واکنش ایران به خبر توافق “درباره برنامه موشکی”

    کد خبر :202854

کشور‌های اروپایی در برابر تهدید ترامپ، فشار بر ایران را افزایش می‌دهند.

روزنامه فایننشال‌تایمز طی گزارشی از تمایل اروپا برای افزایش فشار بر ایران خبر داد و نوشت: کشور‌های اروپایی فشار بر ایران به خاطر برنامه موشک بالستیکی و نقش آن در نزاع‌های منطقه‌ای را افزایش داده‌اند.

این فشار‌های اروپایی بر ایران در قالب تلاش برای پاسخ دادن به تهدیدات ترامپ برای لغو برجام صورت گرفته است.

وزارت خارجه آلمان گفته، وزرای خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا به همراه فدریکا موگرینی، با ایران بر سر برگزاری “گفت‌وگوی فشرده و خیلی جدی” درباره برنامه موشکی و نفوذ منطقه‌ای توافق کردند.

زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان، پس از دیدار مقامات اروپایی با همتای ایرانی‌شان، محمد جواد ظریف در بروکسل، به رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، درباره طرح اروپایی گزارش داد.

این دیدار یک روز قبل از هشدار ترامپ به امضاکنندگان اروپایی برجام اتفاق افتاد. رئیس‌جمهور آمریکا همزمان با تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران، به اروپایی‌ها هشدار داد که این “آخرین فرصت” برای “اصلاح” برجام است.

ترامپ، توافق هسته‌ای را “بدترین” توافق توصیف کرد و در اکتبر گذشته از تایید پای‌بندی ایران به توافق خودداری کرده و آینده این توافق را در یک وضعیت نامشخص قرار داد. او ایران را به برانگیختن “افراط‌گرایی” در خارومیانه متهم کرده و برنامه موشک بالستیکی آن را یک تهدید امنیتی منطقه‌ای می‌داند.

هم‌اکنون، دیپلمات‌های اروپایی به طور فوری به دنبال کسب اطلاعاتی از مقامات کاخ سفید هستند تا بفهمند ترامپ دقیقا چه می‌خواهد و آن‌ها چگونه ممکن است خواسته‌های ترامپ را درضرب الاجل ۱۲۰ روزه برآورده کنند.

یک دیپلمات اروپایی به فایننشال‌تایمز گفت: اساسا این یک اولتیماتوم به اتحادیه اروپاست. اگر شما در چهار ماه آینده اقدام نکنید، بنابراین شما بخشی از روز فنا خواهید بود. شما جانب ایران را گرفته‌اید نه جانب ما.

دیپلمات دیگری گفت: ما مقدار معقولی از زمان را بدست آورده‌ایم تا به خوبی درباره آن فکر کنیم و با آمریکایی‌ها درباره اینکه این واقعا درباره چه چیزی هست، گفت‌وگو کنیم.

دیپلمات‌های اروپایی اشاره می‌کنند که اتحادیه اروپا برای مدت طولانی تمایلش برای اقدام درباره فعالیت‌های غیر هسته‌ای ایران – از جمله آزمایش‌های موشکی و درگیری ایران در نزاع‌های خاورمیانه- را ابراز کرده است. اما آن‌ها اصرار می‌کنند که بدون لغو برجام، تغییر مفاد آن غیرممکن است.

علیرغم اینکه مقامات آمریکایی گفته‌اند که گفت‌وگو‌ها با اروپایی‌ها “کاملا پیشرفته” است، دیپلمات‌ها می‌گویند که آن‌ها هنوز به توضیحات بیشتری درباره خواسته‌های کاخ سفید نیاز دارند.

تهران سعی کرده برای منع تشکیل یک جبهه بین المللی گسترده علیه جمهوری اسلامی به خاطر سیاست‌های منطقه‌ایش، با اروپا روابط خوبی داشته باشد. با این حال، تحلیلگران ایرانی هشدار می‌دهند که بدون حمایت آمریکا توافق هسته‌ای زنده نخواهد ماند.

قاسمی:‌ همه آگاهند که برنامه دفاع موشکی ایران به هیچ وجه قابل مذاکره نیست
پس از انتشار خبر توافق ایران و اروپا برای گفتگو درباره برنامه موشکی؛ وزارت خارجه با تکذیب ادعای فایننشال تایمز به آن واکنش نشان داد. قاسمی با رد ادعای فایننشال تایمز مبنی بر پذیرش ورود به «گفت‌وگویی فشرده و جدی» در موضوع برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای توسط مقامات کشورمان در نشست اخیر در بروکسل، تصریح کرد که برنامه دفاع موشکی ایران به هیچ وجه قابل مذاکره نیست.

قاسمی همچنین گفت: سیاست و موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص برنامه دفاعی موشکی کشور کاملا مشخص و روشن است و دیگر کشورها نیز به خوبی از این موضع جمهوری اسلامی ایران آگاهی دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: موضع جمهوری اسلامی ایران بدون توجه به جوسازی ها، تهدیدات، مواضع و دیدگاه های ایالات متحده آمریکا و دیگران، هیچ تغییری نکرده و همچنان که بارها اعلام شده است برنامه موشکی ایران کاملا جنبه دفاعی و بازدارندگی داشته و علیه هیچ کشوری نیست و طرح ادعاهای واهی و بی پایه و اساس، تغییری در این موضع اصولی و اساسی کشور ایجاد نخواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی و سیاست های دفاعی بویژه برنامه موشکی خود را نخواهد داد.

قاسمی همچنین سیاست ایران در منطقه را سیاستی سازنده، ثبات ساز و در جهت تقویت هر چه بیشتر صلح و امنیت منطقه و جهان خواند.

به گزارش فرارو وی در پایان افزود: بدخواهان و افراط گرایان اگر نمی توانند کمکی به ثبات و امنیت در منطقه بعمل آورند، اجازه ندارند نقش ایران را که برای مبارزه با تروریسم، ناامنی و بی ثباتی هزینه‌های بی شماری را پرداخت کرده است، نادیده گرفته و موجب تشدید هرج و مرج و ناامنی و توسعه تروریسم در منطقه شوند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید