تمدید ممنوعیت صید خاویار از خزر تا ۲۰۱۹

    کد خبر :160068

رئیس سازمان شیلات از تمدید ممنوعیت صید خاویار از دریای خزر تا سال ۲۰۱۹ خبر داد و اعلام کرد که با هماهنگی‌های صورت گرفته با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با صیادان متخلف برخورد قانونی شده و به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

حسن صالحی اظهار کرد: با توجه به اینکه پس از فروپاشی شوروی ذخایر ماهیان خاویار دریای خزر روند نزولی را طی کرد و عواملی از جمله صید بی‌رویه کشورهای تازه استقلال‌یافته حاشیه دریای خزر، عدم مهاجرت ماهیان خاویاری و غیره داشت، در سال ۲۰۱۰ در اجلاس روسای جمهور ۵ کشور حاشیه دریای خزر مصوب شد تا ۵ سال صید تجاری ماهیان خاویاری خزر ممنوع شود که در این راستا طبیعتا تجارت ماهیان خاویاری نیز ممنوع می‌شود.

وی با بیان اینکه از سال ۲۰۱۵ هر ساله در اجلاس مشترک کشورهای حاشیه خزر این ممنوعیت به مدت یک‌سال تمدید می‌شود، افزود: جلسه مشترکی بین این کشورها در کمیته منابع زنده دریای خزر در باکو برگزار شد.

وی ادامه داد: ضمن بررسی وضعیت ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر، مقرر شد تا ممنوعیت صید آن تا ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی تمدید شود و صید از این گونه تنها با اهداف غیر تجاری و برای انجام مطالعات و تحقیقات در راستای احیا و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری امکان‌پذیر است.

رئیس سازمان شیلات با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۸ مجددا این موضوع و میزان ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مورد بررسی قرار گرفته و در این زمینه مجددا تصمیم‌گیری خواهد شد، ادامه داد: در این جلسات مقرر شد تا دو کارگروه علمی و آبزی‌پروری تشکیل شود.

وی گفت: کارگروه علمی مسئله احیای ذخایر ماهیان خاویاری را با کمک کارشناسان و متخصصان پیگیری می‌کند و در کارگروه آبزی‌پروری توسعه پرورش ماهیان خاویاری و اقداماتی که کشورهای حاشیه دریای خزر در این زمینه آغاز کرده‌اند یا در صدد انجام آن هستند، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

صالحی گفت: در این راستا مسئله پرورش ماهیان خاویاری در کشور مورد بررسی قرار گرفت و موفق شدیم در سال گذشته دو هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و سه تن خاویار پرورشی تولید کنیم که خاویار پرورشی منعی برای تجارت در بازار جهانی ندارد.

وی اعلام کرد: کنترل و برخورد با صید تجاری ماهیان خاویاری توسط کشورهای حاشیه خزر انجام می‌شود که به عنوان مثال در ایران هیچگونه مجوزی برای صید تجاری این گونه آبزی توسط سازمان شیلات ایران صادر نمی‌شود و در صورت ارائه گزارش از سوی هر نهادی برای صید تجاری ماهیان خاویاری با صیادان متخلف برخورد می‌شود و بر اساس همکاری‌های صورت گرفته با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آنها را به دستگاه قضایی معرفی و مطابق با قانون این ستاد با آنها برخورد می‌کنیم.

رئیس سازمان شیلات اظهار کرد: همه کشورها گزارش فعالیت‌های خود را در اجلاس سالانه در رابطه با چگونگی کنترل سیل تجاری ماهیان خاویاری در مرزهای آبی خود و اقداماتشان برای احیا و بازسازی این گونه آبزی ارائه می‌دهند.

به گزارش ایسنا،وی ادامه داد: در حال حاضر هر کشوری خودش این اقدامات را پیگیری می‌کند اما تدوین آیین‌نامه مشترکی بین این کشورها برای چگونگی مبارزه و برخورد با صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر در دستور کار قرار گرفته است که به زودی در عشق‌آباد ترکمنستان، جلسه مشترکی بین کشورهای حاشیه دریای خزر برگزار می‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید