بازدید مدیران بازار سرمایه از قطب سوم فولاد کشور

    کد خبر :227046

روز چهارشنبه 40 مدیرعامل و اعضای هیات مدیره نهادهای مالی و شرکت کارگزاری فعال در بورس به همراه خبرنگاران اقتصادی از کارخانه فولاد خراسان واقع در نیشابور بازدید کردند تا از نزدیک در جریان آخرین تحولات قطب سوم فولاد کشور قرار بگیرند.
فولاد خراسان ؛ از گیج دره تا قطب سوم فولاد کشور
به گزارش بازتاب در این بازدید یک روزه که به همت پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی بورس 24 ، معاونت اقتصادی سرمایه گذاری معادن و فلزات و روابط عمومی فولاد خراسان برگزار شد ،سید حسین احمدی مدیرعامل مجمتع فولاد خراسان در جمع اهالی بازار سهام در اظهاراتی از «فخاس» به عنوان قطب سوم فولاد کشور و یکی از افتخارات صنعت فولاد کشور یاد کرد و افزود:منطقه فولاد خراسان که ابتدا محله ای به نام گیج دره بوده بدلیل وجود منابع غنی سنگ آهن تبدیل به فضای صنعتی شده است. سال جاری 1200 میلیارد تومان از سرمایه گذاری هایی که برای این واحد صنعتی انجام شده،به بهره برداری خواهد رسید.

وی گفت : فولاد خراسان بعد از فولاد مبارکه و فولاد خوزستان به عنوان قطب سوم فولاد کشور شناخته می شود و تاکنون بیش از 1000میلیارد تومان سود خالص برای سهامداران خود به ارمغان آورده است.
بالاترین مقام اجرایی فولاد خراسان با بیان این که «فخاس» هم اکنون به مرز تولید 1.5 میلیون تن فولاد رسیده ، از برنامه تولید حدود 3 میلیون تن شمش آهن ساختمانی در این مجتمع به عنوان تارگت نهایی تا افق 1404 خبر داد و افزود :شرکت برای رسیدن به این تارگت نیازمند مالکیت 5 میلیون تن کنسانتره استحصال شده از معادن سنگان است و ما امیدواریم در کمتر از 2سال آینده فولاد خراسان به تنها واحد فولادی کشور تبدیل شود که می تواند تمامی ریسک ها را پوشش دهد.
او گفت : این مجموعه موفق به انعقاد قرارداد با وزارت نیرو شده که طی آن تحت هر شرایطی آب کارخانه فولاد خراسان توسط وزارت نیرو تامین خواهد شد و در شرایط کنونی تنها شرکت فولادی است که با مشکل جدی آب مواجه نیست ، چرا که در منطقه پرآبی واقع شده است.در واقع می توان گفت ریسک های فولاد خراسان به مراتب پایین تر از سایر شرکت های فولادی است و بدون چالش هایی مثل کمبود آب ، به سرعت در حال تکمیل زنجیره ارزش از دسترسی مناسب به سنگ آهن تا تولید محصول نهایی است.
مدیرعامل فولاد خراسان در پایان اظهاراتش از افتتاح قریب الوقوع خط تولید گندله سازی شرکت با ظرفیت تولید 2.5 میلیون تن و با سرمایه گذاری بالغ بر5000 میلیارد ریال توسط رئیس جمهور در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: در برنامه ما قرار بود که خط گندله سازی در بهار سال آینده به بهره برداری برسد لکن از برنامه جلوتر افتادیم و کارخانه را آماده افتتاح کرده ایم.
سهم شناور «فخاس» بهبود پیدا می کند
در برنامه بازدید مدیران و فعالان ارشد بازار سرمایه از کارخانه فولاد خراسان مرتضی علی اکبری معاون اقتصادی سرمایه گذاری معادن و فلزات و سهامدار عمده «فخاس» از این شرکت فولادی به عنوان یکی از بهترین فولادسازهای کشور یاد کرد و افزود : بزودی با همکاری صندوق بازنشستگی فولاد سهم شناور آزاد شرکت در بورس افزایش می یابد.
وی درپاسخ به این سوال که مبنای قیمت های فروش فولاد خراسان چگونه است ، گفت : صادرات بر اساس قیمت های جهانی و فوب خلیج فارس انجام می شود ، حال آن در داخل کشور شرکت تابع مکانیسم عرضه و تقاضا ،قیمت های بورس کالا و بازار آزاد است.خرید سنگ آهن هم بر مبنای فرمولی است که ایمیدرو برای خرید از شرکت های چادرملو و گل گهر تعیین کرده است.
علی اکبری درباره این که آیا فولاد خراسان امکان خرید معدن ندارد ، گفت :معادن در اختیار دولت می باشد و امکان واگذاری نیست لکن شرکت ها اجازه بهره برداری دارند و در حال حاضر فولاد خراسان اجاز بهره برداری از بخشی از معادن سنگان خواف را دارد.


برنامه افزایش سرمایه تا 1000 میلیارد تومان
در ادامه این برنامه بهروز اسماعیلی معاون برنامه ریزی فولاد خراسان در جمع مدیران بازار سرمایه و خبرنگاران اقتصادی گفت :مطالعات اولیه فولاد خراسان مربوط به سال 1362 می شود که توسط شرکت کوبه استیل ژاپن انجام شد.براساس این بررسی وجود معادن سنگ آهن در خواف و سنگان و از سوی دیگر منابع گاز خانگیران ، این منطقه را بهترین نقطه برای ایجاد فولاد در شرق کشور دانست.بر همین اساس برنامه ایجاد کارخانه نورد، فولادسازی و احیاء دراین منطقه به طور جدی دنبال شد و در واحد های نورد و فولاد سازی در سال 1380 و واحدهای مدول 1 و2 احیائ در سال 88و89 به بهره برداری رسید.
وی گفت : سرمایه ثبتی این واحد 800 میلیارد تومان است که برنامه افزایش سرمایه شرکت تا 1000 میلیارد تومان به طور جدی دنبال می شود.
او ترکیب سهامداران فولاد خراسان را این گونه اعلام کرد: بیشترین سهم فولاد خراسان مربوط به موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان بارقم 51.4 درصد است و سرمایه گذاری توسعه معادن وفلزات و صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد در مجموع 45.5 درصد را دارند و مابقی هم در بورس معامله می شود.اما در مجموع می توان گفت بالغ بر 5 میلیون نفر سهامدار و ذی نفع این شرکت محسوب می شوند.
این مقام مسئول در فولاد خراسان از فواصل کم مسافتی این کارخانه با امکانات زیر ساختی به عنوان یکی از مزیت های آن یادکرد و افزود:فاصله 12 کیلومتری کارخانه با نیروگاه 1000 مگاواتی نیشابور و فاصله 14 کیلومتری آن با شبکه خط آهن سراسری کشوری و دسترسی به معادن سنگان در فاصله 250کیلومتری از جمله مزیت های این کارخانه به شمار می رود.
چشم انداز «فخاس» به روایت معاون اقتصادی
برنامه بازدید فعالان بازار سرمایه از خط تولید فولاد خراسان با اظهارات مجید شکرانی معاون اقتصادی و مالی این شرکت دنبال شد.
این مقام مسئول با بیان این که تا افق 1404 برای تکمیل چرخه تولید سنگ آهن تا فولاد1900 میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است ، اظهار داشت : علاوه براین سرمایه گذاری به منظور تکمیل خط تولید و دستیابی به معادن سنگان خواف ، احداث کنسانتره سازی با مبلغ 700 میلیارد تومان سرمایه گذاری در سایت مجتمع معادن سنگان دردست اقدام می باشد .
وی افزود : امسال در اردیبهشت ماه واحد شماره 2 فولاد سازی با ظرفیت 720 هزارتن به بهره برداری رسید.کارخانه تولید اکسیژن هم با ظرفیت 6500 متر مکعب برای تولید اکسیژن و نیتروژن مورد نیاز افتتاح شده است. 500 میلیارد تومان از 1200 میلیارد تومان هم برای تولید گندله سازی صرف شد که آماده افتتاح است.
شکرانی با بیان این که مجری گندله سازی فولاد خراسان شرکت ایرانی پامیدکو است ،گفت: در این خط تولید سالانه 2.5 میلیون پیش بینی شده و تا 3.4 میلیون تن هم قابلیت افزایش دارد.
معاون اقتصادی و مالی فولاد خراسان در پاسخ به سوالی درباره تشریح چگونگی تولید گندله در این مجمتع گفت: کنسانتره سنگ آهن وقتی وارد کارخانه می شود در واحد گندله سازی تا 40 الی 50 میکرون خردایش پیدا می کند. سپس با آب و آهک و بنتونیت چسبندگی پیدا می کند به شکل گرد ( مدور) و در واقع گندله تبدیل می شود و به کوره انتقال پیدا کرده و تا 1500 درجه حرارت می بیند و پخته می شود. در واقع گندله سنگ آهن ، ماده اولیه و اصلی کارخانه فولاد خراسان است.سایت سنگان نیز برای تامین سنگ آهن فولاد خراسان پیش بینی شده که با توجه به تامین بخش ارزی پروزه به مبلغ 77 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی وحل و فصل مشکلات بانکی با بانک اقتصاد نوین اکنون به پیشرفت 19 درصدی رسیده است .ساخت تجهیزات آن هم برعهده اتو تک ( فنلاندی – آلمانی) ایریتک و کیسون ایران است و قابلیت تولید به میزان 2.5 میلیون تن کنسانتره را دارد.در چشم انداز 1404 هم ظرفیت سالانه 5 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در این مجمتع پیش بینی شده است.
شکرانی با بیان این که برای زیر ساخت یک واحد فولاد سازی مهمترین مساله آب است ، خاطر نشان کرد : فولاد خراسان شاید تنها فولادسازی باشد که مشکل تامین آب ندارد ، سد بار در فاصله 23کیلومتری شمال غرب نیشابور و در فاصله 3.5 کیلومتری فولاد خراسان قرار دارد و از اردیبهشت 94 آب این واحد صنعتی را سالیانه به میزان 5 میلیون متر مکعب تامین می کند.
به گفته وی ، در حال حاضر فولاد خراسان دارای 2 واحد احیا مستقیم ( 2 تا مدول) 800 هزار تنی مجزا است.
وی وضعیت نیروی انسانی شرکت را این گونه اعلام کرد: در حال حاضر 1258 نفر به طور مستقیم، 2400 نفر در قالب همکاری قراردادی با پیمانکاران و 2500 نفر هم راننده تریلی با شرکت فولاد خراسان همکاری دارند و فولاد خراسان مفتخر است که حتی یک روز هم پرداخت پرسنل عقب نیفتاده و رابطه خوبی با ذینفعان و بالادستان دارد. از جمله اقدامات صورت گرفته برای کارکنان نیز ساخت 553 واحد مسکونی و 263 هکتار ایجاد فضای سبز است.

سهم 28 درصدی در صادرات!
این برنامه با اظهارات محمد حسن پارسا معاون فروش فولاد خراسان ادامه پیدا کرد.
این مقام اجرایی در «فخاس» اظهار داشت : در حال حاضر پنج گروه اصلی مشتریان فولاد خراسان هستند شامل مشتریان نوردکار، شمش، تولیدی تجاری، عمرانی و خارجی.البته بناداریم علاوه بر محصول نهایی این واحد صنعتی که میلگرد است در آینده محصولاتی از قبیل گندله و آهن اسفنجی را هم به مشتریان عرضه کنیم که به طور قطع دایره مشتریان ما را هم وسیع تر خواهد کرد.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر این که ترکیب خریداران محصولات فولاد خراسان از نظر جغرافیایی چگونه است ، گفت: 40 درصد محصولات شرکت به تهران و 34 درصد هم در نیشابور به فروش می رسد و بقیه محصولات هم با رقم کمتر از 4 درصد در سایر نقاط کشور عرضه می شود.
معاون فروش فولاد خراسان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که قیمت گذاری محصولات فولاد خراسان چگونه است ، تصریح کرد : مکانیزم فروش محصولات «فخاس» برپایه قیمت شمش فولاد خوزستان در بورس است که کشف قیمت می شود و مبنای محاسبه قرار می گیرد.اکنون متوسط قیمت میلگرد این واحد در دوره 10 ماهه امسال هر کیلو 1665 تومان است که تا پایان سال هم این رقم خواهد بود.

پارسا با با بیان این که صادرات امسال شرکت عمدتا شمش فولادی بوده است ، خاطرنشان کرد :صادرات ما 43 هزارتن به افغانستان، 18 هزارتن عراق و 10 هزارتن به مقصد پاکستان و ترکمنستان صورت گرفته است و البته محموله های کوچکتری را هم داشتیم که به سایر نقاط جهان صادر شده است.اما نکته مهم اینجاست که فولاد خراسان با وجود آن که 8 درصد تولید میلگرد کشور را سال گذشته به خود اختصاص داده ، سهم 26 درصدی در صادرات فولاد داشته است.
در پایان این برنامه مدیران و فعالان بازار سرمایه از خطوط تولید فولاد مجتمع فولاد خراسان اعم از واحد ذوب ، نورد ،کارخانه گندله سازی و تولید میلگرد بازدید کردند.
در این برنامه تحلیل 100 صفحه ای بورس 24 از وضعیت صنعت فولاد در ایران و جهان با محوریت وضعیت حال و آینده فولاد خراسان ارائه شد که مورد استقبال حاضران قرار گرفت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید