بچه های شین آباد فراموش نشده اند

    کد خبر :166848

15 آذرماه 1391 بود که مدرسه دخترانه انقلاب اسلامی شین آباد در شهرستان پیرانشهر به دلیل استفاده از بخاری نفتی غیر استاندارد، دچار حادثه آتش سوزی شد و آتش به جان دانش آموزان این مدرسه کوچک انداخت؛ آتشی که سوز آن برای دخترکان آسیب دیده آن حادثه و خانواده های آنان همچنان ادامه دارد.

آن روز هم چهارشنبه بود؛ پنج سال قبل که ساعت 8 و 20 دقیقه، بخاری دانش آموزان کلاس چهارم مدرسه روستای شین آباد آتش گرفت و مسئولان مدرسه با وجود کپسول آتش نشانی که پشت در کلاس در راهرو نصب بود، نتوانستند آتش را مهار کنند.

این حادثه تلخ باعث شد تا اقداماتی برای سامان بخشی وضعیت کودکان آسیب دیده حادثه از سوی دولت در نظر گرفته شود به طوری که براساس مصوبه شماره 236202،38283 هیات وزیران در تاریخ اول اسفندماه سال 1391 وظایفی برای وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و تعاون و کار و رفاه اجتماعی برای پیگیری امور مربوط به این دانش آموزان تعیین شد.

**پیگیری مولاوردی درباره وضعیت دانش آموزان شین آبادی از وزرا

شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی کارویژه و ماموریت اصلی خود را هماهنگی، پیگیری و نظارت در امور حقوق شهروندی معرفی کرد و افزود: مصوبه هیات وزیران، تکلیف قانونی برای سه وزارتخانه ایجاد کرده است و به همین دلیل اخیرا پیگیر حقوق شهروندی دانش آموزان شین آبادی استان آذربایجان غربی در هیات دولت بودم و در این راستا از وزرا درخواست کردم تا گزارش اقدام هایی که تاکنون برای این افراد انجام شده است، به این حوزه ارائه دهند.

وی با تاکید بر اینکه حقوق شهروندی دانش آموزان شین آباد پیگیری می شود، اظهار کرد: سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش گزارش مدون و کاملی از مجموعه اقدامات آموزشی، رفاهی، درمانی و بیمه ای این دانش آموزان ارائه کردند که نشانگر پیگیری و تدوام اقدامات دولت برای سامان دهی وضعیت این دانش آموزان است.

مولاوردی خاطرنشان کرد: از ابتدای فعالیت در سمت دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی اگرچه نظارت، پیگیری و راهبری حقوق شهروندی وظیفه دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی است اما موارد نقض حقوق شهروندی را پیگیری می کنیم و در صدد رفع آن برآمده ایم.

** مشکل عمده دانش آموزان شین آبادی، درمان است

حسین احمدی نیاز، وکیل برخی از دانش آموزان حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، درباره وضعیت کنونی این دانش آموزان گفت: 28 دانش آموز این مدرسه دخترانه آسیب دیدند و در این میان 2 دانش آموز فوت کردند همچنین از 26 دانش آموز مصدوم، 14 تن دچار مصدومیت جدی شدند و اکنون همچنان مشکل عمده دانش آموزان شین آبادی، درمان است اما نگاه و آرزوی شان این است که حادثه ای که برای آنان اتفاق افتاد، برای دانش آموزان دیگر رخ ندهد.

وی ادامه داد: براساس اعلام وزارت دادگستری، اکنون مدارس غیراستاندارد بسیاری در سراسر کشور وجود دارد و هنوز هم بخاری های نفتی در کلاس های دانش آموزان هست که می تواند سلامت و جان آنها را تهدید کند همچنین مدارس کاهگلی با وضعیت نامطلوب وجود دارد و امنیت و سلامت دانش آموزان را به خطر می اندازد.

** حقوق دانش آموزان در ایران تدوین نشده است

این حقوقدان، آسیب های پیش روی دانش آموزان از منظر اجتماعی را بسیار بالا دانست و گفت: حقوق دانش آموزان در ایران تدوین نشده است و مشخص نیست که دانش آموزان از چه حق و حقوقی برخوردار هستند و ضرورت تدوین آن احساس می شود همچنین مسائلی در ارتباط با دانش آموزان وجود دارد که باید مورد واکای قرار گیرد.

وی با اشاره به اصل 156 قانون اساسی گفت: تشکیلات وسیعی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم وجود دارد از جمله در معاونت پیشگیری از وقوع جرم قضائیه، سازمان بهزیستی و سایر نهادهای متولی اما با این وجود، شاهد وقوع جرایم عدیده ای علیه کودکان هستیم.

احمدی نیاز با اشاره به اتفاقات اخیر در مورد نقض حقوق کودکان، افزود: چند وقت گذشته، هتک حرمت های متعددی در مورد کودکان در رسانه ها مطرح شده است که بیشتر آنان دانش آموز بودند؛ از جریان ستایش تا اتفاقی که برای آتنا افتاد، هشدارهای جدی برای توجه بیشتر به حقوق کودکان است.

این حقوقدان خاطرنشان کرد: اینکه چرا بحث آموزش ما اینقدر ضعیف است که نتوانستیم نسبت به پیشگیری از وقوع جرم یا تهدید علیه دانش آموزان گام های مناسب برداریم، جای تامل دارد.

**تکرار حوادث از وقوع آن تلخ تر است

احمدی نیاز با تاکید بر اینکه تکرار اینگونه حوادث از وقوع آن تلخ تر است، گفت: مشابه حادثه دانش آموزان شین آبادی، برای دانش آموزانی در کازرون و رزن هم اتفاق افتاد و اینگونه حوادث هر بار به شکلی جدید روح جامعه را جریحه دار می کند همچنان که سانحه تصادف دانش آموزان در بندرعباس اتفاق تلخی بود.

وی ادامه داد: در مورد حمل و نقل دانش آموزان هم مکانیزم اجرایی و حقوقی وجود ندارد و هرسال فقط در روزهای آغازین سال تحصیلی این موضوع مطرح و بعد به فراموشی سپرده می شود.

احمدی نیاز شرکت در اردوهای آموزشی- تفریحی را حق دانش آموزان و تکلیف دولت دانست و افزود: همه دانش آموزان حق دارند از اردوهای آموزشی و تفریحی بهره مند شوند اما کیفیت و چگونگی برنامه ریزی این برنامه های فوق العاده نیاز به سیاست گذاری دقیق دارد.

این حقوقدان با اشاره به اهمیت توجه حقوق کودکان و دانش آموزان گفت: مباحث مرتبط با حقوق شهروندی و آموزش های درج شده در کنوانسیون حقوق کودک باید در کتب درسی به دانش آموزان آموزش داده شود زیرا که اطلاع از اینگونه موارد و آشنایی دانش آموزان با حقوق قانونی آنها، ضروری انکارناپذیر برای رشد و تعالی جامعه است.

**فرایند درمان بچه های شین آباد 15 سال طول می کشد

دکتر محمد جواد فاطمی، رئیس مرکز تحقیقات سوختگی و مسئول کمیته درمان بچه های شین آباد در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره وضعیت درمانی این کودکان گفت: درمان بچه های شین آباد همچنان ادامه دارد و از همان ابتدا، پیش بینی کردیم که فرایند درمان این کودکان، 15 سال طول می کشد چون بسیاری از عمل های جراحی، باید در زمان بالغ شدن آنها انجام شود و چندین مرحله ای و زمانبر است.

رئیس مرکز تحقیقات سوختگی تصریح کرد: تیم پزشکان درمان بچه های شین آباد در بیمارستان حضرت فاطمه(س) مستقر هستند و برای هر یک از این بچه ها دو پزشک تعیین شده است که فرایند درمان آنها را برعهده دارند و پرونده همه بچه ها به طور دوره ای در کمیسیون مطرح می شود تا بهترین تصمیم درمانی برای آنها گرفته شود.

دکتر فاطمی ادامه داد: درمان بچه های شین آباد تعطیل نشده اما نیازمند تجهیزات درمانی و اقلام مصرفی هستیم و از سوی دیگر باید هزینه های کادر درمانی نیز تامین شود.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی گفت: با وزیر بهداشت درباره این موضوع صحبت شده و قول هایی هم داده شده است اما لازم است که برای حمایت بیشتر از این کودکان، اقدامات جدی انجام شود و تجدید نظرهایی صورت گیرد.

منبع:ایرنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید