اگر طرح شامد به طور کامل اجرا می‌شد دیگر نیازی به فیلترینگ تلگرام نبود

  • آرشیو
  • سه شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶ ۱۴:۱۹
    کد خبر :195741

سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد اظهار کرد که اگر طرح شامد به طور کامل و با کمک فعالان کسب و کارهای دیجیتال در کشور اجرا می‌شد، دیگر نیازی به فیلترینگ تلگرام نبود.

این روزها فیلتر شدن تلگرام و خبرهای ضد و نقیض در مورد رفع فیلتر آن به بحث داغ و پرحاشیه‌ای تبدیل شده است. روز گذشته، گردهمایی فعالان سواد رسانه‌ای کشور با حضور اعضای هیات مدیره، مشاوران، دبیران و مدیران کارگروه و گروه‌های انجن سواد رسانه‌ای ایران و رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این نشست، سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:

این که بخشی از کاربران کسب و کارهای دیجیتال داشتند و با مسدودسازی تلگرام دچار مشکل شدند مربوط به این می‌شود که خودشان باید نسبت به ایمن‌سازی فضای کسب و کارشان اقدام می‌کردند. اگر طرح شامد با کمک فعالان کسب و کارهای دیجیتال در کشور به طور کامل اجرا می‌شد، اکنون دیگر نیازی به فیلترینگ تلگرام نبود.

لزوم ارتقای سواد رسانه‌ای مردم در فضای مجازی

موسویان در ادامه عنوان کرد که انجمن سواد رسانه‌ای ایران باید سواد رسانه‌ای عموم مردم را در فضای مجازی ارتقا بدهد. اگر این انجمن بخواهد به یک هدف مشخص دست پیدا کند و از تلاش‌های خود سرخورده نشود، افزایش سواد رسانه‌ای عموم مردم برای تحقق فضای مجازی سالم، مفید ایمن، تنها مسیری است که من امروز می‌شناسم. این امر نیازمند آن است که اولا نشان شامد را بشناسیم و آن را معرفی کنیم و دوما راهکارهای افزایش نظارت عمومی بر فضای مجازی را به مردم آموزش دهیم. در نهایت باید با انجام یک آینده‌نگری دقیق، از هم‌اکنون برای تحولات آینده برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم.

به گزارش گجت نیوز وی همچنین تاکید کرد که ما باید برای افزایش سواد رسانه‌ای مردم در فضای مجازی کار کنیم و مخاطبی را پرورش دهیم که قادر باشد نانوشته‌ها را بخواند و ناگفته‌ها را بشنود. به عنوان مثال، اکنون چند درصد مردم با شیوه ریپورت کردن گروه‌ها، کانال‌ها و صفحات اجتماعی دارای محتوای نامناسب آشنایی دارند؟ به همین دلیل لازم است انجمن سواد رسانه‌ای ایران، مهارت‌های عملیاتی و کاربردی را به مردم آموزش دهد.

سید مرتضی موسویان

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد در ادامه افزود این که یک فضا بیشتر رصد می‌شود و یک فضا کمتر، درست نیست. اگر اشراف اطلاعاتی بخواهد وجود داشته باشد فرقی نمی‌کند کجا باشد. دولت روی تلگرام اشراف کامل اطلاعاتی داشت، اما هیچوقت به دنبال رصد کردن اطلاعات کاربران عمومی در فضای مجازی نیست. آن بخشی که دولت احساس می‌کند باید آن را رصد کند وب سیاه (دارک وب) است که جرایم سازمان یافته در آن اتفاق می‌افتد و اصلا توسط مردم عادی قابل استفاده نیست.
اگر سطح سواد رسانه‌ای مردم بالا بود، فیلترینگ تلگرام اتفاق نمی‌افتاد

در ادامه این جلسه، امید علی مسعودی، عضو هیات مدیره و سخنگوی انجمن سواد رسانه‌ای ایران نیز تاکید کرد که قطع شدن پیام رسان‌هایی مانند تلگرام در روزهای اخیر، کسب و کارهای دیجیتال را تحت تاثیر قرار داده و اگر سواد رسانه‌ای عموم مردم، مسئولان و اصحاب رسانه در فضای مجازی افزایش پیدا کرده بود، اکنون دیگر نیازی به فیلترینگ تلگرام وجود نداشت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید