اينجا كرمانشاه، روز ششم زلزله/ سلام ما را به وزیر مسکن برسانید!

    کد خبر :150854

1- دیروز علاوه بر شهر سرپل ذهاب، گشتی در برخی شهرهای اطراف و روستاهای آن هم زدیم. شهرهای ریجاب و آب‌باریکه و روستاهای حومه از قبیل شالان، زرده، بابایادگار و … از جمله جاهایی بود که رفتیم. در این بازدیدها چیزی که جلب توجه می‌کرد این بود که هنوز مشکل آب و برق جدی‌است. یعنی حتی اگر برق روستاها وصل شده باشد هم برای چادرها برق‌کشی نشده و مردم در چادرها از این نظر به شدت در مضیقه‌اند. به نوشته الف؛ کار به جایی رسیده که در شهرها بعضی‌ها شخصا از طریق کابل اصلی رشته‌سیمی را به چادرشان کشیده‌اند تا وسایل گرمایشی و روشنایی استفاده کنند.

2- مسئله چادر خصوصا در روستاها هنوز حل نشده. تعداد چادرهای توزیع شده با جمعیت افراد تناسب ندارد. خیلی از خانواده‌ها پرجمعیت‌اند و در یک چادر جا نمی‌شوند. در بعضی جاها حتی به دو یا سه خانواده یک چادر رسیده. البته دیروز هم گفتم که مردم به دریافت چادرهای معمولی تمایلی ندارند و چادرهای مخصوص هلال‌احمر را طلب می‌کنند. برای فائق‌ آمدن بر مسئله چادر، در بعضی جاها از جمله آب‌باریکه، مردم خودشان دست به کار شدند و با استفاده از نی‌های نیشکر و نایلوهای ضخیم، خودشان کپر درست کردند. با آنها که صحبت کردم می‌گفتند این کپرها مقاوم‌تر و بهتر از چادر است. می‌گفتند اگر نیشکر و نایلون ضخیم به دست ما برسد، خودمان سرپناه می‌سازیم و بی‌نیاز از چادریم.

3- انتقاد به مسکن و شهرسازی تقریبا متواتر است. هم به دلیل اینکه وزیر مربوطه به رغم اینکه متولی شهرسازی کشور است به مناطق زلزله هنوز نیامده و هم به این دلیل که هنوز کسی برای بررسی منازل و تخمین خسارات وارده مراجعه نکرده است. محلی‌ها می‌گویند به دلیل عدم مراجعه کارشناسان وزارت مسکن شهرسازی یا بنیاد مسکن، از ترس اینکه بعدا مشمول تسهیلات و کمک‌های بلاعوض نشوند، نمی‌توانند به خانه‌های خود دست بزنند.

4- اخبار و مواردی که در شبکه‌های اجتماعی گاهاً مطرح می‌شود که مثلا در فلان روستا، بعد از چهار روز، هنوز هیچ دستگاه امدادی حضور پیدا نکرده، دروغ است. البته ممکن است در بعضی جاها اقلام امدادی و کمک کمتر رفته باشد اما اینکه چهار روز پس از زلزله پای هیچ کمک‌کننده‌ای به روستای خاصی باز نشده باشد، محال عقلی است. علاوه بر نیروهای امدادی، خود مردم کرمانشاه به دلیل حضور بستگانشان در روستاها، بیشترین تردد را در راههای روستایی استان دارند و امکان ندارد که روستا یا شهر خاصی، به شکلی که ادعا می‌شود، از دایره کمک‌های مردمی و دولتی به طور کامل دور مانده باشد. این را هم مشاهدات خبرنگاران حاضر در محل رویداد و هم اظهارنظرهای مردم و مسئولان تایید می‌کند. از کاربران شبکه‌های اجتماعی خواهش می‌کنم به این شایعات را جدی نگیرند و آنها را منتشر نکنند.

5- مشاهدات میدانی چه در مرکز استان و چه در شهرستانهای استان کرمانشاه نشان می‌دهد، بنزین به میزان کافی در همه پمپ‌بنزین‌ها وجود دارد و از این جهت مردم و نیروهای میدانی امدادگر از عملکرد وزارت نفت ابراز رضایت می کنند. عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم مورد توجه مردم و امدادگران قرار گرفته. تقریبا در همه شهرستانها و روستاها هم آنتن‌دهی موبایل وضع خوبی دارد و هم اینترنت پرسرعت در بستر موبایل فراهم است.

اما به طور ویژه باید از نیروهای هلال‌احمر تشکر کرد که به نظر می‌رسد در فضای مجازی و رسانه‌ها به آنها کم‌لطفی شده است. تک تک نیروهای هلال‌احمر چه نیروهای امدادی، چه تیم توزیع، چه تیم درمان، چه تیم آواربرداری و… با جان و دل کار می‌کنند و کارشان شب و روز ندارد. پزشکان متخصص و تیم درمان هلال‌احمر، بیماری‌های دیگر و غیرمربوط به زلزله را هم با صبر و حوصله رسیدگی و دارو تجویز می کنند.

امدادگري که دستش روز اول زلزله موقع توزيع اقلام در اثر فشار شکسته و الان چهار روز است با همان دست شکسته به کارش ادامه مي‌دهد

6- مسئله مدیریت متمرکز بحران به رغم گذشت شش روز از زلزله هنوز حلقه مفقوده است. نیروهای هلال‌احمر و سایر نهادها در عرصه حضور دارند و خیلی‌هاشان با جان و دل هم هر کاری از دستشان برآید برای مردم می‌کنند، اما انسجام مدیریتی و هماهنگی هنوز بوجود نیامده، چیزی که سبب گلایه مردم و خود امدادگران از نهادهای مختلف شده است.

7- در حال حاضر مهم‌ترین نیاز مردم وسایل گرمایشی است. هوا سرد شده و مردم زمستان سردتری را هم پیش رو دارند و نگرانند. در حال حاضر اگر خواهان کمک هستید، مهم‌ترین نیاز اینجا این است. ضمناً مردم زلزله‌زده بشدت قدردان همه کسانی هستند که به هر نوعی به آنها کمک کردند. دائم می‌گویند: ما شرمنده مردم و کسانی هستیم که کمک کردند. اگر مردم نبودند معلوم نبود چه بلایی سر ما می آمد. پتو به اندازه کافی در میان همه توزیع شده و نیازها به آن برطرف شده است. این را نه فقط ما خبرنگارها که تقریبا همه مردم محلی هم می‌گویند. پوشک و شیرخشک و پدهای بهداشتی و موارد مشابه هم به اندازه کافی و به خوبی در میان مردم آسیب‌دیده توزیع می‌شود.

8- شایعات منتشر شده در فضای مجازی درباره آمار تلفات را جدی نگیرید. مشاهدات میدانی و اظهارات بدنه نیروهای امدادی موید این است که آمار تلفات همین رقم اعلامی است.

9- و اما ترافیک. دیروز تقریبا تمام محورهای مواصلاتی استان، بدتر از اتوبان همت تهران قفل بود. این وضعیت عملا روند امدادرسانی را مختل کرده. امدادگران و مسئولان مدام از مردم می‌خواهند خودشان شخصا برای توزیع اقلام اهدایی به منطقه مراجعه نکنند.

اين مردها خستگي را خسته مي‌کنند. امدادگري که لحظه‌اي دراز کشيده تا نفسي تازه کند و بعدش، دوباره از مردم مصيب‌زده دستگيري کند

10- نیازهای اولیه مردم برطرف شده اما نگرانی درباره آینده در میان آنها موج می‌زند. پای صحبت‌های‌شان که می‌نشینی همه از آینده خودشان و خانواده شان نگرانند و از اینکه فراموش شوند و کسی به دادشان نرسد، بشدت بیمناکند. بسیاری‌شان مکررا می‌گویند شما خبرنگارها از اینجا می‌روید و مردم ما را فراموش می‌کنند، مسئولان هم به داد ما نمی‌رسند. ما می‌مانیم و بی‌سرپناهی. تسریع در آغاز بازسازی منازل تخریب شده در شهرها و روستاها می‌تواند گام مهمی در راستای امیدآفرینی باشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید