پای وعده‌هایم ایستاده‌ام و عقب‌نشینی نمی‌کنم و از هیچ کس هراسی ندارم

    کد خبر :164073

ییس‌جمهور با اشاره به اینکه مردم استان سیستان و بلوچستان با حضور در پای صندوق‌های رای نشان دادند که به آینده امیدوار هستند، گفت: هر کسی می‌خواهد به مردم سیستان و بلوچستان خدمت کند باید سرمایه‌گذاران و کارآفرینان را برای سرمایه‌گذاری تشویق کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز (شنبه) در جریان سفر استانی خود به استان سیستان و بلوچستان و در دیدار با برگزیدگان این استان، اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان کارآفرینی زیادی دارد که باید آنها را برای سرمایه‌گذاری تشویق کنیم. اگر سرمایه‌دار اول بیاید و همه او را یاری کنیم سرمایه‌دار دوم هم تشویق می‌شود. ما باید زمینه را برای سرمایه‌گذاری فراهم کنیم.

به گزارش فرارو گزیده سخنان روحانی را در ادامه می‌خوانیم:

این استان امنیت بسیار خوبی دارد، روابط مردم با هم مهربانانه و برادرانه است و مردم و دولت به هم اعتماد کامل داشته و مردم به آینده امیدوارند. ما باید زمینه سرمایه‌گذاری را در این استان فراهم کنیم. اگر گردشگری این استان رونق گرفته و معادن این استان فعال شوند تحول بزرگی در این استان ایجاد می‌شود.

چابهار در آینده به یک مرکز بزرگ تجاری نه فقط برای ایران بلکه برای کل منطقه تبدیل می‌شود. ما این پروژه را آغاز کردیم و سال به سال پیش می‌رویم تا به هدف خود یعنی تبدیل چابهار به یک مرکز تجاری بزرگ دست پیدا کنیم.

مشارکت مردم کلید اصلی حل مشکلات ماست، راه‌حل اقتصاد ما، درون‌زایی و برون‌نگری است. درون‌زایی یعنی دولت و ملت با هم وارد کار شده و از توان خود استفاده کنند. ما باید از تسهیلات بانک‌های داخلی، سرمایه ایرانیان خارج از کشور و همچنین سرمایه‌گذاران خارجی بهره ببریم. سرمایه‌گذار ما باید پول ارزان‌تری به دست بیاورد یعنی با بهره کمتری پول در اختیار داشته باشد. کاهش سود تسهیلات بانکی یکی از برنامه‌های دولت یازدهم بوده که در دستور کار دولت دوازدهم هم قرار دارد. سود بانکی قبلا 28 یا 29 درصد بوده که اکنون به 18 و 19 درصد رسیده است. تلاش ما این است که باز هم این سود را پایین بیاوریم.

باید تسهیلات ارزان‌تر و سهل‌تر در اختیار مردم قرار بگیرد. از طرفی باید سرمایه ایرانیان خارج از کشور و سرمایه سرمایه‌گذاران و بانک‌های خارجی را هم جذب کنیم. در 100 روز دولت دوازدهم 23.1 میلیارد دلار توانستیم با بانک‌های مختلف برای فاینانس قرارداد امضا کنیم.

در بخش برون‌نگر اقتصاد وظیفه دولت بیشتر از مردم است. ما باید تلاش کنیم تا روابط خود را با سایر دولت‌ها برای جذب سرمایه درست کنیم. استان سیستان و بلوچستان یک استان مرزی است و استان‌های مرزی معمولا مشکلاتی از قبیل ناامنی، مهاجرت و موادمخدر دارند. از طرفی همین استان مرزی بودن می‌تواند جهشی برای تجارت با کشورهای همسایه باشد. ما اکنون روابط بسیار خوبی با کشورهای همسایه استان سیستان و بلوچستان داریم.

توسعه سواحل مکران نیز در دستور کار دولت قرار دارد، این سواحل برای ایجاد نیروگاه اتمی مناسب است. ما دنبال خرید چند نیروگاه کوچک اتمی برای تولید برق و شیرین کردن آب در سواحل مکران هستیم زیرا این سواحل برای سرمایه‌گذاری مناسب بوده و سابقه زلزله با ریشتر بالا هم ندارد، توسعه این سواحل به نفع مردم منطقه خواهد بود. در عین حال هر جا که به فکر توسعه هستیم باید به فکر مسائل زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی آن منطقه هم باشیم و به فکر مسائل مردم بومی آنجا باشیم و در واقع برنامه ما برای توسعه باید یک برنامه جامع باشد.

برنامه دولت نگه داشتن تورم تک رقمی و دستیابی به رشد اقتصادی بالای پنج درصد است، امیدواریم تا پایان سال 96 میزان اشتغال ایجاد شده از متوسط سال‌های گذشته بیشتر شود. ما در کنار تورم تک رقمی و رشد بالای پنج درصد دنبال ایجاد اشتغال بیشتر هستیم و با همه وزرا تلاش می‌کنیم تا به این هدف دست پیدا کنیم.

برخی می‌گویند تمام مشکلات ما مربوط به فضای سایبری است. برای اصلاح فضای سایبری نمی‌تواند این فضا را بست بلکه باید به فکر اصلاح آن بود

حسن روحانی شامگاه شنبه نیز در مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان حق بزرگی بر گردن نظام، دولت و امنیت ملی دارد. با آنچه که در انتخابات عهد و پیمان بستیم بر سر عهد و پیمان خود هستم، مشروعیت ما در دولت بر مبنای قولی است که به مردم داده‌ایم و اگر بخواهیم از آن عقب‌نشینی کنیم، یعنی از مشروعیت خود عقب‌نشینی کرده‌ایم و این موضوعی است که چندین بار به صراحت در دولت به وزرا تأکید کردم.

اهم اظهارات روحانی در دانشگاه سیستان و بلوچستان به شرح زیر است:

برای من بسیار جای خشنودی است که اولین سفر کاروان تدبیر و امید و دولت دوازدهم از سیستان و بلوچستان آغاز شد،خ مردم استان سیستان و بلوچستان حق بزرگی بر گردن کشور و دولت و انقلاب و امنیت ملی دارد و مردم استان اعم از شیعه و سنی و بلوچ و سیستانی همه کنار هم بوده و تحت تأثیر مسیر انحرافی برخی از افراطیون و تندروهایی که امروز در منطقه در پی خشنونت و ترور هستند، ‌قرار نگرفتند و برای کشور، انقلاب و حفظ مرزهای خود ایستادگی کردند.

مردم سیستان و بلوچستان در انتخابات سال 96 همانند سال 92 افتخار آفریدند، مردم استان در این انتخابات پای صندوق آراء آمده و در حقیقت از نظام و دولت منتخبی که امروز بار سنگینی را بر دوش دارند، حمایت کردند.

خشنودم مراسم 16 آذر امسال در یک دانشگاه استانی برگزار می‌شود، در دوره دولت یازدهم یکی از تلاش‌های دولت شکوفا شدن روز دانشجو بود و چنانچه 4 سال گذشته را با 8 سال آن مقایسه کنید به روشنی خواهید دید که دانشجو و دانشگاه امروز با صدای رسا و بدون لکنت زبان سخن می‌گوید.

ای کاش فرصت بیشتری وجود داشت تا همه دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی نظرات خود را مطرح کنند اما با وجود محدودیت زمان باز هم تلاش شده که صاحبان تفکرات و تشکل‌های مختلف بتوانند دیدگاه‌های خود را مطرح کنند.

دولت تشکل دانشجویی مخالفی را برای خود نمی‌شناسد، هیچ تشکلی را به عنوان مخالف دولت نمی‌دانیم، البته برخی انتقاد بیشتری می‌کنند و نحوه بیانشان متفاوت است، اما همیشه همه آنها نیز برای ما محترم بوده و هستند.

امسال مراسم 16 آذر را جشن می‌گیریم البته بخاطر اینکه 16 آذر امسال مصادف با روز پنج‌شنبه بوده و روز چهارشنبه هم تعطیل رسمی است، به طور طبیعی یکی از روزهای هفته را به عنوان روز دانشجو گرامی می‌داریم و مراسم امسال را به فال نیک می‌گیریم که روز ملی دانشجو با حضور رییس جمهور به غیر از تهران فرصتی باشد که در استان‌ها و شهرستان‌های دیگر هم برگزار شود.

اینکه تصور کنیم همه چیز در تهران است و تمرکز فعالیت‌ها در تهران باشد، اساساً سخن قابل قبولی نیست.

همه دانشگاه‌ها باید دارای استقلال کافی باشند، امروز متأسفانه دانشگاه‌ها از کمبود استقلال گله می‌کنند، در حالی که شعار ما در انقلاب اسلامی، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود، اما اکنون دانشگاه ما هم از استقلال و هم آزادی گله دارد. در حالی که انقلاب توسط مردم و دانشگاه‌ها به ثمر نشست و دانشجویان در این راستا سینه سپر کردند و از آغاز نهضت اسلامی، دانشگاه‌ها و روحانیت و اقشار مختلف مردم همه کنار هم و یکصدا انقلابی را به ثمر رساندند که نتیجه آن استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود و قطعاً این مسیر را ادامه خواهیم داد.

باید به هر آنچه که وعده داده‌ایم، عمل کنیم. اینکه گفته می‌شود، روحانی دیروز به رأی مردم احتیاج داشت و امروز دیگر احتیاج ندارد، حتماً سخن ناروایی است. روحانی هر روز به رأی فرد فرد مردم ایران احتیاج دارد و اگر مردم با دولت نباشند و دولت همصدا با مردم نباشد و گوش شنوا در برابر مردم نداشته باشد، در چنین صورتی نه شاهد جمهوریت خواهیم بود و نه اسلامیت نظام، چرا که اسلام به ما توصیه می‌کند که به وعده خود وفادار باشیم و جمهوریت هم می‌گوید که حق حکومت با مردم است و ما تا زمانی که با مردم هستیم، مشروعیت حکومت در دولت را داریم.

پای وعده‌های خود ایستاده‌ام و عقب‌نشینی نکرده و نخواهم کرد و در این راه از هیچ کس هراسی ندارم و راه ملت ایران را که راه جمهوری اسلامی است با قوت ادامه خواهم داد.

البته وعده‌های ما و شما این است که با متانت، انسجام و وحدت در جامعه بتوانیم با دقت و کمترین هزینه، به اهداف‌مان برسیم.

ما اهداف بلندی داریم و شما در انتخابات مطالباتی در نظام داشتید و در اجتماعات انتخاباتی که عمدتاً جوانان و بانوان بودند، بار مسئولیتی را بر دوش گرفتید و حق بزرگی را در انتخابات دارید و لازم است که دست به دست هم اهداف خود را پیش ببریم. قطعاً هدف ما این نبود که در این انتخابات پیروز شویم و در عرصه حکومت و دولت قرار گرفته و 4 سال امور را اداره کنیم، بنای ما این است که به آنچه وعده دادیم، بر آن عمل کنیم.

خدا را شاهد می‌گیرم که در انتخابات همه وزرا معاونین، استانداران و مسئولین کشور، جز بر مبنای صلاحیت، توانمندی، اعتدال و قبول حق مردم، جمهوریت و اسلامیت نظام هیچ نظر دیگری نداشتم و بر همین مبنا عمل کردم. در دولت یازدهم هم همین نظر را دنبال می‌کردم و اینکه گفته می‌شود وزیری بر من تحمیل شده کاملاً ناصحیح و غیرواقعی است.

البته ممکن است برای هماهنگی برخی وزرا کمی معطلی بوجود آمد، اما در نهایت هر آن کسی که وزیر شده فردی است که نظر من بوده است.

امکانات و کیفیت دانشگاه‌ها نیازمند تحول است. بی‌تردید برای ایجاد این تحول باید تلاش بیشتری انجام دهیم و بر این مبنا حرکت خواهیم کرد.

دانشگاه‌های کشور باید به مسایل ملی، بین‌المللی و محلی توجه ویژه داشته باشند، اینکه به فرض در دانشگاه سیستان و بلوچستان اساتید و تحقیقات دانشگاهی به دنبال حل مشکلات محلی و استانی نباشد، اصلاً روا نیست و بایستی اولویت‌ها در این راستا محلی و بر مبنای حل مشکلات موجود باشد. درست است که ملی می‌اندیشیم و جهانی فکر می‌کنیم، اما اولویت باید مسایل استانی و کاربردی باشد و در کنار تحقیقات راهبردی نباید از تحقیقات کاربردی و عملیاتی غافل بود.

دانشگاه‌ها باید نسبت به مسایل و مشکلات محلی خود حساس باشند و برای آن راه حل پیدا کنند.

نقد دولت و مسئولین دولتی حق دانشجویان است. انتقاد حق شماست و حتماً هم دولت را نقد کنید، چرا که هزینه آن کمتر است و در مجموعه دولت هم رییس جمهور را نقد کنید چرا که هزینه بسیار کمتری دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید