیت از الزامات موفقیت در طی کردن پله‌های ترقی برای سیاست‌مداران آمریکایی محسوب می‌شود.

درخواست انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس همواره از سوی لابی‌ها و رهبران صهیونیستی از دهه ۱۹۹۰ به این سو مطرح شده است اما دولتهای بیل کلینتون، جرج بوش پسر و باراک اوباما بدلیل تبعات و هزینه‌های سیاسی زیاد آن از انجام این کار سرباز زدند. بر این اساس دونالد ترامپ با طرح موضوع اجرای قانونِ بر زمین مانده انتقال سفارت می‌تواند از افزایش حمایت‌های بی‌دریغ این لابی قدرتمند اطمینان حاصل کند.

یکی دیگر از اهداف رئیس جمهوری آمریکا از تصمیمش برای عملیاتی ساختن انتقال سفارت تل آویو به قدس اشغالی امتیازگیری از گروه های فلسطینی است. در واقع ترامپ قصد دارد از انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی از این اقدام به عنوان اهرم فشاری برای امتیازگیری از آنها بهره برداری کند.

ترامپ پیش از هر چیز یک تاجر است، او به خوبی میداند که سرمایه داران بزرگ دنیا عموماً یهودی و صهیونیست هستند، ترامپ با جدی نشان دادن خود به عنوان حامی رژیم صهیونیستی به دنبال ارسال این پیام به صهویست های بین المللی است که آمریکا و دولت ترامپ حامی جدی تل آویو است، ترامپ با این اقدام سرماه های زیادی را به سوی آمریکا جذب خواهد کرد.

هدف دیگر آمریکا از انتقال سفارت خود به بیت المقدس مشروعیت زایی برای رژیم صهیونیستی است. صهیونیستها با وجود گذشت بیش از هفتاد سال یعنی از سال ۱۹۴۸ تاکنون همچنان نتوانسته اند برای خود مشروعیت کسب کنند و مشروعیتشان با وجود گذشت این مدت طولانی همچنان زیر سؤال قرار دارد. ایالات متحده آمریکا و متحدان غربی ـ عربی آن در طول این مدت زمان طولانی نتوانسته اند به اسرائیل مشروعیت عمومی و همگانی اعطاء کنند.

بنابراین، تلاش هایی که باهدف مشروعیت زایی برای رژیم صهیونیستی از رهگذر انتقال سفارت آمریکا به قدس انجام می شود، همچون تلاش های هفتاد سال گذشته است که به نتیجه مورد نظر نخواهد رسید. اظهارات قلدرمآبانه مقامات آمریکایی در سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان نیز که می گویند هیچکس نمی تواند با اسرائیل درگیر شود هم نمی تواند برای اسرائیل مشروعیت به ارمغان آورد.

این اقدامات آمریکا جهت مشروعیت زایی برای رژیم صهیونیستی نه تنها نتیجه مطلوبی را به دنبال نداشته است بلکه نتیجه عکس نیز داده است. امروز حتی ملت های اروپایی و دیگر ملت ها نیز نسبت به صهیونیستها بیش از پیش متنفر شده اند. ما می بینیم زمانی که یک مسافر به عنوان مثال در کشور کانادا به زبان عبری سخن می گوید، یک راننده تاکسی خشمگین می شود و او را پیاده می کند. لذا موج تنفر و انزجار از صهیونیستها در نزد ملت ها بیش از پیش فراگیر شده است. همین حمایت های تمام قد آمریکایی ها از رژیم صهیونیستی و تحریک این رژیم به انجام اقدامات هنجارشکنانه موجب شده تا موج تنفر اروپایی ها از صهیونیستها افزایش پیدا کند.

در این میان، موضع سست کشورهای جهان عرب و کشورهای جهان اسلام نیز نقش مهمی در تصمیم گیری آمریکایی ها برای انتقال سفارتشان به بیت المقدس داشته است. اگر جهان اسلام و جهان عرب به صورت متحد، یکپارچه و یکصدا موضع واحدی را علیه آمریکایی ها اتخاذ می کردند امروز شاهد عبور واشنگتن از خطوط قرمز نبودیم. حتی کشورهای اروپایی هم کاری برای جلوگیری از عملیاتی شدن تصمیم آمریکایی ها نکردند و تنها به انجام اقدامات نمادین همچون تهدید به عدم حضور سفرای اروپایی در مراسم افتتاح سفارت اسرائیل در بیت المقدس بسنده کردند.

با تمامی این ها نمی توان از پیامدهای وخیم انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس غافل شد. از سال ۲۰۰۰ تا کنون بیش از ۱۰۰ جلسه گفتگوی سازش بین طرفین فلسطینی و صهیونیستی در قالب ۱۸ طرح صلح برگزار شده است، اولین آن مربوط به سال ۲۰۰۰ تحت عنوان کمپ دیوید دو و آخرین آن گفتگوهای صلحی است که مقدمات آن از سوی ژنرال سیسی از اواخر ۲۰۱۶ تاکنون در حال شکل گیری است. آمریکا یکی از کشورهائی است که همواره موضع حمایت از مذاکرات، البته با جانبداری از رژیم اشغالگر قدس را اتخاذ کرده است. انتقال سفارت از تل آویو به بیت المقدس به منزله شلیک تیر خلاص به مذاکرات سازش است.

علاوه بر جنگ های متعدد بین اشغالگران و گره های مقاومت، تاریخ فلسطین سه انتفاضه را تجربه کرده است، انتفاضه اول از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۴، انتفاضه دوم از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ و انتفاضه سوم که از اواخر ۲۰۱۵ شکل گرفته و تاکنون ادامه دارد. انتقال سفارت به بیت المقدس بی تردید انتفاضه سوم را شعله ورتر از گذشته می کند.

رژیم صهیونیستی سالانه هزینه هنگفتی را جهت انجام دیپلماسی عمومی و رسانه ای به منظور ترمیم چهره خود در عرصه بین الملل خرج می کند. با این وجود ازسال ۱۹۶۷ تاکنون فشارهای بین المللی به این رژیم شدت یافته و پس از هر تهاجم از سوی ارتش صهیونیستی به مردم فلسطین، فشارهای بین المللی و سیاسی به سران یهودی سرزمین های اشغالی بیشتر شده است. اگر آمریکا سفارت خود را به بیت المقدس منتقل کند، این موضوع نیز به موضوعات گذشته به منظور فشار به رژیم صهیونیستی اضافه می شود و انتقاد گسترده و دائمی بین المللی را به همراه خواهد داشت.

از سوی دیگر، فلسطین به خودی خود پس از اشغال از سوی صهیونیست ها همواره یکی از کانون های بحران و تنش در منطقه بوده است، انتقال سفارت به بیت المقدس میتواند دامنه این بحران را گسترده تر نماید، یک روزنامه آلمانی نوشته است«انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس نه تنها ناآرامی های جدید در مناطق فلسطینی را به دنبال خواهد آورد بلکه شورش های ضد آمریکایی را هم در جهان عرب به راه می اندازد». دولت اردن چنین اقدامی را هدیه ای برای افراط گرایان نامیده و همچنین محافل امنیتی مصر هم در این باره هشدار داده اند.

این در حالی است که به نظر می رسد که صرف نظر از مواضع بسیار سست کشورهای عربی مانند مصر، عربستان و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس در قبال رژیم صهیونیستی، از این پس شاهد موج عظیمی از عملیات های شهادت طلبانه توسط گروه های مقاومت فلسطین علیه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست باشیم. برهمین اساس، عملیات های شهادت طلبانه می تواند موفقیت دوچندانی را برای محور مقاومت در فلسطین محقق سازد؛ به ویژه اینکه زمان انتقال سفارت واشنگتن از تل آویو به بیت المقدس نیز خود یک عامل تحریک کننده بزرگ خواهد بود و صهیونیستها از انتخاب این زمان بسیار متضرر خواهند شد و خسارت خواهند دید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید