سمی کشنده و سرطانزا در نان های خشک و غلات!

    کد خبر :105443

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره وجود “سم” در نان‌های خشک توضیح داد.

این روزها سؤالاتی درباره نان‌های خشکی که از منازل جمع می‌شود و وجود سم افلاتوکسین و بیماری زایی آن، مطرح می‌کنند که در این رابطه پرفسور محمد اسماعیل اکبری – پدر پزشکی جامعه نگر ایران، درباره سم افلاتوکسین اظهار کرد: این سم بیماری زاست و حد غیر استاندارد آن می‌تواند سرطان زایی هم داشته باشند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: همچنین محل تولید این سم در نان خشک، غلات و دانه‌هایی همچون پسته و … است.

اکبری تصریح کرد: سم افلاتوکسین در میزان‌های متفاوت اثرات گوناگون دارد بطوریکه در دنیا برای آن حد مجاز تعیین کرده اند.

وی عنوان کرد: در سال 1381 یا 82 وزارت بهداشت، تحقیق مفصلی روی نان‌های خشک جمع آوری شده از منازل و موجود در انبارها به‌عمل آورد که میزان افلاتوکسین در همه محل‌ها کمتر از حد مجاز بود؛ لذا بعید می‌دانم الان تغییر مهمی پیش آمده باشد و مردم نباید نگران شوند.

فوق تخصص جراحی غدد و سرطان از دانشگاه جانز هاپکینز خاطرنشان کرد: بنابراین از همکارانی هم که این اخبار را منتشر می‌کنند خواهش می‌کنم با تدبر و تامل علمی بیشتر بیان مطلب کنند که باعث نگرانی مردم نشوند، ولی بااین وجود واکنش به موقع و علمی مقامات مسئول نشان از تدبیر و باعث عدم ایجاد مشکلات متفاوت است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید