جدیدترین اخبار
۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۹ اقتصادی کد خبر :206024

بهبود کیفیت گوشت با افزودن گلبرگ زعفران به جیره غذایی مرغ

محققان ایرانی با به‌کارگیری گلبرگ‌های گیاه زعفران که اغلب بدون استفاده باقی می‌مانند و افزودن آن‌ها به جیره غذایی جوجه مرغ‌های گوشتی، موفق به بهبود خصوصیات گوشت جوجه مرغ‌های گوشتی شدند.

امروزه به ­دلیل اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی، استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی افزایش یافته است. گیاهان دارویی مثل «زعفران» ازجمله ترکیباتی هستند که پتانسیل جایگزینی با آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی را دارند.

اغلب از زعفران برای بهبود رنگ و طعم مواد غذایی استفاده شده است، بااین‌حال در طب سنتی از این گیاه به‌عنوان داروی ضد انقباض، ضد نفخ و درد معده نیز استفاده می‌­شود.

گلبرگ زعفران که دارای مولکول‌های آلی موسوم به «ترکیبات فنولی» مختلف است، از محصولات فرعی زعفران بوده و مقدار آن به بیش از ۱۰ هزار تن در سال می­‌رسد که اغلب بدون استفاده باقی می­‌ماند.

به همین منظور، مهدی ناقوس، سید محمد حسینی و همایون فرهنگ فر از پژوهشگران «دانشگاه بیرجند»، به‌منظور استفاده بهینه از این گلبرگ‌ها، اثر آن‌ها را بر خصوصیات کیفی گوشت ران جوجه، مورد آزمایش قرار داده‌اند.

بدین منظور، محققان از ۲۵۰ قطعه جوجه گوشتی استفاده کردند. این جوجه‌ها در طول دوره پرورش، به‌طور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند و به‌منظور آزمایش، در جیره غذایی برخی از آن‌ها از گلبرگ زعفران استفاده شد.

پژوهشگران، در انتهای دوره آزمایش مصادف با ۴۲ روزگی جوجه‌ها، آن‌ها را ذبح کرده و جهت تعیین شاخص‌­های کیفیت گوشت، عضله ران آن‌ها را جدا و در دمای ۴ درجه سانتی­گراد نگهداری کردند.

سپس شاخص‌­های کیفی گوشت شامل ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت، اسیدیته و میزان ماده مالون دی آلدهید را در یک، سه و پنج روز پس از کشتار اندازه‌گیری کردند.

به گزارش ایسنا،همچنین میزان افت پخت، تست آبداری و طعم، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران جوجه‌های مورد آزمایش اندازه­‌گیری شد.

نتایج پژوهش نشان داد بااین‌که تفاوتی در افت وزنی، اسیدیته، رنگ گوشت و افت پخت بین جوجه­‌های مصرف‌کننده گلبرگ زعفران و بقیه آن‌ها مشاهده نشد، ولی ظرفیت نگهداری آب گوشت ران در روزهای اندازه‌­گیری تفاوت داشت، به‌گونه‌ای که کمترین میزان ظرفیت نگهداری آب در روز پنجم بود.

محققان همچنین در ادامه نتایج پژوهش خود بیان کردند که بالاتین میزان «مالون دی آلدهید» را که نشان‌دهنده چربی در گوشت است، جوجه‌­هایی داشته‌اند که گلبرگ زعفران مصرف نمی‌­کردند.

به گفته این محققان، توانایی نگهداری آب در گوشت از عوامل مؤثر در کیفیت گوشت است و بر ویژگی‌­های چشایی گوشت نیز تأثیر می­‌گذارد. همچنین اسیدیته پایین با کاهش ظرفیت نگهداری آب رابطه مستقیم دارد که خود منجر به افزایش افت وزنی و افت پخت می­‌شود.

نتایج نهایی این مطالعه که در مجله «پژوهش‌­های زعفران» وابسته به دانشگاه بیرجند انعکاس یافته‌ است، نشان داد که گلبرگ زعفران دارای ترکیبات فنلی است و افزودن حداقل ۲٫۵ گرم در کیلوگرم آن به جیره غذایی جوجه‌های گوشتی، می‌­تواند باعث بهبود در اکسیداسیون چربی گوشت و همچنین بهبود تردی و آبداری گوشت شود.

Ad

Ad
Ad
Ad

روی خط خبر

  • بارش‌ها از اوایل هفته آینده آغاز می‌شود
  • افزایش نرخ یورو و پوند/کاهش قیمت رسمی ۱۳ ارز
  • چین: همپیمانان آمریکا هم با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران مخالف هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: از دولت ونزوئلا در برابر هرگونه دخالت خارجی حمایت می‌کنیم
  • قانون «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» برای اجرا، ابلاغ شد
  • سردار نقدی: معرفی کوروش توسط رضاخان، ناشی از یهودی گری او بود
  • بازداشت ۳ عامل انتحاری در «ننگرهار» افغانستان
  • از نامه وزرا به مقام معظم رهبری اطلاعی ندارم
  • بهره‌برداری از سامانه جامع خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی
  • تغییر ساعت اجرای نمایش «زاویه» در روز پنجشنبه ۴ بهمن
  • بخش چهل سالگی جشنواره تلویزیونی «جام جم» جذاب و نوستالژیک است
  • انیمیشن «منو ببین» در جشنواره پویانمایی تهران
  • ۲ کمیسیون تخصصی مجمع تشخیص «پالرمو» را رد کردند
  • بروجردی: ایران با بادهایی مانند اجلاس لهستان نمی‌لرزد
  • واقعا میزان فرار مالیاتی پزشکان چقدر است؟
  • گفت‌وگوی مثبت شورای همکاری خلیج فارس با ایران
  • قیمت مسکن در گران‌ترین شهرهای جهان چقدر است؟
  • کشورهای عربی به دنبال ارز مجازی
  • جریمه ۵۷۰میلیون یورویی مسترکارت توسط اتحادیه اروپا
  • پیشنهاد عرضه قیر به صورت رقابتی در بورس
  • تماس‌ها، آخرین شانس خدمه سانچی
  • حجتی:تمام مسائل دنیا به هم گره خورده/ مگر می شود امروزه کشوری نیازش را در سطح بین المللی بدون مراودات بانکی و جا به جایی پول تامین کند؟
  • فلسطین دخالت برخی کشورها در امور ونزوئلا را محکوم کرد
  • مسئولیت حقوقی سوء استفاده از کارت های بانکی بر عهده مالک کارت است
  • برگزاری سومین دوره آموزشی تخصصی گردشگری مناطق ۲۲ گانه
  • تحول در روابط سیاسی و امنیتی میان ایران و روسیه بی نظیر است
  • «اون» نامه ترامپ را دریافت کرد
  • آمریکا با هدف ممانعت از آزادی سوریه از تروریسم وارد این کشور شد
  • کلانشهرها آلوده‌تر می‌شوند
  • قطر: کشورهای عرب خلیج فارس گفت‌وگوی مثبت با ایران را آغاز کنند
  • Ad