از این شرکت ها خودرو نخرید تا قانون تکلیف‌شان را مشخص کند!

  • خودرو
  • چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶ ۹:۰۶
    کد خبر :125119

لازم است در وهله اول اگر تخلفی صورت گرفته و شهروندان شکایتی از رویه شرکت های مذکور یعنی عظیم خودرو، مفتاح رهنورد، داتیس خودرو، طاها خودرو، شهر خودرو، آداک خودرو و پرشین پارس» داشته اند، سازمان حمایت از مصرف کنندگان بواسطه مراجع ذیصلاح تکلیف شکایت های مردمی و تخلفات احتمالی را مشخص کند و تا آن زمان هم لازم است شرکت های مزبور صرفا پاسخ گوی اقدامات خود در قبال مشتریان سابق شان باشند.

وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی پیش‌فروش خودرو از سوی شرکت‌های «عظیم خودرو، مفتاح رهنورد، داتیس خودرو، طاها خودرو، شهر خودرو، آداک خودرو و پرشین پارس» را غیرقانونی اعلام کرده که برخی از این شرکتها در گذشته و حال تبلیغات گسترده و وسیعی برای جذب مشتری داشته و دارند. حالا که این اطلاعیه صادر شده برخی از این شرکت ها به روش های دیگری برای جذب مشتری روی اورده اند.

به گزارش تابناک، چند روز پیش، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به عنوان بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنترل بازار کالا و خدمات، در اطلاعیه‌ای رسمی نام هفت شرکتی که به صورت غیرقانونی خودرو پیش‌فروش می‌کنند را اعلام کرد. طبق اطلاعیه این سازمان شرکت‌های «عظیم خودرو، مفتاح رهنورد، داتیس خودرو، طاها خودرو، شهر خودرو، آداک خودرو و پرشین پارس» فاقد هرگونه نمایندگی رسمی واردات یا مجوز پیش‌فروش خودرو هستند.

در اطلاعیه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان آمده است:

 براساس گزارشات مردمی که به سامانه دریافت و رسیدگی به شکایات این سازمان واصل شده و رصد و پایش بازار، شرکتهای “عظیم خودرو”، “مفتاح رهنورد”، “داتیس خودرو”، “پرشین پارس”، “طاها خودرو”، “شهر خودرو” و ” آداک خودرو” فاقد هرگونه نمایندگی رسمی واردات یا مجوز پیش‌فروش خودرو هستند؛ بنابراین اقدامات این شرکت‌ها خلاف قانون بوده و موجب تضییع حقوق مصرف‌کنندگان خواهد شد.

از این 7 شرکت خودرو نخرید تا قانون تکلیف‌شان را مشخص کند!

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از مردم مؤکداً تقاضا کرده که از خرید خودرو در قالب پیش‌فروش از شرکت‌های مذکور و مشابه خودداری کنند و قبل از خرید یا پیش خرید خودرو یا پرداخت هرگونه وجه یا عقد قرارداد برای خرید خودرو، به مجوزهای قانونی به‌ویژه ثبت نمایندگی رسمی واردات و مجوز پیش‌فروش خودرو توجه کافی داشته باشند.

این سازمان در اطلاعیه خود تاکید کرده است:

 تبلیغات پیش‌فروش خودرو توسط شرکت های فاقد مجوز قانونی، مصداق تبلیغات خلاف واقع و اغواکننده بوده و مستند به ماده ۷ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان که اعلام می‌شود تبلیغات خلاف واقع و ارائه اطلاعات نادرست که موجب فریب یا اشتباه مصرف‌کننده از جمله از طریق وسایل ارتباط جمعی، رسانه‌های گروهی و برگه‌های تبلیغاتی شود، ممنوع است و خلاف قانون تلقی می‌شود.

بیانیه‌ای که تاثیری در 7 شرکت ممنوع‌الفعالیت نداشت

اما پس از صدور این بیانیه اقدامی که منجر به قطع شدن پیش فروش خودرو و یا پایان یافتن تبلیغات از سوی شرکت های مذکور باشد، نه تنها مشاهد نشده بلکه برخی از این شرکت ها تحت عناوین جدید تلاش کرده اند که ضمن بی اثر کردن اطلاعیه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و ممنوع اعلام کردن مساله پیش فروش؛ مردم و مشتریان خود را متقاعد کنند که کار آنها قانونی است و در راستای این کار قانونی خدمات جدیدی را هم ارائه خواهند کرد.

نکته جالب توجه و مهم در اطلاعیه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان این است که برخی از شرکت هایی که اقدام آنها در پیش‌فروش خودرو غیرقانونی عنوان شده در گذشته و حال تبلیغات وسیعی در رسانه‌ها برای پیش‌فروش خودرو و جذب مخاطب داشته و دارند.

اخیرا شرکت های عظیم خودرو و داتیس خودرو اعلام کرده اند که قصد تولید خودرو در داخل کشور را دارند و این اقدام خود را به فضای اقتصادی ایجاد شده پس از برجام ربط داده اند؛ در حالی که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به عنوان بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخشی از دولت اصل کار پیش فروش خودرو و تبلیغات این شرکت ها را غیر قانونی اعلام کرده است.

اثرات پسابرجامی یا تلاش برای سوء استفاده از برجام؟

متاسفانه همراه کردن برخی شرکت های بی کیفیت چینی و هندی هم برای این شرکت ها دستمایه خوبی شده تا از این طریق بتوانند نسبت به رفع اثر اعلام محدودیت و ممنوعیت خود از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اقدام کنند؛ موضوعی که انتظار می رود نهادهای متولی و مسئول هرچه زودتر مقابل آن ایستاده و برخوردهای قانونی لازم را در قبال آن انجام دهند.

چطور ممکن است یک شرکت بر اساس دستور سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و وزارت صنعت، معدن و تجارت شامل ممنوعیت بشود، اما به راحتی باز اقدامات خود را دنبال کنند و برای آن موضوعی که هنوز معلوم نیست صحت دارد یا خیر؟ تبلیغات وسیعی هم انجام دهند! خوب طبیعی است که برخی خریداران تحت تاثیر این سخنان و تبلیغات ممکن است به سمت این شرکت ها بروند و نیازهای خود را از این طریق تامین کنند.

تکلیف شاکیان را مشخص کنید

در این شرایط مشخص نیست تکلیف شهروندانی که تبلیغات گسترده و بعضا اغواگر شرکت های یاد شده در پیش‌فروش خودرو را دیده و به واسطه همین تبلیغات جذب این شرکت ها برای پیش‌خرید خودرو می‌شوند چیست و ضرر و زیان احتمالی این شهروندان را چه نهادی جبران خواهد کرد؟

لازم است در وهله اول اگر تخلفی صورت گرفته و شهروندان شکایتی از رویه شرکت های مذکور یعنی عظیم خودرو، مفتاح رهنورد، داتیس خودرو، طاها خودرو، شهر خودرو، آداک خودرو و پرشین پارس» داشته اند، سازمان حمایت از مصرف کنندگان بواسطه مراجع ذیصلاح تکلیف شکایت های مردمی و تخلفات احتمالی را مشخص کند و تا آن زمان هم لازم است شرکت های مزبور صرفا پاسخ گوی اقدامات خود در قبال مشتریان سابق شان باشند.

9
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد
  1. ارش ظاهرمقدم گفت:
    موافقم ۴۸
    مخالفم ۱

    از پرشین پارس خودرو پیش خرید نکنید، خودرویی در کار نیست. لطفا با مالباختگان در تلگرام صحبت بفرمایید. عبار شاکیان پرشین پارس را در تلگرام جستجو نمایید.

  2. فرهاد محبی گفت:
    موافقم ۹
    مخالفم ۱

    خدایا از تو داد!!!. من و همسرم هر دو معلمیم با حقوق ناچیز. هفته پیش رفتم پرشین پارس یک ساندرو استپ وی ثبت نام کردم با کلی پس انداز و قرض. نصف پول و دادیم. گفتند به موقع تحویل میدیم و می تونید انصراف هم بدین اگر خواستین. من با بدبختی و قرض از پدرم و مادر همسرم پول قرض کردم. پدرم ۵میلیون که خودش از کسی گرفته بود برای خرید سمعک به من قرض داد …فردای همون روز تماس گرفتم و پرسیدم که کی باید بیایم؟ گفتند ما صادقانه !!!میگیم بهتون که نه ماشینو میدیم بهتون و نه پولاتونو. باید صبر کنید هر وقت داشتیم میدیم. در عرض ۲۴ ساعت حرفشان عوض شد. گفتم خدایی پول ما خورد خورد جور شده با زحمت با و بدبختی. گفتند اگر شکایت کنی باید یک سال بدویی آخرم بیای پیش خودمون. گفتند الان مملکت هرکی هرکی شده توقع خوش قولی نداشته باشین در صورتی که دیروزش یه چیز دیگه می گفتن کاملا برعکس. خیلی نامردند این پولت خوردن نداره.

  3. Amir گفت:
    موافقم ۲۱

    دزدتر از دزد خود شرکت پرشین پارس
    از رییس گرفته تا کارمندهای جزء
    بقدری کلک هستن که حد نداره
    امسال ۱۳۹۷ اردیبهشت ۹۰ میلیون ریختم پیش کیاسراتو ۲۰۰۰ فول آپشن که یکماهه تحویل بدن ۲۴ میلیون و خرده ای هم ۲۴ ماهه قسط بدم. قیمت سایپا ۱۱۳ میلیون بود و قیمت بیرون ۱۲۰ میلیون. با من به قیمت سایپا طی کرد. البته قراردا رو گفت قطعی نمیزنیم و قیمت سایپا هرچی بود.
    حالا که مقع تحویله میگه قیمت ۱۶۰ یا ۱۷۰ میلیون. من گفتم دیشب گفتن حداگثر ۹.۶% افزایش قیمت برا ماشینهای بالای ۴۵ میلیون خورده
    میگن همنه که هست ما از بیرون ماشین تهیه میکنیم . . .
    ای خدااااا …..

  4. سميرا گفت:
    موافقم ۹

    جناب آقاي نيك جعفريان
    با توجه به اينكه تعداد شاكيان از شركت پرشين پارس خودورو بيش از ۳۰۰ نفر مي باشند و هر يك از مالباختگان زماني ثبت نام خودرو انجام دادند كه خودرو رو ۳۰ روزه تحويل بدهي و گفتيد كه ماشين توي انبار موجود هستش و حتي رنگ و آپشن هاي آن انتخاب شدند و حداقل نصف مبلغ خودور رو دريافت نموديد. مثلا ماشيني كه بنده ثبت نام نمودم ۲۵۰ ميليون بوده ۱۲۵ ميليون آن را گرفتيد. حال پس از گذشت ۸ماه ميگي نه پول دارين نه ماشين و…..اين مصداق كلاهبرداري هستش…ما مالباختگان خواستار اين هستيم كه پولمون رو سريعا به قيمت روز محاسبه (توجه: دلار از۴۰۰۰تومان به ۱۰۰۰۰ تومان افزايش داشته ) و پرداخت نماييد.

  5. حامد گفت:
    موافقم ۲
    مخالفم ۷

    دوستان آیا تجربه خرید از ساره خودرو را دارند؟ قصد دارم خودرو خارجی اقساطی خریداری کنم

  6. نصرتی گفت:
    موافقم ۱۸

    مردم تورو جان عزیزانتان گول زبان چرب و وعده های تو خالی این شرکت ها را نخورید چشم باز می کنید می بینید سزمایه چند ساله شما توسط این چپاولگران به باد رفته

  7. مهدی گفت:

    ساره خودورو
    در جریان باشید این شرکت پول رو امروز میگیرن و به اسم فروش خودرو با قیمت نمایندگی در صورتی که وقت تسویه حساب با شما قیمت بازار حساب میکنند. متن قرارداد جوری تنظیم شده که شما هیچ راه برای شکایت نداشته باشید. در متن قرارداد نوشته شده این تعداد (بین ۱۰۰ الی ۱۶۰) روز کاری یعنی روز های پنجشنبه، جمعه و تعطیلات رسمی از هر ماه کسر میشه که هر ماه میشه حدوداً ۱۸-۲۱ روز کاری. برای فسخ قرارداد هم پول شما رو ۱۲۰ روز کاری نگه میدارن. خلاصه که به تک تک کلمات نوشته شدن دقت کنید و نه حرف فروشندگان.

دیدگاهتان را بنویسید