واشنگتن پست: عربستان همچنان زندان مدافعان حقوق بشر است

    کد خبر :213356

روزنامه واشنگتن پست نوشت، با وجودی که وزرای عربستان در مجمع جهانی اقتصاد در داووس ادعا کردند که این کشور در حال مدرنیزه شدن است، اما عربستان همچنان خط مشی قدیم خود را دنبال می‌کند و آزادی بیان و حقوق بشر در این کشور جایی ندارد.

به گزارش بازتاب، روزنامه واشنگتن پست در سرمقاله خود با عنوان «بخش تاریک عربستان که ولیعهد از تغییر آن بدش می‌آید» نوشت، عربستان در مجمع جهانی اقتصاد در داووس حضور داشت و محمد جدعان، وزیر دارایی عربستان اعلام کرد، این کشور نسبت به پنج سال پیش تغییر کرده است.

جدعان و دیگر وزرای عربستانی شرکت کننده در این کنفرانس از برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ این کشور تمجید کردند که در آن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان متعهد شده سبک سنتی این کشور را دگرگون و تغییرات مدرنی را به وجود آورد.

این روزنامه نوشت، اما سبک سنتی به دور از اظهارات مقامات عربستانی در داووس همچنان در عربستان مشهود است، به طوری که در این کشور محمد العتیبی و عبدالله عطاوی، دو فعال حقوق بشری به ترتیب به ۷ تا ۱۴ سال زندان محکوم شدند و اتهامشان این بود که پنج سال پیش در یک دوره کوتاه تلاش کردند انجمن حقوق بشر را تاسیس کنند البته با وجود قبول درخواست‌های دولت و بستن آن باز هم زندانی شدند.

به نوشته این روزنامه، گویی انتشار گزارش‌ها درباره حقوق بشر و اطلاع‌رسانی‌ها در سایت‌های خبری و توئیترها در عربستان یک جنایت محسوب می‌شود.

واشنگتن پست نوشت، بن سلمان می‌تواند پاسخگوی درخواست‌های نسل جوان از طریق پیگیری و سرکوب فاسدان، تنوع بخشی در روند اقتصاد به دور از نفت، محدود کردن نفوذ نهادهای مذهبی، دادن اجازه رانندگی به زنان و حضور آنها در ورزشگاه‌ها باشد، اما با وجود اتخاذ همه این تصمیمات، وی بر رژیمی نظارت دارد که خود رویکردی غیرسازش‌پذیر و سرکوبگرانه در قبال آزادی بیان و حقوق بشر داشته و این رویکردها و اقدامات مشخصه نظام‌های پیش از اوست و این همان بخش تاریکی است که بن سلمان نمی‌خواهد آن را تغییر دهد.

این روزنامه نوشت، در روند محاکمه عتیبی و عطاوی انحراف‌های عجیبی روی داده است؛ آنها در سال ۲۰۱۳ با دو تن دیگر اقدام به ایجاد مجمع اتحاد حقوق بشر کردند و بیانیه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی صادر شد و یک ماه پس از اعلام تاسیس این مجمع برای انجام تحقیقات احضار شدند و وعده دادند که این انجمن را ببندند و سپس به شکل رسمی برای دریافت مجوز ایجاد یک سازمان غیردولتی اقدام کردند و درخواستشان رد شد.

مقامات سعودی در سال ۲۰۱۴ میلادی به العتیبی و العطاوی درباره ادامه فعالیت‌ها هشدار دادند. در سال ۲۰۱۶ میلادی، پرونده آن‌ها بار دیگر باز شد. مارس ۲۰۱۷ عتیبی با سفر به قطر به دنبال پناهندگی سیاسی در نروژ بود که هنگام سوار شدن به هواپیما در فرودگاه دوحه دستگیر و به مقامات عربستان تحویل داده شد و هفته گذشته دادگاه جنایی ویژه این کشور که دادگاهی برای رسیدگی به پرونده‌های تروریستی است و برای ساکت کردن منتقدان و مخالفان از آن استفاده می‌شود، حکم او را صادر کرد.

روزنامه واشنگتن پست نوشت، حکم دادگاه درباره عتیبی پیامی برای دیگر کسانی است که جرأت کرده و دم از حقوق بشر می‌زنند. همه کسانی که فریب بلندپروازی‌های ولیعهد را خوردند باید بدانند که در ارتباط با مساله آزادی و حقوق بشر چگونه ایدئولوژی و سبک قدیمی ادامه یافته است.

رائف بدوی عربستانی هم که خواهان جامعه روشن فکر بود، همچنان پشت میله‌های زندان قرار دارد.

بنابراین وعده‌های وزرای عربستانی به سرمایه گذاران خارجی در داووس این حقیقت را پنهان نمی‌کند که عربستان همچنان مانند پنج سال پیش زندانی برای کسانی است که جرأت آزادانه سخن گفتن را به خود می‌دهند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید